Ukrajina - Pohodové toulky na Podkarpatské Rusi


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Chcete navštívit Podkarpatskou Rus? Toužíte poznat nebo se vrátit na toto malebné území? V tom případě máme nachystánu akci, při které formou hvězdicovitých výletů ze dvou základen můžete s námi prokřižovat střední a východní část zdejšího kraje. Pojeďte na pohodový pobyt plný romantických toulek po údolích, hřebenech a vesnicích zpestřený místním folklórem s podporou autobusu a noclehy v hotelu a v turbáze (turistické základně).

Stravování: polopenze

7x polopenze.

Ubytování: hotel

4x v hotelu a 3x v turbaze v 2lůžkových pokojích se soc. zařízením (na vyžádání možnost 3lůžkových pokojů).

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách, noční tranzit Slovenskem na Podkarpatskou Rus, dopolední prohlídka hlavního města UŽHORODU, jeho centrum, skanzen a hrad, přejezd do střední oblasti Podkarpatské Rusi, ubytování v hotelu 4x na stejném místě.
3. den: návštěva perly Karpat - SINĚVIRSKÉHO JEZERA, vycházka či túra v NP SINĚVIR.
4. den: túra pod BORŽAVSKOU POLONINOU k vodopádu ŠIPOT nebo s pomocí sedačkové lanovky výlet na její hlavní hřeben.
5. - 6. den: návštěva vesnice KOLOČAVA s hrobem NIKOLY ŠUHAJE a českých četníků, muzeem I. Olbrachta a historie, přejezd do RACHOVSKÉ OBLASTI s poznávacími zastávkami - dřevěné kostelíky, geografický střed Evropy, košíkářská vesnice IZA, ubytování v turbáze (3x na stejném místě).
7. - 8. den: návštěva JASINY - bývalého nejvýchodnějšího městečka první republiky, pěší túry v okolí JABLONICKÉHO PRŮSMYKU, v případě příznivého počasí a zájmu klientů fakultativní motovýlet na SVIDOVECKÝ HŘEBEN s vrcholem BLIZNICA.
9. - 10. den: zastávka ve vyhlášené SOLOTVINĚ (pro zájemce koupání ve slaném jezírku) a prohlídka města a hradu v MUKAČEVĚ, večer odjezd na hranice, návrat do ČR kolem poledne.