Zanzibar – Tropický Ráj Pod Rovníkem


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Vydejte se s námi na exotický Zanzibar, ubytujeme se na nejkrásnější pláži ostrova Kendwa beach a výlety po ostrově máme již v ceně zájezdu! Poznejte tedy Zanzibar, ostrov jako z pohádek tisíce a jedné noci, který na nás dýchne svou jedinečnou exotickou atmosférou, historií a vůní koření. Dopřejte si pobyt na dechberoucích bílých plážích ostrova Zanzibar, který je ztělesněním tropického ráje. Ubytovaní budeme na severozápadě ostrova v oblasti Kendwa, kde se nachází nejkrásnější pláže ostrova a bez nadsázky i celého světa. Odpočinek pod kokosovými palmami, fantastická barva Indického oceánu, která nás ohromí, poznání jedinečné flóry, fauny, ale i historie pocházející z Evropy, Afriky, Indie a Arábie. Zde se všechny tyto kontinenty pevně vryly do tamního prostředí, kultury, gastronomie a místních zvyklostí - to vše je Zanzibar, dovolená 2021. Poznejte tedy jedinečný "ostrov koření", kde nás čeká absolutní odpočinek, relaxace a načerpání nových sil.

Pobytově - poznávací zájezd na Zanzibar - garance skupiny max. 12 osob

Kendwa – Prison Island – Stone Town – Spice Garden – Jozani Forest – Nungwi

Časový posun, počasí: ČASOVÝ POSUN
+2 hodiny oproti ČR v zimě
+1 hodina oproti ČR v létě

PODNEBÍ
Zanzibar leží v tropickém podnebném pásmu s celoročními teplotami okolo 27-33°C. Období dešťů začíná v březnu (nejvydatnější deště trvají během března a dubna) a končí v říjnu. Nejlepší čas na návštěvu Zanzibaru je v listopadu a prosinci, kdy dešťová sezóna již pominula a slunce svítí až 10h denně, což je nejvíc z celého roku. Celý pobyt si vystačíte s lehkým letním oblečením, na výlety však doporučujeme delší rukávy a nohavice kvůli komárům, př. repelent, pohodlnou obuv, opalovací krém s vysokým faktorem, pokrývku hlavy.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 10.11. – 19.11. Odjezd L2, L3

Letecky na trase Praha (Vídeň) – Zanzibar – Praha (Vídeň), v případě letů z Vídně CK zajistí dopravu na/z letiště, po destinaci se budeme pohybovat klim. autobusem.

Ubytování: různé

bungalov Deluxe

UBYTOVÁNÍ
- 7x ubytování se snídaní v hotelu Sunset Kendwa***- 2lůžk. klim. bungalovy Deluxe s příslušenstvím.
- Kendwa - hotel Sunset Kendwa*** - 2lůžk. klim. bungalovy Deluxe, situované v krásném palmovém hájí přecházejícím v písečnou hotelovou pláž. Bungalovy jsou vybaveny vlastním příslušenstvím, sejfem, lednicí a terasou. Lehátka a slunečníky jsou na pláži zdarma. Na pláží se nachází hotelová restaurace a bar, odkud je možno pozorovat dechberoucí západy slunce nad oceánem.
- Pro váš pobyt je možné zajistit hotel i vyšší kategorie ****/***** v blízkosti hotelu Sunset Kendwa. Cena bude upřesněna na vyžádání, a to na základě vašich požadavků.
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
7x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků. Doporučujeme si však rovnou zakoupit i večeře, jelikož budete stejně odkázáni pouze na hotelovou restauraci.

Program zájezdu

1. den: Odlet s průvodcem na exotický Zanzibar.
2. den: Dopoledne přílet na ostrov Zanzibar, ležící na jižní polokouli těsně pod rovníkem a asi 40 km od břehů východní Afriky. Ostrov je ztělesnění tropického ostrovního ráje s útesy, jedinečnými nedotčenými plážemi a historickým městem. Přejezd na severozápadní pobřeží, které není ovlivněno výrazným odlivem , do oblasti KENDWY . Zde se nachází nejkrásnější pláže ostrova a bez nadsázky i celého světa. Ubytování v bezprostřední blízkosti těchto romantických a písečných pláží s bílým pískem. Kokosové palmy a barva Indického oceánu, která nás ohromí. Odpočinek, relaxace.
3. den: Pobyt na plážích , koupání, šnorchlování, relaxace mezi kokosovými palmami, jedním slovem romantická a exotická dovolená na nejkrásnějším pobřeží ostrova Zanzibar – Kendwa beach s bělostnými plážemi a tyrkysovým mořem.
4. den: Celodenní výlet nás zavede na dříve neblaze proslulý ostrůvek PRISON ISLAND s ruinou někdejšího vězení pro bouřící se otroky. Dnes turisticky zajímavá destinace, která nabízí krásný korálový útes skvělý pro šnorchlování a pláž s bílým pískem. Ostrov je také domovem želv obrovských, které jsou hlavním důvodem návštěvy. Odpoledne návštěva kamenného města STONE TOWN (UNESCO), působivé stavby svědčí o proměnlivých dějinách ostrova a město na nás dýchne rozmanitou historií, která je zde všudypřítomná. Procházka starým městem, městská tržnice, exteriér paláce Zázraků – největší a nejvyšší budova města, dům Dr. Livingstona , historická anglikánská katedrála - jako většina budov ve městě byla postavena převážně z korálového kamene v centru starého města, Památník trhu s otroky , Kenyatta Road s rodným domem F. Mercuryho, Africa House a pevnost The Old fort – známá také pod názvem The Arab frot, nejstarší stavba města. Atmosféru nasajeme na živých, neustále se lidmi hemžících trzích, budeme obdivovat zdobně vyřezávané dveře a balkony místních domů a nezapomeneme ani na obchůdky se suvenýry vč. řemeslných výrobků. Stone Town, to je jedinečná atmosféra, kde můžeme trávit hodiny touláním v labyrintu úzkých uliček.
5. den: Pobyt na plážích , koupání, šnorchlování, relaxace.
6. den: Celodenní výlet za poznáním fauny i flóry ostrova. Dopoledne se i s místním průvodcem vydáme po naučných stezkách pralesa JOZANI FOREST , posledním místem obývaným unikátním endemitem druhu "červených" opic Guerézy zanzibarské. Neméně zajímavá je i zdejší pralesní flóra tvořená mangrovníky, mahagonovými háji a nejrůznějšími typy palem a keřů. Zanzibar by nebyl Zanzibarem bez vůně hřebíčku, skořice a mnoha druhů dalších koření, které omamně voní celým ostrovem. Tzv. SPICE TOUR (cesta koření) nás zavede na jednu ze zdejších farem a exkurze nám umožní nechat se unést chutí a vůní čerstvého koření. Místní nás zasvětí do nespočtu druhů rostlin, koření, vůní a exotického ovoce, které si můžeme osahat, ochutnat. Uvidíme, jak roste hřebíček, vanilka, muškátový oříšek, pepř, hodně se také dozvíme o využití koření v kuchyni, kosmetice, ale i o jeho léčebných účincích.
7. den: Pobyt na plážích , koupání, šnorchlování, relaxace. Fakultativně dle aktuální nabídky místních potápění. Souostroví Zanzibar patří k nejlepším potápěčským oblastem světa. Průměrná celoroční teplota vody cca 28oC, výborná viditelnost až na 60 m. Potápění si na Zanzibaru užijí nejen začátečníci ale i zkušení potápěči.
8. den: Pobyt na pláži, individuální volno. Pro zájemce fakultativní půldenní výlet do nedalekého NUNGWI , původně malá rybářská vesnice, dnes oblíbené středisko ostrova. Běloskvoucí písek, azurově modrá voda, čerstvé kokosy a tropické slunce. Klasická domorodá atmosféra tu ale zůstává. Možná návštěva Mnarani akvárium – želví útočiště, které tvoří přírodní přílivový bazén nedaleko místního majáku nebo nedaleké přírodní akvárium Baraka , rovněž se želvami.
9. den: Pobyt na pláži, individuální volno. Po poledni transfer na letiště a odlet s průvodcem do Prahy/Vídně.
10. den: Přílet dle letového řádu.

Slevy

  • při obsazení bungalovu 3 osobami 1900 Kč/os

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování se snídaní v hotelu Sunset Kendwa***- 2lůžk. klim. bungalovy Deluxe s příslušenstvím,
  • leteckou přepravu Praha (Vídeň) – Zanzibar – Praha (Vídeň) vč. let. tax a poplatků (v případě letů z Vídně CK zajistí dopravu na/z letiště),
  • pobyt. taxu,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • výlety dle programu vč. dopravy a vstupů,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 6500 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • 7x večeře 3900 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní výlety,
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR a v zahraničí 1000 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • případné požadavky při vstupu na Zanzibar stran Covid-19. (K lednu 2021 nejsou při vstupu požadovány žádné testy, pouze při návratu zpět do ČR test PCR (hradí CK)
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Svět - 60 Kč/den
  • UPOZORNĚNÍ
  • víza do Tanzánie 50 USD (placeno na letišti),
  • vstupné,
  • vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje",