Silvestr S Polární Září - Finsko, Laponsko


  • ubytování: chataubytování: chata
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky

Vydejte se s námi oslavit konec roku v  malé skupině do kouzelné oblasti Finska v blízkosti polárního kruhu. Zažijete kopcovitou zimní krajinu na okraji národního parku Syöte. Jiskřivě bílý sníh si užijete každý po svém – můžete vyrazit na běžky, relaxovat ve srubu se saunou nebo zažít pravé severské dobrodružství při řízení psího spřežení, ve stádu sobů nebo na sněžných skútrech.
Kvalitní ubytování ve dvoulůžkových nebo čtyřlůžkových pokojích finských srubů (s vybavenou kuchyňkou).
Možnost polopenze, využití sauny zdarma.
Český průvodce (čeká na klienty na letišti v Helsinkách).

Program zájezdu

1. den: Dopoledne odlet z Prahy přes Helsinky do Oulu, transfer mikrobusem do Iso-Syöte. Ubytování v privátních srubech. Večer možnost procházky po okolí. Budeme vyhlížet polární záři. 
2. den: V dopoledních hodinách se mohou zájemci vydat na výlet na sněžných skútrech do laponské divočiny. Nejprve sjedete z kopce Syöte do podhůří a poté zamíříte přes lesy, zamrzlá jezera a mokřady do severské tajgy se stromy obalenými sněhem. Než zamíříte zpět, vychutnáte si u ohně kávu nebo čaj. OSLAVA SILVESTRA v tradičním laponském dřevěním obydlí "kota" u jezera.
3. den:  V dnešní nabídce je návštěva husky farmy a výlet se psím spřežením (12 km). V odpoledních hodinách se můžete vypravit na projížďku na saních tažených soby. Občerstvení bude podáváno v tradičním sámském obydlí kota. 
4. den: Pravou severskou zimu si užijete podle svých představ – můžete chodit na běžky nebo si pro pěší výlety po okolí půjčit sněžnice.  Kousek od srubu jsou sjezdové tratě a vleky. Zájemci se mohou vydat na celodenní výlet do arktické Ranua ZOO a na polární kruh do Vesnice Santa Clause. V zoo se setkáme se všemi typickými zvířecími obyvateli polárních oblastí, včetně polárních lišek, medvědů, vlků, rosomáků, losů, sobů, pižmoňů, mnoha druhů ptáků a dalších. Z polárního kruhu můžete poslat domů pohlednici z „hlavní pošty Santa Clause“ a samotného Santu osobně pozdravit.
5. den:  Před polednem odjezd do Oulu a odpoledne odlet přes Helsinky do Prahy.