Jeseníky


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Jeseníky jsou velmi pestrou oblastí po stránce přírodní, kulturní i historické. Setkáme se zde s horskou i podhorskou krajinou, původní květenou a mnoha historickými památkami včetně lidové architektury.

Jeseník - Praděd - Karlova Studánka - Ramzová - Šerák - Červenohorské sedlo - Dlouhé Stráně - Zlaté Hory - Rejvíz - Velké Losiny - jeskyně Na Pomezí - Dolní Morava - Stezka v oblacích

Doporučujeme: unikátní vodní dílo Dlouhé Stráně
výstup na Praděd
výhledy ze Stezky v oblacích
Velké Losiny a výroba ručního papíru

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 04.07. - 09.07. Odjezd A + Mohelnice, nástupní místo Olomouc není možné

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Hotel Dlouhé Stráně*** - dolní budova, se nachází v klidném prostředí přímo v CHKO Jeseníky. V hotelu je k dispozici Wi-Fi připojení, wellness služby a bowling.

hotel

Ubytování
2lůžk. pokojích s vlastním příslušenstvím

Stravování
5x polopenze (snídaně formou bohatého bufetu, večeře servírovaná - 1 chod), ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů

Program zájezdu

1. den: Dopoledne příjezd do lázeňského města Jeseník, v jehož historii cinká zlato a stříbro. Fakult. oběd, následuje prohlídka města, kde můžeme vidět starý vodní hrad upravený v 18. stol. na zámek, památné kostely. Odjezd do lázní Jeseník, možnost procházky v Balneoparku a v lázeňském centru. K večeru příjezd na ubytování do Loučné nad Desnou, večeře.
2. den: Nejvyšší bod Hrubého Jeseníku a Moravy PRADĚD . Pěší trasa povede z Ovčárny na Praděd (2,5 km), dále k chatě Barborka (2,5 km) a poté sestoupíme (5,5 km) do KARLOVY STUDÁNKY , prohlídka půvabného lázeňského města. Pokud nechcete turistický výlet absolvovat, je možné strávit volný čas v Karlově Studánce.
3. den: Návštěva horského střediska RAMZOVÁ a turistický výlet na ŠERÁK a ČERVENOHORSKÉ SEDLO po trase: Ramzová - sedačkovou lanovkou na Šerák – přechod na Keprník (2 km) – Vozka (2,5 km) – Na Příčné (2,5 km) – sestup do Červenohorského sedla (5,5 km) - prohlídka lyžařského střediska. Pokud nechcete turistický výlet absolvovat, je možné vyjet lanovkou na Šerák a zpět a strávit volný čas v Červenohorském sedle.
4. den: Prohlídka unikátního vodního díla přečerpávací elektrárny DLOUHÉ STRÁNĚ . Návštěva zlatokopeckého skanzenu ve ZLATÝCH HORÁCH , kde uvidíme repliku zlatorudných mlýnů a hornické osady. Zbytek dne strávíme v REJVÍZU , horská obec s přírodní rezervací, důležitá pramenná oblast, rašelinní vegetace a naučná stezka k Mechovému jezírku.
5. den: Velké Losiny , zde si prohlédneme nádherný renesanční zámek s arkádovým nádvořím, Muzeum papíru a Ruční papírnu, kde se ruční papír vyrábí už přes 400 let. Variantně pro zájemce relaxace v termálním parku TERMÁLY LOSINY , regenerační vodní svět, blahodárné termální vody, bazény napouštěné přírodní termální vodou. Před návratem na hotel prohlídka krasové jeskyně Na Pomezí .
6. den: Po snídani odjedeme na pomezí Orlických hor a Jeseníků na DOLNÍ MORAVU . Zde pod Kralickým Sněžníkem ve výšce 1116 m n. m. vyjedeme lanovkou, variantě pěšky na hřeben Slamníku a pokračujeme na unikátní STEZKU V OBLACÍCH , která se vypíná 58,8 m nad okolním svažitým terénem a dominuje právě hřebenu Slamníku. Jedinečné výhledy na Jeseníky, Kralický Sněžník, Krkonoše a do Polska. Milovníci adrenalinu se mohou projít i přes nejdelší visutou lávku světa pro pěší – Sky Bridge 721. Návrat domů.

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3100 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Doporučená částka na vstupné cca 1000 Kč. Není podmínkou všechny vstupy se skupinou absolvovat
  • Fakultativní příplatek:
  • Studenti se studentským průkazem (ISIC), senioři nad 65 let mají nárok na zlevněné vstupné
  • vstupné vč. termálů, fakult. služby, lanovky, rekreačního poplatku a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"