Zážitková gastronomie na Rhôně a Saôně


  • ubytování: loď / jachtaubytování: loď / jachta
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy

L′Art de Vivre aneb umění žít se ve Francii nejvíce soustřeďuje na dobré jídlo. A víno. Proto jsme si na palubu pozvali speciálního hosta - someliérku Verenu Herzog. Akademie vína představuje kulinářské rozdíly jednotlivých regionů od slavných vín po voňavé bylinky. Všechny nejen gastronomické poklady jsou k nalezení okolo břehů Rhôny. I když vám naši šéfkuchaři připraví skvělé pokrmy z regionálních a vždy čerstvých surovin, návštěvu místních trhů byste rozhodně neměli vynechat. Nadechněte se, pociťte místní atmosféru a hlavně ochutnávejte. Když se pak během vychutnávání si jednoho gurmánského zážitku za druhým pozastavíte, uvědomíte si, že Francouzi mají pravdu. Užívat si dobré jídlo a výtečné víno s milými lidmi, zapomenout na plynutí času, smát se - ano, to je umění žít.
DÍTĚ do 15 let v doprovodu min. jedné dospělé osoby ZDARMA
Našim klientům nabízíme dva typy plaveb - mezinárodní a německé. Na mezinárodních plavbách jsou veškeré materiály jako lodní noviny, jídelní lístek, hlášení rozhlasu, atd. v angličtině. Stejně tak výlety jsou dostupné s anglicky hovořícími průvodci a na palubě většina personálu mluví anglicky. Na německých plavbách se minimálně na recepci domluvíte anglicky (většinou i někdo z personálu mluví česky, slovensky, apod.), ale veškeré materiály i výlety jsou dostupné pouze v němčině. O jakou plavbu se jedná bude vždy upřesněno v nabídce, popř. uveďte do poznámky v poptávce, o který typ máte zájem.

NABÍDKA VÝLETŮ NA RHÔNĚ

Na této gurmánské plavbě vás čeká:

tři gala večeře přichystané šéfkuchaři Danielem Stützem, Dirkem Schröerem a cukrářem Oliverem Edelmannem; jedna z večeří bude navíc doprovázena master someliérem Hendrikem Thoma
kromě těchto gurmánských menu také speciální rozšířené bufety v rámci all inclusive

šampaňské menu s komentářem master sommeliéra Hendrika Thoma

seminář o víně se someliérkou Verenou Herzog

prezentace "All about the truffle"

večeře v restauraci slavného šéfkuchaře Paula Bocuse: L′Abbaye de Collognes

"dezert, čokoláda a portské víno" se someliérkou Verenou Herzog a cukrářem Oliverem Edelmannem

Doprava: vlastní

Časy uvedené v itineráři jsou orientační a můžou se lišit v závislosti na konkrétních podmínkách a situacích.

Ubytování: loď

A ROSA LUNA, STELLA


A-ROSA STELLA a A-ROSA LUNA brázdí francouzské řeky. Svezete se na nich na řekách Rhône, Saône. Plavby na těchto lodích jsou velmi oblíbené kvůli osobitosti, kterou Francie skýtá. Provence okouzlí snad každého. Na A-Rose Stella se domluvíte anglicky. Propagační materiály jsou v angličtině.

LODĚ V ČÍSLECH:

Rok vyrobení: 2005
Délka: 125, 8
Šířka: 11,4
Rychlost: 24 km/h
86 venkovních kabin
Kategorie: S, A, C, D
Maximální počet hostů: 174

VYBAVENÍ SPOLEČNÝCH PROSTOR LODI:

restaurace, bary, bazén se sprchou, minigolf, jamkoviště, maxi šachy, hra Shuffleboard, foyer, recepce, SPA centrum (masáže, beauty, wellness), fitness centrum, parní sauna, finská sauna, klidová zóna, panoramatický salonek s barem, prostor pro hry, pódium, WC, obchůdek se suvenýry

VYBAVENÍ KAJUT:
koupelna + WC, TV, telefon, sejf, klimatizace

KATEGORIE S - vnější kajuta s oknem, dvě postele, koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE A - vnější kajuta s oknem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE C - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 2. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE D - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 3. podlaží, rozloha 14,5 m2

Program zájezdu

DenPřístav / programPřiplutíOdplutí
1. den Lyon-21:00
2. den Tournus08:0009:00
Chalon-sur-Saône12:3020:00
3. den Mâcon04:0013:00
4. den Viviers12:3022:00
5. den Arles08:0014:00
Avignon18:30-
6. den Avignon-12:00
Châteauneuf-du-Pape14:3015:00
7. den Vienne09:3010:00
Lyon13:30-
8. den Lyon--