ARMÉNIE- Mystická země pod biblickým Araratem

od 20 990 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Nejstarší křesťanská země světa s památkami z biblických časů, zasněžené štíty velehor, země přívětivých lidí, středověké kostely a kláštery, výhledy na Ararat, modré jezero, kaňony, nejdelší lanovka na světě, výstavná metropole, polopenze v ceně

Stravování: polopenze

Snídaně i večeře jsou servírované

Ubytování: hotel ***

5x nocleh s polopenzí ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním příslušenstvím a TV) v hotelu*** v centru arménské metropole Jerevan.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do Jerevanu v ranních hodinách. Přejezd do centra města. Prohlídka arménské metropole JEREVANU – Opera, Kaskády, Modrá mešita, arménské kostely, náměstí Republiky aj. Přejezd do EČMIADZINU – sídlo hlavy arménské církve (tzv. arménský Vatikán) – raně křesťanské i moderní kostely, muzeum s mystickými relikviemi - úlomek Noemovy archy či Kopí osudu. Prohlídka ruin impozantního raně křesťanského chrámu ZVARTNOS (památka UNESCO). Večeře a nocleh v hotelu v Jerevanu. Večeře. Ubytování.
3. den: Program na severu země: cesta k jezeru SEVAN, které je největším kavkazským a jedním z nejvýše položených jezer (1.900 m n. m.) – prohlídka kláštera Sevanavank na jeho břehu. Zastávka v historickém horském městečku DILIDŽAN. Odpoledne prohlídka cenných historických klášterů Gošavank a Hagharčin v kulise zalesněných arménských hor. Večeře a nocleh v hotelu v Jerevanu.
4. den: Program na jihu země: cesta pod biblickou horu Ararat (5.140 m), kde měl Noe přistát se svou archou: klášter CHOR VIRAP s výhledy na Ararat, červený kaňon s klášterem NORAVANK, cesta přes Selimův průsmyk (2.410 m) a podél Sevanského jezera (tzv. arménské moře), zastávka na největším arménském hřbitově – NORATUS s polem historických náhrobků, chačkarů. Večeře a nocleh v hotelu v Jerevanu.
5. den: Cesta přes hory jižní Arménie k iránské hranici: zastávka v městečku ARENI, kde se už 6.100 let produkuje a pije víno (nejstarší místo na světě), exkurze do vinařství a ochutnávka arménského vína. Zastávky v Šaki u jednoho z největších arménských vodopádů a u přírodního Ďáblova mostu nad termálními zřídly, cesta na hraně kaňonu k opevněnému historickému klášteru TATEV. Jízda nejdelší kabinkovou lanovkou na světě (téměř 6 km) stovky metrů vysoko nad údolím. Večeře a nocleh v hotelu v Jerevanu.
6. - 7. den: Po snídani výlet za atrakcemi v okolí Jerevanu: prohlídka kláštera GEGHARD (památka UNESCO), který byl vystavěn v kaňonu do skály, a prohlídka zachovalého antického chrámu v GARNI. Transfer na letiště. Odlet do ČR. Návrat domů.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh s polopenzí v hotelu***
  • zpáteční letenku
  • letištní taxy
  • transfery busem nebo minibusem po Arménii
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 2800 Kč)
  • cestovní pojištění