Národní parky kanadských Rockies


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte nejznámější národní a státní parky kanadských provincií British Columbia a Alberta v našem atraktivním zájezdu, nechte se unést jedinečnou krásou kanadské přírody !!
Calgary - Midland Park - Kananaskis - Canmore - Banff - Lake Louise - Moraine Lake - Emerald Lake - peřeje Kicking Horse - Takakkaw falls - spirálové tunely - Peyto Lake - ledovec Columbia - Jasper - raft na řece Athabasca - plavba po Maligne Lake - horké prameny Miete - Elk Island - Edmonton
Minimální počet 6 osob
Během zájezdu urazíte cca 1.180 mil ( 1.890 km )
Zájezd může být směrován opačně
K návštěvě Kanady je nutný platný pas a autorizace eTA nebo platný pas s vízem.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – CALGARY 15 mil / 30 km Odlet z Prahy do Calgary. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování. Návštěva večerního centra města, Olympic Plaza a živé 8th Avenue. Doporučujeme Vám návštěvu vyhlídkové věže Calgary Tower /v případě pozdního příletu se tyto aktivity uskuteční následující den v podvečer/.
2. den: CALGARY, DRUMHELLER, HERITAGE PARK 225 mil / 360 km Na úvod zájezdu Vás seznámíme s dávnou historií provincie Alberta. Začneme návštěvou Midland Provincial Park a Royal Tyrrell Museum, míst s nejlépe zachovanými nálezy koster dinosaurů a dalších paleontologických skvostů. Odpoledne po návratu do Calgary společně navštívíme Heritage Park, kde se seznámíte s historií osídlování této části Kanady. Součástí prohlídky je i návštěva muzea historických automobilů, které kdysi brázdily zdejší cesty, a palivových čerpadel.. Návrat do hotelu v podvečerních hodinách.
3. den: CALGARY, CANMORE, NP BANFF 150 mil / 240 km Doledne krátká zastávka v Calgary Olympic Park, dějiši Olympijských her 1988, kterému dominují obří skokanské můstky a bobové dráhy. Pokračování přes Kananaskis a Spray Valley do Canmore /Zde Vám nabídneme fakultativní let helikoptérou nad ledovci a horským masívem Three Sisters/. Pokračování cesty podél Bow River do slavného letoviska Banff. Prohlídka centra městečka a jeho okolí, včetně prohlídky peřejí řeky Bow. Ubytování v podvečer.
4. den: NP BANFF, LAKE LOUISE, MORAINE LAKE 130 mil / 200 km Návštěva jedinečných jezer smaragdové barvy Lake Louise a Moraine Lake v národním parku Banff, krátké treky podél jezer. Cestou zpět do Banffu po staré silnici se pokusíme zahlédnout některého ze zdejších "domorodců" – losa nebo medvěda baribala. V pozdním odpoledni volno k relaxaci v Banffu. Doporučujeme Vám v podvečer navštívit zdejší horké minerální prameny, či vyjet lanovkou na Sulphur Mountain – horu nad městem s úchvatným výhledem na okolní horské panoráma.
5. den: NP YOHO, TAKAKKAW FALLS, PEYTO LAKE 160 mil / 260 km Odjezd do národního parku Yoho, kde nejprve navštívíme kouzelné jezero Emerald Lake a v případě příznivého počasí absolvujeme krátký trek podél jezera. Následuje prohlídka peřejí Kicking Horse /přírodní skalní most přes bouřící řeku/ a impozantních vodopádů Takakkaw. Zhlédneme také vyhlídku na spirálový železniční tunel – specialitu tohoto úseku Skalistých hor. Závěrem navštívíme jedinečné Peyto Lake známé neskutečně sytě zelenou barvou. Ubytování v odpoledních hodinách v hotelu uprostřed horských hřebenů. Pro ty z Vás, kteří máte předplacen let helikoptérou nad pohořím Rocky Mountains, následuje odjezd na heliport.
6. den: LEDOVEC COLUMBIA, NP JASPER, MALIGNE LAKE 200 mil / 320 km Celodenní prohlídka národního parku Jasper. Dopoledne začneme návštěvou ohromného ledovce Athabasca /krátký trek k čelu ledovce/, následuje návštěva městečka Jasper. Zde Vás pozveme k jedinečnému výletu na raftech po řece Athabasca /v ceně zájezdu/. V dalším průběhu dne navštívíte jezera Pyramid a Patricia, a absolvujete trek úchvatným kaňonem řeky Maligne. Večer Vás pozveme ke koupeli v minerálních pramenech Miete Hot Springs – jedinečná relaxace po zážitcích dnešního dne. Ubytování v pozdních hodinách.
7. den: NP ELK ISLAND, EDMONTON 250 mil / 400 km Ráno odjezd do Edmontonu, moderní metropole a centra kanadské těžby nafty. Cestou však nejprve navštívíme národní park Elk Island – domov bizonů prérijních a vzácných bizonů lesních, ale i dalších mnoha druhů zvířat. Prohlídka zde probíhá formou safari... Po příjezdu do Edmontonu následuje orientační prohlídka města a River Parku – největšího městského parku v Severní Americe. Ubytování v podvečer.
8. den: EDMONTON, odlet domů 50 mil / 80 km Volno v centru Edmontonu a návštěva West Edmonton Mall, jednoho z největších nákupních a zábavních komplexů v Severní Americe. Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště a odlet do Prahy. /v případě odletu zpět z Calgary následuje odpolední cca tříhodinový přejezd na letiště do Calgary/
9. den: přílet do PRAHY Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 4.800 Kč
  • sleva pro čtvrtou osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 3.400 Kč

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu z Prahy do cílové destinace a zpět
  • letištní poplatky
  • 7× ubytování ve 3* hotelech a motelech
  • dopravu klimatizovaným minibusem
  • program, vstupné a atrakce uvedené v itineráři
  • služby průvodce America Tours
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • pojištění storna zájezdu
  • vstupní formality cílové země a tranzitních zemí
  • stravu
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu
  • spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu
  • event. palivové příplatky a poplatky k fakultativním akcím
  • poplatek za odbavení zavazadla /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 19.500 Kč
  • pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 1.800 Kč