Adventní Edinburgh + PŘEDVÁNOČNÍ NÁKUPY V GLASGOW (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Advent se sklenkou skotské whisky, tradičními tanci, atmosférou, kterou jinde nezažijete… Připraveni? Náš průvodce ano a vyzná se lépe než místní. Společně objevíte tajemnou Rosslynskou kapli, nasajete sváteční atmosféru hrdého Edinburghu, omrknete sídlo královny a nakoupíte nejlepší vánoční dárky v Glasgow. Dopřejte si nevšední advent – zažijte kouzlo skotských Vánoc naplno!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Muzeum skotské whisky

Dospělý 580.00 Kč
Dítě 290.00 Kč
Student 510.00 Kč
Senior 510.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne při prohlídce města Edinburghu bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel **+

příjemný 2* nebo 3* hotel v dosahu místní MHD

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Edinburghu. Po příletu transfer na hotel, ubytování, odpolední návštěva Rosslynské kaple.   Odpolední prohlídku věnujeme návštěvě světového unikátu, Rosslynské kapli – kostelu, který je známý nejen z románu Šifra mistra Leonarda, ale také díky pohanským a křesťanským motivům a odkazům na templářské rytíře. 
2. den: Dnes nás čeká  celodenní prohlídka nejznámějších památek města a ochutnávka pravé skotské whisky. Dopoledne se přesuneme do historického centra Edinburghu. Kolem Camery Obscura se vydáme na hrad Edinburgh Castle, který je známý tím, že se zde nacházejí korunovační klenoty a legendární kámen Stone of Scone. Následně si odpočineme v muzeu skotské whisky „Scotch Whisky Experience“, kde se dozvíme vše o skotské whisky a zažijeme i košt vybraných ochutnávek. Projdeme se po  Královské míli  – středověké ulici, která je spojnicí mezi  hradem a zámkem  Holyrood Palace. Po cestě mineme například kostel Hub, středověké domy či proslulé Writer's Museum.  Odpoledne věnujeme procházce na známý  Calton Hill , ze kterého je ta  nejkrásnější vyhlídka na celé město . Velmi známá je část kopce „Artušovské sedlo“, jelikož svým tvarem připomíná jezdecké sedlo.  Návrat na hotel společně s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Celodenní výlet do největšího skotského města – Glasgow. Po snídani se vlakem vypravíme do skotského obchodního a kulturního centra, města Glasgow. Navštívíme gotickou  katedrálu sv. Munga a projdeme se po centru Glasgow, náměstí George Square , kde uvidíme radnici i dominantní pomník spisovatele Waltera Scotta . V ulicích Glasgow se nachází mnoho obchodů nejrůznějšího zboží i značek, kde můžete nakoupit vánoční dárky. Zájemci mohou navštívit některé z mnoha muzeí, například  Kelvingrove Art Gallery and Museum , kde si každý milovník umění přijde na své, či galerii moderního umění . V odpoledních hodinách návrat vlakem zpět do Edinburghu.
4. den: Dnešní den bude věnován další části města Edinburgh a návštěvě Holyrood Palace. Odpoledne individuální volno pro návštěvy muzeí či nákupy. Po snídani přesun do centra, kde nás čeká procházka druhou částí Královské míle a  návštěva  Holyrood Palace –  oficiální sídlo královny Alžběty II., jehož součástí jsou i slavné zahrady . V odpoledních hodinách volno a individuální program, který lze využít k  návštěvě  Královské botanické zahrady (známé svou růžovou a bylinkovou zahradou, skleníky, jezírky i čínským pavilonem) nebo  HMY Britannia (královské jachty britské královny) . Z muzeí lze navštívit například Skotskou národní galerii, Muzeum Johna Knoxe či Muzeum dětství. Nebo je pro vás lákavější prohlédnout si zevnitř jeden z původních historických domů na Královské míli? Průvodce vám mimo jiné doporučí i ochutnávky místních specialit, a tak si můžete  vychutnávat skotskou atmosféru  plnými doušky.
5. den: V brzkých ranních hodinách přesun na letiště a odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Edinburgh – Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • doprava do Glasgow
  • 4x ubytování v Edinburghu v 2* nebo 3* hotelu ve dvoulůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)

Cena nezahrnuje

  • odbavované zavazadlo
  • jízdné v navštívených městech při potřebných přesunech
  • vstupné do památek
  • cestovní pojištění
  • doporučené kapesné minimálně 200 Ł/os./pobyt (MHD, vstupy, stravování)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 5 000 Kč