To nejlepší z Londýna + ZÁHADY STONEHENGE + MEGALITY V AVEBURY (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Kosmopolitní metropole, katedrála se skrytým pokladem, mystická atmosféra… Připraveni na nové zážitky z Anglie? Vyrazíte k Buckinghamu i do Windsoru. Objevíte utajená zákoutí Londýna a unikátní listinu v Salisbury. Probádáte záhadné menhiry ve Stonehenge i tajemné megality v Avebury. Dopřejte si rušné velkoměsto a tajuplnou Anglii… jako pravý cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 1160.00 Kč
Dítě 1040.00 Kč

Windsor Castle

Dospělý 950.00 Kč
Dítě 530.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Dle letového řádu odletíme do Londýna. Po příletu se ubytujeme a v případě příznivého letového řádu se po krátkém odpočinku vydáme na první procházku městem. Vyrazíme objevovat nábřeží Temže s jeho největšími lákadly i skrytými místy. Dle letového řádu odlet z Prahy, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme. V případě příznivého letového řádu se vydáme na prohlídku jižního nábřeží řeky Temže a částí City a Southwark. Uvidíme například St. Paul´s Cathedral, Shakespearovo divadlo Globe, Tate Modern a Millenium Bridge.   Ve večerních hodinách se vrátíme na hotel. 
2. den: Dnešek strávíme v centru Londýna, kde si prohlédneme jeho nejznámější pamětihodnosti. Nevynecháme proslulý Big Ben a projdeme se po Trafalgar Square. Dozvíme se perličky o Buckinghamském paláci a prozkoumáme Čínskou čtvrť.  Ráno se po snídani přesuneme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna. Prohlídku začneme v části Westminster, kde se nachází spousta ikonických londýnských památek. Uvidíme Houses of Parliament s Clock Tower , kde každou celou hodinu odbíjí slavný zvon Big Ben, a Westminster Abbey, místo korunovací britských panovníků. Projdeme se po třídě Whitehall s vysokou koncentrací britských ministerstev a rozhodně nebude chybět ani nejznámější britská adresa, kterou je Downing Street, oficiální sídlo britského premiéra. A zhlédneme i Horse Guards .  Cesta nás dovede až na náměstí Trafalgar Square, kde můžeme vidět slavný  Nelsonův sloup nebo Národní galerii. Oblíbeným místem odpočinku je královský park St. James's Park, který je nejstarším z londýnských královských parků. Podíváme se i k  St. James's Palace , ve kterém v dnešní době sídlí královský soudní dvůr .  A v neposlední řadě uvidíme také Buckingham Palace, rušné náměstí Piccadilly Circus, které se často přirovnává k Times Square a den zakončíme v Čínské čtvrti. Večer se společně nebo individuálně vydáme zpět do hotelu.
3. den: Dopoledne strávíme na hradě Windsor. Nahlédneme do zákulisí oblíbeného sídla krále a užijeme si pravou středověkou atmosféru. Po návratu do Londýna se můžete těšit na projížďku lodí po Temži. Po snídani se vydáme příměstským vlakem do nedalekého městečka Windsor, kde se nachází velkolepý Windsor Castle, který je už po devět století rezidencí britských panovníků. Jako první se jeho chodbami v 11. stolení procházel Vilém Dobyvatel a od té doby se zde vystřídalo mnoho významných panovníků. Je druhým největším obývaným hradem na světě a v současnosti je také oblíbeným víkendovým sídlem krále . Je hojně využíván pro přijetí důležitých návštěv a i my během dnešní prohlídky pocítíme, jaké to asi je získat si přízeň panovníka a procházet se jeho chodbami. Kromě prohlídky interiéru můžete vidět i  bohatě zdobenou kapli sv. Jiří, kde je pohřbeno mnoho králů a královen, mimo jiné také Jindřich VIII.  Ze severní terasy horního nádvoří můžeme zahlédnout i nedaleký areál elitní školy Eton College, kde studovali princové Harry a William. V případě zájmu a času si zde můžeme udělat příjemnou procházku. Poté se vrátíme zpět do Londýna a vyrazíme k proslulému paláci a pevnosti Tower of London, a nejslavnějšímu zvedacímu mostu Tower Bridge. Následně lodí po řece Temži doplujeme k vyhlídkovému kolu London Eye (pro předem objednané zájemce).  V podvečerních hodinách se společně nebo individuálně vrátíme na hotel. 
4. den: Čeká nás celodenní výlet za mystikou Anglie. Nejprve navštívíme nejzachovalejší komplex menhirů ve Stonehenge. Poté si prohlédneme katedrálu v Salisbury, která ukrývá originál listiny Magna Charta, a na závěr objevíme tajuplné megality v Avebury. Ráno po snídani vyrazíme do Stonehenge, které je do dnešních dnů opředeno nespočetnými záhadami a po staletí vyvolává dohady u mnoha odborníků. Komplex menhirů a kamenných kruhů je jednou z nejzachovalejších památek svého druhu a je zapsán také na Seznamu světového dědictví UNESCO . Poté se přesuneme do Salisbury, kde si prohlédneme gotickou katedrálu ze 13. století , ve které je vystaven jeden ze čtyř originálů listiny Magna Charta , která omezovala některé panovníkovy pravomoci. Poslední zastávkou dnešního dne bude vesnička Avebury , kterou najdeme mezi nekonečnými zelenými pláněmi a lány polí. Budeme moci obdivovat neolitickou památku , která může směle konkurovat známějšímu Stonehenge. Oproti Stonehenge se k mohutným megalitům můžete přiblížit na dosah, a tak se projdeme mezi kamenými kruhy a náspy , které byly vytvořeny více než 2 500 let před naším letopočtem. Nasajeme místní atmosféru a poté se společně vydáme zpět do Londýna.
5. den: Dle letového řádu program v Londýně nebo přímý přesun na letiště a odlet zpět do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Londýn–Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • celodenní výlet Stonehenge a Avebury
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 180 Ł včetně vstupného a dopravy na místě (na platební kartě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 000 Kč