Monastir - Regency Monastir Hotel


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

Regency Monastir Hotel

Oblíbený hotel leží v krásné zátoce pouhých 500 metrů od centra letoviska Monastir. Hotel je postavený v orientálním stylu a své klienty získává díky své poloze přímo na pláži, kvalitě nabízených služeb a přátelské atmosféře. Díky své blízkosti k centru letoviska je hotel vhodný i pro nákupy, procházky po historickém městě či příjemné posezení v kavárnách. Letiště Monastir je pouhých 10 kilometrů od hotelu.

Ubytování

Moderní, prostorné a velmi příjemně zařízené pokoje jsou vybaveny klimatizací (v hlavní sezóně), vlastním sociálním zařízením, koupelnou s vanou nebo sprchovým koutem, telefonem, SAT / TV, fénem, trezorem, WiFi připojením, minibarem a balkonem nebo terasou.

Strava

All inclusive - snídaně, pozdní snídaně, obědy a večeře formou bohatého bufetu. Pozdní svačiny k dispozici. Po předchozí rezervaci je možné navštívit jednou za týdenní pobyt a lá carte restauraci. Rozlévané alkoholické a nealkoholické nápoje místní výroby v čase od 7:00 do 24:00 hodin.

Vybavení

Hotel disponuje vstupní halou s 24 hodinovou recepcí (možnost pronájmu trezorů či úschovy zavazadel), směnárnou, lobby barem, hlavní bufetovou restaurací, ala carte restaurací, snack barem u bazénu, maurskou kavárnou, obchodem se suvenýry, minimarketem, konferenční místností, společenskou místností s TV, internetovým koutkem, diskotékou – nočním klubem. Centrum zdraví nabízí masáže, saunu, parní lázeň, turecké lázně, kosmetické procedury. V areálu se nachází bazén, dětský bazén, sluneční terasa a snack pool bar. Lehátka, slunečníky jsou zdarma, plážové osušky se vydávají na vratnou zálohu. Pro sportovní aktivity je připraven tenisový kurt, multifunkční hřiště (volejbal, basketbal, minifotbal), herna (stolní tenis, šipky, kulečník), plážový volejbal, fitness centrum s tělocvičnou, potápěčské centrum či vodní sporty na pláži (jízda na banánu, vodní lyže, šnorchlování, potápění, šlapadla, kánoe). Pro děti je připraven mini klub (4 - 12 let), dětský bazén, hřiště, diskotéka, speciální dětské menu v restauraci a různé animační programy a soutěže během dne.

Aktivity

Za poplatek je fitness centrum s tělocvičnou, potápěčské centrum či vodní sporty na pláži (jízda na banánu, vodní lyže, šnorchlování, potápění, šlapadla, kánoe). Tenisový kurt, multifunkční hřiště (volejbal, basketbal, minifotbal), herna (stolní tenis, šipky, kulečník), plážový volejbal. Pro děti je připraven mini klub (4-12 let), dětský bazén, hřiště, diskotéka, speciální dětské menu v restauraci a různé animační programy a soutěže během dne.

Pláž: Menší soukromá hotelová písčitá pláž se strmým vstupem do moře a s plážovou terasou se nachází přímo u hotelového resortu. Lehátka, slunečníky jsou zdarma, plážové osušky za depozit.

Při vstupu Tuniska se musí čeští občané prokázat cestovním pasem platným alespoň dalších 6 měsíců po návratu z destinace.

COVID - 19 aktuální podmínky vstupu sledujte na stránkách MZV - https://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/afrika/tunisko/cestovani/index.html

Destinace: Stále větší popularitě se těší středně velké letovisko Monastir . Nachází se ve středním Tunisku a disponuje vlastním mezinárodním letištěm. Hotely jsou rozesety po krásných plážích kolem starého města a v této oblasti je kvalitně rozvinutá doprava, včetně vlakového spojení. Větší a rušnější letovisko Sousse je vzdáleno jen 21 kilometrů a je vhodné k výletu. Hlavní památkou starého města je klášter Ribat.

Největší památkou starého města je Ribat, opevněný klášter již z konce 8. století vystavený na obranu proti Křižákům. Hned vedle stojí Velká mešita, která dostává svému jménu jenom významem, neboť vedle Ribatu je malinká. Monastir je rodištěm prvního tuniského prezidenta Habíba Burgiby. Přímo v Monastiru stojí jeho mauzoleum. Zemřel v roce 2000 ve věku 96 let.
Tipy na výlety
Zmiňovali jsme železniční dopravu Métro du Sahel, kterou lze cestovat z Mahdie přes Monastir do Sousse. Všechna tato města tedy můžete obdivovat v dosahu několika desítek minut. Dobrá je i autobusová doprava a přeprava taxíky. Výhodou je nízká cena všech forem dopravy. Monastir stejně jako většina letovisek ve středním Tunisku přímo vybízí k výletům i do vzdálenějšího okolí, hlavně Kairouanu a El Jemu.

Poznámka: Při vstupu Tuniska se musí čeští občané prokázat cestovním pasem platným alespoň dalších 6 měsíců po návratu z destinace.

COVID - 19 aktuální podmínky vstupu sledujte na stránkách MZV - www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/afrika/tunisko/cestovani/index.html

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu, letištní a bezpečnostní taxy, palivový příplatek, občerstvení na palubě, zavazadla do výše 20 kg, transfer z letiště na místo ubytování a zpět, ubytování, uvedenou stravu,služby delegáta, pojištění CK proti úpadku
  • leteckou dopravu, letištní a bezpečnostní taxy, palivový příplatek, občerstvení na palubě, zavazadla do výše 20 kg, transfer z letiště na místo ubytování a zpět, ubytování, uvedenou stravu,služby delegáta, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění na cesty do zahraničí. Fakultativní výlety, které lze dokoupit na místě u delegáta, pobytovou taxu
  • komplexní pojištění na cesty do zahraničí. Fakultativní výlety, které lze dokoupit na místě u delegáta, pobytovou taxu