Vietnam a Kambodža


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Hanoj • Ha Long • Hue • Danang • Golden Bridge • Ho Chi Minh City • Mekong • Cu Chi Tunely • Siam Reap • Angkor Wat • Angkor Thom • jezero Tonle Sap

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 15.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy.
2. den: přílet do Hanoje, transfer do hotelu a ubytování.
3. den: snídaně, celodenní prohlídka Hanoje – Temple of Literature, památník Ho Či Minh, Ho Či Minh Mausoleum, Ho Či Minh’s Stilt House, Museum of ethnology, Hoan Kiem Lake v srdci Hanoje, Tortoise Pagoda, Opera House, St Joseph’s cathedral, Old Squarter – stará čtvrť s úzkými uličkami a obchůdky, kterou můžete projet v rámci prohlídky na kolech. Večer představení tradičních vietnamských vodních loutek. Nocleh v Hanoji.
4. den: snídaně, přejezd do známé zátoky Ha Long Bay, cestou můžete pozorovat pěstování rýže a každodenní vietnamský život, nalodění na loď. Plavba lodí, návštěva jeskyně Sung Sot Cave, jejíž stěny jsou pokryty krápníky. Odpoledne plavba okolo rybářské vesnice. Občerstvení ovocem. Ve večerních hodinách zakotvení v blízkosti Luon Cave, večeře na lodi. Nocleh na lodi.
5. den: snídaně, ráno budete moci pozorovat východ slunce z paluby. Koupání u ostrova Ti Top, návrat zpět do přístavu. Cestou na lodi ukázka kuchařského umění vietnamské kuchyně. Oběd na lodi a návrat do Hanoje. Odpoledne přelet do Hue, transfer do hotelu a ubytování.
6. den: snídaně, výlet do Thien Mu Pagody . Místní lodí plavba po řece Perfume, po cestě navštívíte jednu z nejznámějších památek - věž Thien Mu Pagoda, hrobky Minh Mang a Khai Dinh. Poté návštěva Imperial Tomb Khai Dinh, poslední hrobky dynastie Nguyen. Nocleh v Hue.
7. den: snídaně, přejezd do Danangu, po cestě zastávka u Co Beach a průsmyku Hai Van Pass, Ba Na Mountain a návštěva nového mostu Golden Bridge. Přejezd do Hoi An, ubytování v hotelu .
8. den: snídaně, prohlídka historické části Hoi An, ojediněle zachovalého města, které bylo prohlášeno kulturním bohatstvím UNESCO . Návštěva přístavu , kde kotví pestře pomalované lodě, kaplí, pagod a muzea. V odpoledních hodinách plavba po Bon River . Po cestě uvidíte nedotčenou přírodu a navštívíte Pottery Village a Woodcarving Village. Nocleh v Hoi An.
9. den: snídaně, transfer na letiště a přelet do Ho Chi Minh City/Saigonu . Po příletu transfer do hotelu. Odpoledne prohlídka města. Návštěva historického centra, Reunifaction palace (bývalý palác prezidenta jižního Vietnamu), Emperor of Jade Pagoda, katedrála Notre Dame a Central Post Office – historická budova pošty. Prohlídku zakončíme návštěvou místního tržiště. Nocleh v Saigonu.
10. den: snídaně, odjezd ze Saigonu na jih do My Tho – vstupní brány do delty řeky Mekong. Nalodění na loď a prohlídka přírodních scenérií a vegetace v okolí řeky. Návštěva trhu s ovocem, pozorování života místních lidí. Odpoledne návrat na nocleh do Ho Chi Minh City.
11. den: snídaně, výlet k tunelům Cu Chi Tunnels, které byly významné během vietnamské války. Žádné jiné místo z vietnamské války není tolik posvátné jako právě tyto tunely, kde rolničtí partyzáni vedli válku z 200 km dlouhých ručně vykopaných tunelů a komor. Odpoledne návrat na ubytování.
12. den: snídaně. Transfer na letiště a odlet do Siam Reap. Po příletu transfer do hotelu, ubytování. Odpoledne návštěva a prohlídka Angkor Wat, Angkor Thom, Ta Prohm, Srah Srand, Banteay Kdei Temple. Návrat do hotelu na nocleh.
13. den: snídaně. Pokračování prohlídky rozsáhlého komplexu Angkor Thom s jeho jižní bránou, dále chrám Bayon a tzv. sloní terasy. Odpoledne Angkor Wat. Večeře v tradiční restauraci s tanečním vystoupením. Nocleh.
14. den: snídaně, prohlídka městečka Siam Reap, kde naleznete také řadu památek a staveb (Bantey Samre, Neak Pean, Ta Som, Preah Khan). Nocleh.
15. den: snídaně, odjezd lodí po jezeře Tonle Sap , největším jezeru v Kambodži. Během plavby budete míjet místní plovoucí vesničky se školami, restauracemi i nemocnicemi. Odpoledne návrat do Siam Reap a odlet s přestupem do Evropy.
16. den: přílet do Prahy.