Monastir - Helya Beach & Resort


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: ultra all inclusivestrava: ultra all inclusive
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

PLÁŽ

Široká, písčitá pláž s jemným pískem a velmi pozvolným vstupem do moře. Lehátka, slunečníky a matrace zdarma. Plážové osušky za depozit.

Vybavení: Vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, a´la carte restaurace (orientální, středomořská - nutná rezervace, orientální za poplatek), restaurace na pláži (za poplatek), 4 bary, obchod se suvenýry, maurská kavárna (za poplatek), 2 bazény z toho 1 se skluzavkami a tobogány, dětský bazén, vnitřní bazén, fitness, lázně, hamam, bezplatné Wi-Fi ve veřejných prostorách, konferenční místnost.

Sport a zábava: Aktivity: Animační programy pro děti i dospělé během dne, večerní programy, miniklub, mini disco, tenisové kurty (osvětlení a vybavení za poplatek), stolní tenis, mini fotbal, mini basketbal, mini golf, volejbal. Lázeňské procedury, vodní sporty, kulečník a šipky za poplatek.

Při vstupu do Tuniska se musí čeští občané prokázat cestovním pasem platným alespoň 3 měsíce po návratu z destinace (při individuální turistice bez cestovní kanceláře alespoň 6 měsíců po návratu z destinace).

Helya Beach & Resort: Elegantně zařízený, romantický hotel Helya Beach se nachází přímo na pěkné písčité pláži pouze 9 km od oblíbeného turistického centra Monastir, které je známé svým zachovalým muslimským opevněním Ribat. Do Monastiru se pohodlně dostanete místni dopravou či taxi. Nákupní možnosti jsou v bezprostřední blízkosti ubytování. Velkou výhodou tohoto hotelu je krátký transfer, vzdálenost od mezinárodního letiště Monastir je 1 km.

Destinace: Stále větší popularitě se těší středně velké letovisko Monastir . Nachází se ve středním Tunisku a disponuje vlastním mezinárodním letištěm. Hotely jsou rozesety po krásných plážích kolem starého města a v této oblasti je kvalitně rozvinutá doprava, včetně vlakového spojení. Větší a rušnější letovisko Sousse je vzdáleno jen 21 kilometrů a je vhodné k výletu. Hlavní památkou starého města je klášter Ribat.

Největší památkou starého města je Ribat, opevněný klášter již z konce 8. století vystavený na obranu proti Křižákům. Hned vedle stojí Velká mešita, která dostává svému jménu jenom významem, neboť vedle Ribatu je malinká. Monastir je rodištěm prvního tuniského prezidenta Habíba Burgiby. Přímo v Monastiru stojí jeho mauzoleum. Zemřel v roce 2000 ve věku 96 let. Tipy na výlety
Zmiňovali jsme železniční dopravu Métro du Sahel, kterou lze cestovat z Mahdie přes Monastir do Sousse. Všechna tato města tedy můžete obdivovat v dosahu několika desítek minut. Dobrá je i autobusová doprava a přeprava taxíky. Výhodou je nízká cena všech forem dopravy. Monastir stejně jako většina letovisek ve středním Tunisku přímo vybízí k výletům i do vzdálenějšího okolí, hlavně Kairouanu a El Jemu.

Stravování: ultra all inclusive

ULTRA ALL INCLUSIVE – snídaně, lehké pozdní snídaně, obědy a večeře formou bufetu, půlnoční snack, dětský bufet, odpolední snack (káva, čaj, zmrzlina, palačinky, pizza, ovoce, smoothies), neomezené množství vybraných místních, rozlévaných alkoholických a nealkoholických nápojů dle otevírací doby barů (nealkoholické nápoje 24h, alkoholické od 10:00 do 00:00).

Ubytování: hotel ****

Dvoulůžkové pokoje s výhledem do zahrady s možností 1 přistýlky jsou vybaveny centrální klimatizací (dle sezony), minibarem (voda a perlivá voda při příjezdu), koupelnou se sprchou nebo vanou, WC, telefonem, LCD SAT / TV, balkonem.

Za příplatek pokoje s výhledem na moře.

Rodinné pokoje (4 lůžka, 1 pokoj) mají stejné vybavení jako pokoje dvoulůžkové. Jsou prostornější.

Na vyžádání rodinné pokoje Superior se 2 oddělenými místnostmi.


Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu, letištní a bezpečnostní taxy, palivový příplatek, zavazadla do výše 20 kg, transfer z letiště na místo ubytování a zpět, ubytování, uvedenou stravu, služby delegáta, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • komplexní pojištění na cesty do zahraničí. Fakultativní výlety, které lze dokoupit na místě u delegáta, pobytovou taxu