Ekvádor - dobrodružství mezi třemi světy


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 16

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Quita s přestupem, transfer do hotelu, ubytování a nocleh.
2. - 3. den: snídaně. Prohlídka historického centra Quita (UNESCO), nejvýše položeného hl. města na světě (2850m) a výjezd na posvátný vrcholek Panecillo s 45 m vysokou sochou Panny Marie, od které je nádherný výhled na město a okolní sopky. Poté prohlídka náměstí Plaza Grande s
4. - 5. den: snídaně. Cesta krásnou andskou krajinou směrem na jih, do oblasti Quilotoa . Naše první zastávka bude na vyhlídce ,,Shalalá”, odkud budeme pozorovat krásnou lagunu Quilotoa s neuvěřitelnými tyrkysovými odstíny. Laguna se nachází uprostřed kráteru sopky Quilotoa a je
6. den: snídaně. Hlavní turistické atrakce provincie Imbabura . Údolí Guayallabamba až ke slunečním hodinám Quitsato, místem, kterým prochází rovník, čili ,,ecuador”. Místní průvodce nás zasvětí do minulosti a prozradí nám, jak indiáni měřili slunovrat a rovnodennost.
7. den: , kde navštívíme místní indiánskou tržnici. Budeme pokračovat k vodopádu Peguche . Odpolední návrat do Quita, nocleh.
8. den: Velice brzy ráno, ve 03:00 odjezd do amazonského pralesa. Po cestě zastávka na snídani v Lago Agrio a pokračování k malému říčnímu přístavu, odkud dále poplujeme ve člunu do přírodní rezervace ,,CUYABENO WILDLIFE RESERVE” , která je považována za jednu z nejkrásnějších rezervací v Amazonii v Ekvádoru. Cesta dále do resortu, kde se ubytujeme a poobědváme. Posléze se vydáme po vodě do okolí, kde budeme sledovat opice, papoušky, motýly morfos a pokud budeme mít štěstí, spatříme i říční růžové delfíny. Vydáme se až k laguně, kde budeme svědky kouzelného západu slunce. Za stmívání návrat do lodge, večeře a nocleh. Ubytování v přírodním resortu Delfín Lodge (plná penze).
9. den: Dva dny plné dobrodružství! Zažijeme probouzení džungle, budeme se prodírat mezi hustými porosty a sledovat faunu, místní průvodce nás zasvětí do tajemna léčivých rostlin a pokud budeme mít štěstí, setkáme se se šamanem a ochutnáme halucinogenní nápoj ayahuasca! Ti odvážnější budou mít možnost se vykoupat v kalných amazonských vodách. Nakonec se za setmění vydáme vstříc krokodýlům a dalším nočním tvorům. Ubytování v Delfín Lodge (plná penze).
10. den: po snídani vyplujeme zpět do malého říčního přístavu a vydáme se do andského termálního městečka Baňos ležícího na úpatí sopky Tungurahu a, které je typické svou zachovalou koloniální architekturou. Večerní příjezd a procházka po městečku s možností koupání v termálních bazénech. Ubytování a nocleh.
11. - 12. den: Po snídani se vydáme k impozantnímu vodopádu ,,Pailón del Diablo” , kde podnikneme menší trek k visutému mostu. Pokračování do městečka Puyo a cesta k řece Pastaza , kde za doprovodu náčelníka podnikneme
13. den: a kde nám slečny předvedou své tance v listových sukních. Návrat do Baňos, osobní volno, nocleh.
14. den: snídaně. Panoramatický přejezd ze svahů And až do nížin, kde se pěstuje kakao, cukrová třtina, banány a další exotické plodiny. Nejkvalitnější kakao na světě se pěstuje právě tady, v povodí řeky Guayas a Ekvádor patří mezi největší vývozce kakaa na světě!
15. den: , kde ochutnáte koktejl z ledu ze sopky Chimboraza . Pokračování do největšího města Ekvádoru a perly Pacifiku, Guayaquil. Odpolední procházka po nábřeží Malecón 2000. Ubytování, nocleh.
16. den: Po snídani transfer na nedaleké letiště a přelet na ostrov San Cristobal do přístavu Puerto Baquerizo Moreno . Transfer do hotelu, ubytování se snídaní. Odpoledne osobní volno ke koupání. Můžete navštívit pláž ,,Playa Mann” , tato pláž bývá zpravidla hodně zaplněná turisty, jelikož se nachází v blízkosti centra a přístavu. Hned opodál se nachází maják obklopen černými lávovými kameny posetými spoustou různobarevných krabů! Nocleh.
17. den: snídaně. Relax a procházky po ostrově anebo si můžete zakoupit některou z nabízených fakultativních aktivit. Pro ty, kteří nešnorchlují, nabízíme následující: 1/2 denní TOUR PARTE ALTA / 60 USD - (minimální účast 5 lidí, zahrnuje místního a českého průvodce. Navštívíte želví farmu ,,La Galapaguera” kde budete mít možnost spatřit sloní želvy, vystoupíte na vulkán ,,El Junco”, odkud budete mít nádherný výhled do okolí a navštívíte pláž ,,Playa Chino”, kde se pokocháte nespoutanou přírodou. Pro milovníky jízdy ve člunu a šnorchlování se nabízí celodenní výlet TOUR 360 / 160 USD (objedete ve člunu celý ostrov, zastavíte se na 3 místech, kde budete šnorchlovat a pokud budete mít štěstí, u útesu ,,León Dormido” si zaplavete se žraloky kladivouny. Na pláži ,,Playa Sardinas” si vychutnáte překrásné přírodní scenérie a na špičce ostrova ,,Punta Pitt” spatříte ptáky s modrými ploutvem (výlet v agličtině). Nocleh.
18. den: snídaně, přejezd do přístavu, transfer na ostrov Santa Cruz do přístavu Puerto Ayora a menším člunem doplujeme na pláž ,,Playa Alemán”, odkud s místním průvodcem podnikneme kratší trek kaktusovými stezkami až k rozvalinám, kterými protéká poloslaná voda vhodná ke koupání. Pokračování na vyhlídku a návrat do přístavu. Přestup na další loď a pokračování na ostrov Isabela do přístavu Villamil . Ubytování v hostelu Gran Tortuga, osobní volno, nocleh.
19. den: snídaně, půldenní výlet na sopku Sierra Negra. Jakmile dorazíte k okraji kráteru, můžete sestoupit dolů až k sopečným výparům. Po cestě uvidíte různé druhy lávy, dle stáří a spatříte např. volavky bílé. Po obědě návrat do přístavu Villamil a zbytek odpoledne osobní volno, ubytování, nocleh.
20. den: snídaně, půldenní výlet Tintoreras ve člunu s místním průvodcem na místa, kde spatříme galapážské tučňáky, ptáky s modrými ploutvemi, spoustu mořských leguánů s prehistorickým vzhledem, zašnorchlujeme si s korálovými rybičkami a projdeme se po lávových kamenech! Odpoledne plavba na ostrov Santa Cruz. Ubytování, nocleh.
21. den: snídaně, výběr z několika fakultativních aktivit. Pěší TOUR TORTUGA BAY / 30 USD, TOUR PARTE ALTA / 40 USD (minimální účast 5 osob), půldenní výlet k lávovým tunelům minibusem s místním průvodcem se zastávkou na ranči. Ti z Vás, kteří by rádi navštívili některý z dalších ostrovů, se nabízí tyto celodenní výlety: OSTROV SEYMOUR / 300 USD (zahrnuje místního průvodce v AJ, plavbu na jachtě a oběd), OSTROV BARTOLOMÉ / 360 USD, je to jeden z nejfotografovanějších ostrovů s lunární krajinou (zahrnuje místního průvodce v AJ, plavbu na jachtě a oběd), OSTROV SANTA FÉ & ŠNORCHL / 170 USD (zahrnuje instruktora v AJ, plavbu ve člunu a oběd) a OSTROV FLOREANA / 240 USD, ostrov pirátů obestřený legendami (zahrnuje místního průvodce v AJ, plavbu ve člunu a občerstvení). Ubytování, nocleh.
22. den: snídaně, transfer na ostrov Baltra a odlet do Guayaquilu. Transfer do hotelu, nocleh.
23. den: snídaně, individuální volno, transfer na letiště, odlet do Evropy.
24. den: přílet do Prahy.