Západní Austrálie


  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program zájezdu

1. - 2. den: ODLET A LET NA TRASE:
3. den: DARWIN: Přílet do Darwinu, transfer do hotelu, ubytování, nocleh.
4. den: KATHERINE GORGE: Návštěva NP Litchfield s vodopády, jezírky a termitišti. Cesta do Katherine. Plavba mezi pískovcovými skálami Katherine Gorge.
5. den: LAKE ARGYLE – KUNUNURRA: Cesta přes Victoria River a Timber Creek s okouzlujícím Lake Argyle. Dále plavba po Old River do Kununurry.
6. den: BUNGLE BUNGLE DAY: Návštěva drsné oblasti Kimberley a největšího diamantového dolu světa. Odpoledne cesta do El Questro Station s tradičními dobytčími farmami o rozloze milionů akrů půdy.
7. den: FITZROY CROSSING: Návštěva Halls Creek – místa, kde v 19. století vřela zlatá horečka. Odpoledne strávíme v povodí řeky Fitzroy River.
8. den: GEIKIE GORGE – BROOME: Plavba strhující roklinou Geikie Gorge. Dále návštěva Derbyjského Boab Prison Tree. Za zhlédnutí stojí tyrkysová modř zátoky Roebuck Bay. V podvečer návštěva Pearl Lugger Musea a expozice o pěstování perel.
9. den: BROOME: Volný den v Broome. Fakultat. vyjížďka na velbloudech.
10. den: PORT HEDLAND: Průjezd odlehlou krajinou Great Sandy Desert. Návštěva Iron Ore Port s výkladem o historii přístavu. Podíváme se rovněž na obrovské důlní zařízení využívané při těžbě.
11. den: KARIJINI NATIONAL PARK: Cesta do NP Karijini, který je známý velkolepými vodopády a roklinami. Zastávka u Fortescue Falls. Nocleh.
12. den: TOM PRICE MINE NORTH: Návštěva důlního komplexu MT. TOM PRICE MINE. Cesta do Karratha a Dampier. Návštěva North-West Project. Pak cesta na jih krajinou pokrytou kobercem trávy spinifex k pobřežnímu městu Exmouth.
13. den: CORAL BAY – NINGALOO REEF: Cesta do malebné zátoky Coral Bay s pohádkově modrou vodou a bílým pískem. Vyhlídková plavba po Ningaloo Reef – k vidění je na 500 druhů ryb v okolí pestrobarevných korálů. V rezervaci Cape Range zastavíme v překrásné zátoce Turquoise Bay. Program zakončíme v majáku Vlaming Head Lighthouse s neopakovatelnými výhledy na pobřeží.
14. den: SHARK BAY: Návštěva rybářského města Carnarvon, kde se pěstuje tropické ovoce. Cesta do Shark Bay a NP Francois Peron, jehož mělké vody jsou domovem delfínů, želv a velryb.
15. den: MONKEY MIA DOLPHINS: Prohlídka Monkey Mia, neobvyklého místa, kde divocí delfíni připlouvají ke břehům.
16. den: NP KALBARRI: Návštěva Hamelin Pool se starověkými zkamenělinami. Dojezd do NP Kalbarri, ohromující pohled na řeku Murchison River, která si před miliony lety prorazila cestu k pobřeží a nechala za sebou 80 km pitorestních meandrů a strží. Cesta do rybářského města Geraldtonu.
17. den: THE PINNACLES: Po návštěvě historické vesničky Greenough nás pohltí NP Nambung s ohromujícím pohledem na poušť, z níž vystupují tisíce pískovcových pilířů.
18. den: PERTH: Prohlídka hlavního města Západní Austrálie. Navštívíme Fremantle a další zajímavosti města včetně výletu na ostrov Rottnest Island.
19. den: ODLET DO PRAHY: Transfer na letiště a odlet do Prahy.
20. den: PŘÍLET DO PRAHY:

01.10. - 20.10.24 úterý - neděle
snídaně letecky (Praha)
173 990 Kč
cena za 20 dní (16 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu a letištní poplatky
  • 16x nocleh kategorie 3* se snídaní
  • dopravu busem, minibusem či vozem
  • vstupy do národních parků
  • služby českého průvodce

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety
  • spropitné a stravování vyjma snídaní
  • vízum do Austrálie (zajistí CK za 500,- Kč)