Chile a Velikonoční ostrov


  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

SANTIAGO DE CHILE – VALPARAÍSO – VINA DEL MAR – SAN PEDRO DE ATACAMA – VALLE DE LA LUNA – SALAR DE ATACAMA – EL TATIO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS – FRUTILLAR – JEZERO LLANQUIHUE – CHILOE – PETROHUE – VELIKONOČNÍ OSTROV

Chile - země geografických extrémů, nabízející bohaté zážitky díky své rozmanitosti. Navštivte s námi poušť Atacama na severu země, region Santiaga de Chile a pacifického pobřeží a také jezerní oblast kolem vulkánu Osorno. Dalším skvostem programu je ostrov Chiloe se svojí nezaměnitelnou kulturou a více než 150 dřevenými kostely. Nakonec Vás čeká téměř pět hodin letu na Velikonoční ostrov uprostřed Pacifiku. Tajemné sochy a místní kultura s kořeny v Polynésii ve Vás nechá hluboký zážitek.....

Minimum: 8 osob

Doprava: letecky

Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Ubytování: hotel ***+

Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Santiago de Chile , transfer do hotelu a ubytování. V odpoledních hodinách nás čeká prohlídka centra, kdy navštívíme místa jako např. Plaza de Armas, katedrála, Palacio de la Moneda, Mercado Central, pahorek Cerro Santa Lucía a moderní čtvrti - Bellavista a Providencia. Nocleh.
3. den: Po snídani odjezd k pobřeží Pacifiku do největšího přístavu Chile – Valparaíso , města bohémů, otlučených barevných domů vtěsnaných do blízkých svahů a krásných náměstí. Projedeme se některou z kuriózních lanovek (v centru jich najdete cca 14), které spojují dolní centrum s částmi v kopcích s fascinujícím výhledem na město. Uvidíme dům Pabla Nerudy – nejslavnějšího chilského spisovatele. Poté zhlédneme mondénní přímořské město Viña Del Mar , luxusní letovisko s kasiny a nádhernými hotely. Díky mnoha parkům a zeleni je nazýváno „zahradním městem“. Navečer návrat do Santiaga.
4. den: Brzy ráno odlet na sever Chile do města Calama. Transfer do městečka San Pedro de Atacama . Ubytování. Odpoledne se vypravíme do nedalekého údolí nazvaného Valle de la Luna –„ Měsíční údolí“. To je ideální místo pro pozorování západu slunce zbarvující okolní vrcholky a písečné útvary do nádherných barev. Po setmění návrat do hotelu.
5. den: Jedno z nejsušších míst na světě – poušť Atacama nabízí úchvatné přírodní scenérie. Tento den podnikneme celodenní výlet kolem solné planiny - Salar de Atacama. U jezera Caxa je možné pozorovat tři druhy plameňáků, kteří zde každoročně hnízdí. Dále budeme pokračovat až k Laguně Miscanti a Miňiques, ležící ve výšce 4220 m.n.m. Navštívíme místní komunitu ve vesnici Socaire a budeme pokračovat do vesnice Toconao se stavbou kostela San Lucas Tower z vulkanického kamene. Odpoledne návrat do San Pedro de Atacama a procházka centrem vesnice.
6. den: Ještě za setmění vyrazíme na El Tatio – nejvýše položené gejzíry na světě nacházející se ve výšce 4300 m.n.m. tryskající do výše 30 m. Po snídani koupel v termálních pramenech. S prvními slunečními paprsky budeme obdivovat majestátní gejzíry s jasným azurovým pozadím náhorní plošiny – Altiplana. Při zpáteční cestě můžeme pozorovat místní flóru a faunu – lišky, lamy a vikuně. Zastávka v malé pastevecké osadě Machuca s typickými obydlími z nepálených cihel a se slaměnými střechami. Návrat do San Pedra de Atacama a transfer na letiště. Odlet do Santiaga. Nocleh.
7. den: Ráno odlet ze Santiaga do Puerto Montt a transfer do hotelu v Puerto Varas. Toto město leží na břehu jezera Llanquihue, za kterým se tyčí nádherně symetrický vulkán Osorno a vulkán Calbuco. Odpoledne se vypravíme do městečka Frutillar, ležící na západním břehu jezera, které je spjato s německými kolonizátory z 19. století. Návštěva místního muzea. Návrat do Puerto Varas.
8. den: Dnešní den věnován prohlídce ostrova Chiloe, který je díky svému unikátnímu kulturnímu i přírodnímu bohatství zařazen na seznamu UNESCO. Pro ostrov je příznačné mlhavé a deštivé počasí, malebné dřevěné kostelíky (více než 150), svébytná kultura místních obyvatel, typické domečky na kůlech (palafitos) na pobřeží a výborná kuchyně. Nejprve navštívíme město Ancud a poté se přesuneme do města Castro. Snad nejtypičtější město ostrova, kde při procházce centrem nejlépe načerpáte místní atmosféru. Navečer návrat na pevninu. Nocleh.
9. den: Ráno odjezd podél východního pobřeží jezera Llanquihue směrem k národnímu parku Vicente Pérez Rosales. Tento park patří k nejkrásnějším v Chile a nabízí nádherná jezera, vulkány, vodopády a bohatou faunu i flóru. Nejprve navštívíme mohutné vodopády Petrohué, které leží na stejnojmenné řece vytékající z jezera Todos los Santos. Poté nás čeká zastávka v osadě Ensenada v těsné blízkosti vulkánu Osorno. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Santiaga. Nocleh.
10. den: Ráno transfer na letiště a odlet na Velikonoční ostrov. Po příletu transfer do hotelu a odpočinek. Odpoledne si projdeme vesnici Hanga Roa s tradičními rukodělnými suvenýry a prohlédneme si první plošiny (ahu), na kterých byly postaveny známé sochy Moai. V případě pěkného počasí Vás čeká nezapomenutelný západ slunce.
11. den: Celodenní exkurze po ostrově, během které navštívíme neznámější místa ostrova. Začneme u Ahu Vaihu a budeme pokračovat podél pobřeží k Ahu Akahanga. Nejdůležitější místo ostrova byl kamenný lom u vulkánu Rano Raraku, kde vznikla většina soch. Zde najdete velké množství dokončených i rozpracovaných soch, které již nebyly transportovány a umístěny do různých částí ostrova. Dále navštívíme Ahu Tongariki - nejvyšší a největší počet stojících soch na jedné plošině (15 soch). Odpoledne se vydáme na nádhernou bílou pláž Anakena s dalšími plošinami a sochami, které vztyčil Thor Heyerdahl v padesátých letech 20. století. Poslední zastávkou je Te Pito – posvátný kámen, podle kterého se ostrovu přezdívá „pupek světa“.
12. den: Dnes navštívíme další atrakce ostrova – Puna Pau – místo, kde se těžil červený kámen pro Pukao (červená pokrývka hlav některých soch), Ahu Akivi a dále jeskyni Ana Kai Tangata. Odpoledne volno k relaxaci nebo individuální prohlídce vesnice a pobřeží. Večer vřele doporučujeme navštívit tradiční folklórní představení s večeří v tradičním stylu (fakultativní výlet).
13. den: Poslední den na ostrově začneme prohlídkou vulkánu Rano Kau a posvátné vesnice Orongo , která leží na okraji tohoto kráteru. Zde se až do 19. století praktikoval kult Ptačího muže. Okraj kráteru ve výšce 250m nad mořem naskýtá dramatické výhledy na pobřeží a blízké ostrůvky. Po návratu do vesnice volno. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Santiago de Chile. Transfer do hotelu.
14. den: Volný program v Santiagu, možnost fakultativního výletu např. na vinice.
15. den: Volné dopoledne v centru Santiaga, odpoledne transfer na letiště a odlet do Evropy.

26.10. - 09.11.24 sobota - sobota
snídaně letecky (Praha)
159 000 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 120 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha – Santiago – Praha vč. letištních tax v ceně 24.000 Kč
  • vnitrostátní přelety Santiago- Calama – Santiago – Puerto Montt – Santiago – Velikonoční ostrov - Santiago
  • 12x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • privátní dopravu a transfery
  • uvedený program včetně vstupů
  • česky mluvícího průvodce po celou dobu zájezdu (minimum 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 25000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2100 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3600 Kč)
  • fakultativní program, spropitné