Adventní Londýn + VÁNOCE S HARRYM POTTEREM (letecky z Brna)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Sváteční atmosféra s máslovým ležákem v ruce… Kde? Jedině v Londýně! Navštívíte vánočně vyzdobená studia Warner Bros., kde se natáčel kultovní film o mladém čaroději. Užijete si krásný adventní trh Winter Wonderland a nepřijdete ani o nejzajímavější londýnské památky, jízdu doubledeckerem či nákupy na Oxford Street. Připravte se na kouzelný anglický advent s Harrym Potterem v Londýně!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

London Eye

Dospělý 1160.00 Kč
Dítě 1040.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Dnes odletíme z Brna do anglické metropole a poté se ubytujeme. Odlet z Brna  bude v odpoledních hodinách, po příletu do Londýna se přesuneme zajištěným autobusem do hotelu, kde se ubytujeme. 
2. den: Dnešní den strávíme v centru Londýna – uvidíme Big Ben, Westminster Abbey i Buckingham Palace. Dostaneme se i na Trafalgar Square a do Čínské čtvrti. Ráno se po snídani přesuneme příměstským vlakem nebo metrem do centra Londýna. Prohlídku začneme v historické části Westminster: uvidíme  Lambeth Bridge, na kterém se  proháněl Harry v doubledeckeru , Houses of Parliament s ikonickou  Clock Tower  (jejíž součástí je i slavný zvon  Big Ben ). Nemineme ani další hlavní atraktivity – chrám, který je již tradičně využíván při korunovacích a svatbách, Westminster Abbey, a sídlo anglické královny Buckingham Palace. Na třídě Whitehall zhlédneme sídlo britského premiéra Downing Street, Horse Guards a rušné Trafalgar Square. Zavítáme také na Piccadilly Circus a do Čínské čtvrti. Ve večerních hodinách se společně nebo individuálně vrátíme na hotel. 
3. den: Dopoledne bude ve znamení Harryho Pottera: zamíříme do studií Warner Bros., poté se přesuneme ke katedrále sv. Pavla a projdeme se i k Děravému kotli. Ráno přejedeme do studií Warner Bros., ve kterém vznikl Harry Potter. Tam na nás bude čekat  nádherná vánoční výzdoba  a navíc si můžeme  vyzkoušet různé druhy sněhu , které byly použity při natáčení, doslova na vlastní kůži. Uvidíme zde pak i celé  zázemí natáčení, modely a nadpřirozené bytosti, které se ve filmech objevily .  Následně se podíváme do další části Londýna, a to ke katedrále svatého Pavla, která bude nádherně nasvícená. Naším očím neunikne ani Millenium Bridge  (zničili jej Smrtijedi) a projdeme se také k  Děravému kotli . V podvečerních hodinách se společně nebo individuálně vrátíme na hotel. 
4. den: Další den a další londýnské památky. Uvidíme Tower of London, Tower Bridge i London Eye. Bude také možnost navštívit adventní trh Winter Wonderland. Po snídani přejedeme do centra Londýna.  Navštívíme vyhlídkové kolo London Eye, ze kterého si zájemci mohou vychutnat jedinečný pohled na celý Londýn (objednávku vstupenek zajistíme předem). V průběhu dne se také projedeme dvoupatrovým londýnským autobusem doubledecker a poplujeme lodí po řece Temži. Poté se přesuneme k Tower of London a Tower Bridge.  Následně budeme mít možnost nakoupit si na proslulé nákupní ulici  Oxford Street , která bude nádherně vánočně vyzdobená. Na Oxford Street se nachází velká obchodní centra, slavný  Primark , ale i mnoho malých obchůdků.  Komu nebude nákupní ulice po chuti, může navštívit největší adventní trh s názvem  Winter Wonderland , na kterém se nachází pouťové atrakce, stánky se svařeným vínem a domácími výrobky či ledový bar. Po zapůjčení bruslí je možno bruslit na největším kluzišti ve Velké Británii. V podvečerních hodinách se společně nebo individuálně vrátíme na hotel. 
5. den: Poslední den nás čeká odlet zpátky do ČR. Po snídani dle letového řádu program v Londýně nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Brna.

05.12. - 09.12.24 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
24 590 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Brno–Londýn-Brno a se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • vstupné do Studia Warner Bros
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 200 Ł včetně vstupného a dopravy na místě (na platební kartě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 500 Kč