Pohádka Plitvických jezer

od 1 890 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Nechte se obklopit přírodou. Národní park Plitvická jezera stojí za návštěvu v kteroukoli roční dobu. Ať už je to na jaře, kdy se všechno zelená, v létě přináší příjemné osvěžení, na podzim hraje všemi barvami i v zimě, kdy zamrznou a vy se tak octnete uprostřed ledového království. Hlavní atrakcí je zde šestnáct krasových jezer s křišťálově čistou vodou. Zajímavostí je, že barva jezer se neustále mění od azurové přes jasně zelenou po tmavě modrou nebo šedou. Odstíny jsou tvořeny množstvím minerálů a organismů ve vodě. Pramení tu řeka Korana, obklopená hustými bukovými, jedlovými a smrkovými lesy. Krásnou scenérii tvoří 20 jeskyň, 140 vodopádů, z nichž nejvyšší měří 76 metřů, a další menší jezera. Oblast se dělí na čtyři dolní a dvanáct horních jezer.

Program: 1.den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách.

2.den: Příjezd na Plitvická jezera v dopoledních hodinách. V areálů se můžete pohybovat individuálně, záleží na vás, které trasy si vyberete. Uvnitř národního parku je 8 dobře značených pěších stezek s délkou trvání 2 až 8 hodin. Podél celých jezer je trasa dlouhá 18 km. Většina stezek je pokryta dřevěnými chodníčky V případě zájmu můžete plout lodí po jezeře Kozjak nebo se popojet vláčkem. Obojí je zahrnuto v ceně. Po devíti hodinách odjezd do ČR.

3. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA – 22:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA – 23:30 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ/PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO – 00:45 UL. ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA
MIKULOV – 01:45 ČERPACÍ STANICE SHELL, U HOTELU MARCINČÁK

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstup do objektu 250 kun
  • Cestovní a úrazové pojištění