To nejlepší z Liverpoolu + BEATLEWEEK (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Nejslavnější britská kapela, proslulá zaoceánská loď, unikátní doky… Připraveni? Vydáte se po stopách Beatles, užijete si tajemnou filmovou atmosféru Albertových doků a na své si přijdou i fanoušci Titanicu. A to není vše! Ochutnáte anglické pivo v klubu The Cavern, projdete se po Mathew Street a vychutnáte si jedinečný festival. Objevte Liverpool z první ruky a zažijte Beatleweek!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Beatles Magical Tour

Dospělý 750.00 Kč
Dítě 375.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a následné ubytování na hotelu. Odpoledne se poprvé vydáme po stopách the Beatles a navštívíme i repliku slavného klubu The Cavern Club, kde kapela začínala. Odlet z Prahy do  Manchesteru  bude v odpoledních hodinách dle časů leteckých společností, po příletu přejezd na hotel do Liverpoolu a ubytování. V odpoledních hodinách nás čeká společná procházka ve znamení nejslavnější anglické kapely, jelikož  Beatleweek  již bude v plném proudu. Jedinečný týdenní festival představí domácí i zahraniční kapely vzdávající hold the Beatles a jejich fanouškům na mnoho místech Liverpoolu. Hudba nás bude provázet doslova na každém kroku! Součástí festivalu jsou také různé zajímavé workshopy, představení či promítaní filmů s the Beatles tématikou.  Projdeme se po slavné Mathew Street, kde se můžeme vyfotit se sochou Johna Lennona nebo si prohlédnout Zeď slávy. Hned za rohem Mathew Street můžeme narazit na další známou sochu, a to sochu fiktivní postavy z písně Beatles Eleanor Rigby. K večeru společně navštívíme repliku nejslavnějšího rockového klubu v Anglii –  The Cavern Club , kde the Beatles začínali. Vyzkoušíme pravé anglické pivo, a pokud budeme mít štěstí, zaposloucháme se do jedné ze známých písní skupiny. Návrat na hotel společně s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Dnešní den začneme v Albertových docích. Zde si přijdou na své nejen fanoušci the Beatles, návštěvou muzea the Beatles Story, ale i příznivci námořní historie. Odpoledne navštívíme Liverpoolskou katedrálu a večer zakončíme v Čínské čtvrti. Po snídani vyrazíme do  Albertových doků a nejprve navštívíme The Beatles Story (vstupné v ceně zájezdu). Pokud si budeme chtít rozšířit své obzory o anglické hudební scéně, můžeme se podívat i do nedalekého muzea British Music Experience , kde se dozvíme více o the Beatles , ale také o slavných hudebnících jako byl David Bowie , Freddie Mercury anebo Rolling Stones . V muzeu jsou k vidění i kostýmy a hudební nástroje slavných hudebníků. Nedaleko se nachází také slavná socha kráčejících členů skupiny. Ti, kteří si budou chtít dát krátkou pauzu od the Beatles , budou mít možnost navštívit muzeum otroctví  International Slavery Museum . Na své si přijdou i fanoušci Titanicu , jelikož Liverpool je domovským přístavem této slavné zaoceánské lodi, a právě zde bude možnost podívat se na památník Titanicu anebo navštívit námořní muzeum  Merseyside Maritime Museum , které nám odhalí něco z historie této slavné lodi. V odpoledních hodinách si můžeme v centru Liverpoolu užít festival nebo se podívat na Liverpoolskou katedrálu – klenot anglikánské církve, která se pyšní prvenstvím co do velikosti zvonů a varhan či Liverpoolskou metropolitní katedrálu , která je úplným opakem té anglikánské. Katedrála je moderní, vyrobená z betonu a skla a pyšní se největším panelem z barevného skla na světě. K večeru se podíváme do  Čínské čtvrti , která je domovem nejstarší čínské komunity v Evropě. Návrat na hotel ve večerních hodinách.
3. den: Celodenní výlet do jednoho z nejzachovalejších měst v Anglii - města Chester. Ráno navštívíme historické město  Chester .  Vydáme se na prohlídku těch největších pamětihodností města, uvidíme starý most přes řeku Dee a prohlédneme si také typické červenohnědé domy z viktoriánské éry a zdejší Rows , velmi zachovalé tudorovské domy , které pocházejí ze 13. století. Projdeme se po městských hradbách , jejichž součástí jsou také městské hodiny Eastgate Clock , které jsou považovány za druhé nejznámější hodiny v Anglii hned po londýnském Big Benu. Za zmínku stojí také katedrála pocházející z roku 1093, která vznikla na místě, jež pro náboženské účely využívali již koncem 2. století Římané. A tuto dobu připomíná také největší nekrytý amfiteátr ve Velké Británii. Návrat do Liverpoolu ve večerních hodinách.
4. den: Dopoledne individuální volno nebo přesun na letiště a odlet do Prahy. Po snídani dle letového řádu program v Liverpoolu nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Manchester–Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • 3x ubytování v Liverpoolu
  • 3x snídaně
  • vstupné na The Beatles Story
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 180 Ł včetně vstupného a dopravy na místě (na platební kartě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč