Lesk a kouzlo Brazílie | poslední 1 volné místo


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY: Odlet z Prahy s přestupem do Rio de Janeira. Po vyřízení pasových formalit transfer do hotelu. Nocleh v Rio de Janeiru.
2. den: RIO DE JANEIRO: Dnes Váš čeká setkání s novodobým divem světa - se sochou Ježíše, který se tyčí nad jedním z nejkrásnějších měst světa. Projedete kolem jezera Rodrigo de Freitas přijedete na úpatí hory Corcovado, odkud pojedete pohodlnou pozemní lanovkou tropickým pralesem Tijuca až těsně pod vrchol Corcovada. Po absolvování závěrečných schodů k soše Krista Vykupitele (Cristo Redentor) se Vám naskytne fantastický pohled na Rio de Janeiro. Odpoledne procházka po starém koloniálním centru Ria, kde se zastavíte ve vyhlášené Confetarii Colombo na šálek vynikající brazilské kávy. Nocleh v Rio de Janeiro.
3. den: RIO DE JANEIRO: Druhý den v Riu bude následovat výlet k druhému symbolu Ria – světoznámé Cukrové homoli. Začnete projížďkou kolem proslulých pláží Ria. Následně první kabinkovou lanovkou vyjedete nejdříve na horu Urca a další kabinkovou lanovkou vyjedete na Cukrovou homoli (Pao de Acúcar), odkud se můžete kochat nádherným pohledem na velkoměsto obklopené nekonečným oceánem. Odpoledne individuální volno, možnost fakultativní návštěvy botanické zahrady. Nocleh v Rio de Janeiru.
4. den: RIO DE JANEIRO – FOZ DO IGUACU: Transfer na letiště, odlet do Foz do Iguacu. Prohlídka vodopádů Iguacu z brazilské strany. Širší než Viktoriiny vodopády a vyšší než Niagara nabízejí nezapomenutelný pohled na 275 vodopádů a kaskád padajících do hloubky až 80 m v tzv. Ďáblově chřtánu. Majestátní hřmící vodopády, působivá vodní mlha protkaná nesčetnými duhami a kouzelná scenerie okolní přírody, to jsou vodopády Iguacu. Nocleh ve Foz do Iguacu.
5. den: VODOPÁDY IGUACU: Prohlídka vodopádů Iguacu z argentinské strany. Cesta vláčkem k největšímu vodopádu Iguacu – k „Ďáblovu chřtánu“, kde se do hlubin valí ohromná masa vody. Pod baldachýnem vodní tříště si můžete vychutnat a zachytit dech beroucí kouzlo tohoto přírodního zázraku. Procházka pokračuje k dalším vyhlídkám, odkud si můžete prohlédnout vodopády ze spodní i horní části. Půvabná duha klenoucí se nad vodopády jen umocní jejich kouzlo. Na sluncem rozpálených kamenech se vyhřívají želvy, mezi stromy se mihne stín zvědavé opice. Po pozdním obědě návrat zpět na brazilskou stranu.
6. den: FOZ DO IGUACU - MANAUS: Dopoledne transfer na letiště ve Foz do Iguazu, odlet do Manausu. Po příletu a uvítání na letišti následuje transfer do hotelu. Odpoledne prohlídka "města kaučukových králů". Projdete se centrem, navštívíte palác Rio Negro a Amazonské divadlo, které je nejkrásnější operní budovou v celé Jižní Americe. Nocleh v Manaus.
7. den: MANAUS - AMAZONIE: Po snídani transfer do přístavu. Odjezd lodí k soutoku řek Rio Negra a Rio Solimoes, kde je zřetelně vidět tmavá voda Rio Negra a hnědá voda Rio Solimoes. Pokračování lodí po Amazonce do místa ubytování v srdci amazonského pralesa. Večerní pozorování kajmanů z motorové kánoe. Program se může měnit v závislosti na počasí a aktuální situaci v oblasti Amazonie. Nocleh v Amazonii.zřetelně vidět tmavá voda Rio Negra a hnědá voda Rio Solimoes. Pokračování lodí po Amazonce do místa ubytování v srdci amazonského pralesa. Po uvítání vás zkušení průvodci seznámí s itinerářem na další dny. Program se může měnit v závislosti na počasí a aktuální situaci v oblasti Amazonie. Nocleh v Amazonii.
8. den: AMAZONIE: Celodenní program v amazonském pralese. Procházky po okolí, projížďky lodí nebo kanoí, prohlídka obydlí domorodců, pozorování zvířat, to vše vás čeká v nitru tajemného pralesa. Nocleh v Amazonii.
9. den: MANAUS - SALVADOR DA BAHIA: Dopoledne návrat lodí do Manaus, transfer na letiště a přelet do Salvadoru da Bahia. Po příletu a uvítání na letišti následuje transfer do hotelu. Ubytování a nocleh v Salvadoru da Bahia.
10. den: SALVADOR DA BAHIA: Celodenní prohlídku města začnete v historické části Salvadoru da Bahia, který je koloniální metropolí Brazílie. Salvador da Bahia je nejstarším brazilským městem, do roku 1763 byl hlavním městem Brazílie. Velkou atrakcí města je nejhezčí brazilské náměstí Largo do Pelourinho. Zajímavou historickou stavbou je kostel Sao Francisco, jehož vnitřní výzdoba je nazývána "symfonií zlata". Odpoledne návrat na hotel, nocleh v Salvadoru da Bahia. Prohlídka města je včetně oběda.
11. den: PRAIA DO FORTE: Přejezd do půvabného letoviska Praia de Forte, které leží na Kokosovém pobřeží v brazilském státě Bahia. Odpoledne krátká procházka po městě. Nocleh v Praia do Forte.
12. den: PRAIA DO FORTE: Volný den u moře. Možnost odpočinku na pláži, koupání nebo posezení nad koktejlem v některé z příjemných kaváren. Nocleh v Praia do Forte.
13. den: ODLET DO PRAHY: Transfer na letiště v Salvador da Bahia, odbavení a odlet do Prahy.
14. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • místní přelety a letištní poplatky
  • 12x nocleh se snídaní v hotelech 3* během okruhu (v Amazonii plná penze)
  • veškeré transfery během okruhu
  • všechny prohlídky a vstupy dle programu
  • služby česky hovořícího průvodce (min. 16 osob) NAVÍC V CENĚ
  • výlet na soutok řek Rio Negro a Rio Solimoes

Cena nezahrnuje

  • fakultativní plavba tryskovým motorovým člunem pod vodopády Iguacu (75,- USD/osoba - platba na místě)
  • spropitné
  • cestovní pojištění