Turecko - velký okruh západním Tureckem - letecky


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Turecko je stát ležící v Malé Asii, v Turecku se prolínají dvě kultury - islámská - orientální a západní - evropská. Tureckem vedly a stále tudy vedou významné obchodní cesty mezi Západem a Východem. Turecko je stát, který vám může nabídnout opravdu mnoho, starobylé antické a byzantské památky, islámské monumenty, pohodové lidi, vynikající kuchyni a krásné moře.

Ubytování: hotel

v hotelích s polopenzí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do Turecka do Istanbulu . Ubytování.
2. den: ISTANBUL (UNESCO) - různorodé město na dvou kontinentech s množstvím byzantských a osmanských památek (chrám Hagia Sofia , Modrá mešita , Sulejmanova mešita , palác Topkapi s harémem, Yerebatanská cisterna aj.) Nocleh v Istanbulu .
3. den: Dokončení prohlídky ISTANBULU . Odpoledne přejezd do Ankary . Nocleh.
4. den: ANKARA - hlavní město Turecka se známým Muzeem Anatolských civilizací. Nocleh v Kappadokii .
5. den: Údolí GÖREME (UNESCO) a CAVUSIN - jedny z největších přírodních zajímavostí v Turecku, kde byl v sopečných tufech dešťovou vodou vymodelován pohádkový barevný svět skalních pyramid a různých bizarních útvarů, ve kterých lidé vyhloubili řady kostelů, skalních klášterů i měst. Návštěva osady UCHISAR. Podzemní město DERINKUYU nebo KAYMAKLI. V rámci programu může být zařazena návštěva dílen na zpracování onyxu a výrobu keramiky (tradiční řemesla v oblasti Kappadokie), s možností nákupu výrobků. Nocleh v Kappadokii .
6. den: Odjezd v časných ranních hodinách do Konye. KARAVANSERAY SULTANHANI - malá pevnost, která sloužila jako ochrana při odpočinku obchodních karavan. Prohlídka KONYE - významného města muslimských věřících s věhlasnou mešitou. Nocleh.
7. den: TURECKÁ RIVIÉRA – PERGE – impozantní zříceniny významného antického města, monumentální brány, stadion, antické lázně, sloupová kolonáda. ASPENDOS s jedinečně dochovaným římským divadlem. Vodopády KURSUNLU – soustava jezírek propojených vodopády připomínající zmenšená Plitvická jezera. Prohlídka starého centra ANTALYE - nejvýznamnějšího letoviska na jižní riviéře. Nocleh.
8. den: PAMUKKALE (UNESCO) - travertinové kaskády a jezírka. Jeden z nejzajímavějších přírodních útvarů světa. Antické město HIERAPOLIS (UNESCO).
9. den: Jedna z nejkrásnějších antických lokalit AFRODISIAS. Přejezd k Egejskému moři . Nocleh.
10. den: Efes - archeologický areál unikátních antických staveb se slavnou Celsovou knihovnou, Trajánovým a Hadriánovým chráme, obrovským divadlem s krásným výhledem aj. Nedaleké trosky jednoho ze sedmi divů starověkého světa - ARTEMIDINA CHRÁMU. DIDYMA - ve starověku proslulá věštírna. PRIÉNÉ - vykopávky antického města zajímavé svojí pěknou polohou na terasách vysoko na kopci s nádherným výhledem daleko do kraje. V rámci programu může být zařazena ukázková výroba koberců nebo ukázka tradiční výroby šperků, s možností nákupu. Nocleh.
11. den: PERGAMON - antické město s akropolí na vysoké skále, ze které je pěkný rozhled. Pozdě večer příjezd do Istanbulu . Nocleh.
12. den: Odlet z Istanbulu do Prahy.

květen 2024

05.05. - 16.05.24 neděle - čtvrtek
polopenze letecky (Praha)
31 490 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

říjen 2024

10.10. - 21.10.24 čtvrtek - pondělí
polopenze letecky (Praha)
30 990 Kč
cena za 12 dní (11 nocí)

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha - Istanbul a zpět
  • dopravu tureckým autokarem dle programu
  • průvodce
  • 11x ubytování v hotelích
  • 11x polopenzi (večeře nemusí být podávána na hotelu)

Cena nezahrnuje

  • spropitné a vstupy
  • V závislosti na změně letového řádu může být zájezd prodloužen o jeden den. V takovém případě bude rozšířen počet ubytování se snídaní a účtován bude povinný příplatek 650 Kč / os.

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 65 000 Kč (příplatek: 860 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 6000 Kč)
  • samostatně cestující osoby se zájmem o doobsazení budeme kontaktovat.