Vietnam


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Sleva 10 000 Kč! 15 denní okruh jižním Vietnamem na křídlech renomované Qatar Airways! S relaxem na ostrově Phu Quoc! V doprovodu Jiřího Koubka

Poloha: Dle programu

Stravování: vlastní

Dle programu

Ubytování: hotel ***

Dle programu

Program zájezdu

1. den: 26. 11. úterý – pravděpodobně v odpoledních hodinách odlet z Prahy z Letiště Václava Havla s renomovanou společností Qatar Airways přes Dauhá
2. den: 27. 11. středa - přílet do Ho Chi Minh City, největšího města Vietnamu, dříve známého jako Saigon, večerní výhled z ikonického mrakodrapu Bitexco Financial Tower, nocleh v Ho Chi Minh City.
3. den: 28. 11. čtvrtek - snídaně, cesta do města Mui Ne, přejezd do centra města - krátká zastávka u jednoho z největších kotvišť vietnamských lodí a rybářského tržiště, posléze procházka potokem Suoi Tien po písečném dně skrze miniaturní Velký kaňon s písečnými útvary, krátká procházka po oranžových písečných dunách Doi Hong, volný program u hezké dlouhé pláže, nocleh v Mui Ne.
4. den: 29. 11. pátek - snídaně, pochod (nebo fakultativně 4x4) po bílých písečných dunách Doi Cat Trang ve stylu pouště, návrat do Mui Ne, relax u moře, vodní aktivity, individuální volno, nocleh v Mui Ne.
5. den: 30. 11. sobota - snídaně, odjezd podél pobřeží, zastávka u unikátní písečné pláže Mui Dinh obklopené balvany, příjezd do plážového střediska Nha Trang, vstup do krásného komplexu věží Čamské říše – Tháp Ba Po Nagar, po zbytek dne dle zájmu - typický vietnamský trh, katedrála, pláž, vodní aktivity, rušný noční život, restaurace, apod., nocleh v Nha Trang.
6. den: 1. 12. neděle - snídaně, přejezd do horského regionu Dalat (cca 1 500 m nad mořem) pyšnící se čistým horským vzduchem a scenériemi květinových zahrad, prozkoumání neuvěřitelně pitoreskního buddhistického chrámu Linh Phuoc pagoda, přejezd k čajovým plantážím – procházka mezi těmi nejkrásnějšími v Cau Dat, možnost ochutnávky a nákupu čaje, zastávka u historického nádraží Trai Mat Station, nocleh v Dalat.
7. den: 2. 12. pondělí - snídaně, odjezd směr jih, exkurze továrny na hedvábí Cuong Hoan, zastávka u kávových plantáží, sestup k úchvatným vodopádům Pongour Falls (100 m široké, 40 m vysoké), nocleh v Bao Loc.
8. den: 3. 12. úterý - snídaně, přes horský průsmyk Deo Bao Loc dojezd do Ho Chi Minh City, nasátí atmosféry této rušné metropole, prohlídka centra města – mnoho koloniálních budov a svatostánků, jako např. radnice Hotel de Ville, Palác Sjednocení, Saigon Opera, katedrála Notre Dame, atd., nákupy v Ben Thanh Market, nocleh v Ho Chi Minh City.
9. den: 4. 12. středa - snídaně, cesta k památce války ve Vietnamu – k rozsáhlým podzemním tunelům Cu Chi, poté přejezd do Can Tho, největšího města delty Mekongu, proslaveného svými plovoucími trhy a pagodami, nocleh v Can Tho.
10. den: 5. 12. čtvrtek - brzký ranní odjezd tradiční lodí k Cai Rang, k největšímu plovoucímu trhu delty Mekong, interakce s prodejci přímo z lodě, snídaně na palubě, plavba vodními kanály, krátký pochod vesnicí mezi plantážemi a po okolí delty řeky, odpoledne volný program v Can Tho, možná procházka po nábřeží a centrem města – přes Ninh Kieu Park až k buddhistickému chrámu Chua Phat Hoc, nocleh v Can Tho.
11. den: 6. 12. pátek - snídaně, odjezd z Can Tho do přístaviště Ha Thien (popřípadě Rach Gia), odtud přejezd lodním trajektem na tropický ostrov Phu Quoc, relax u moře Thajského zálivu, nocleh na Phu Quoc.
12. den: 7. 12. sobota - snídaně, poznávání nejkrásnějšího ostrova Vietnamu s bílými plážemi, mnoho fakultativních aktivit, šnorchlování, výlet na lodi, rybářské výlety, túry v přírodě, pronájem skútru, krásné pláže, perlové farmy, lanovka, rybářské vesničky, vodopády a mnoho dalšího, nocleh na Phu Quoc.
13. den: 8. 12. neděle - snídaně, individuální volno, relax, fakultativní aktivity, nocleh na Phu Quoc.
14. den: 9. 12. pondělí - snídaně, individuální volno, relax, fakultativní aktivity, nocleh na Phu Quoc
15. den: 10. 12. úterý - snídaně, přelet do Ho Chi Minh City a následně přes Dauhá zpět do Prahy.
16. den: 11. 12. středa – v odpoledních hodinách přílet do Prahy na Letiště Václava Havla.