Tanzánie A Zanzibar


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • Exotika

Staňte se na chvíli těmi pravými cestovali a objevte s námi Tanzánii – Serengeti, Ngorongoro, Kilimandžáro. Tanzanský sever má na malém prostoru ty nejskvělejší cíle, nekonečné savany, úžasný kráter a výhledy na nejvyšší horu Afriky. Jako účastníci této výpravy zaručeně shlédneme stáda antilop, zeber, žiraf, slonů, ale i lvy, koupající se hrochy a další "obyvatele" tohoto afrického ráje pod vrcholem Kilimandžára. Seznámíme se s kulturou Masajů, pohostinností místních a odvezeme si typické suvenýry východní Afriky – řezbářské výrobky. Na závěr si dopřejeme pobyt na dechberoucích bílých plážích ostrova Zanzibar.

Zájezd provází Marie Bílá, garance skupiny max. 12 osob

Arusha - NP Serengeti – Ngorongoro – NP Arusha – NP Lake Manyara – ostrov Zanzibar – Stone Town - Kendwa

SAFARI, NP SERENGETI A NGORONGORO

BÍLÉ PLÁŽE EXOTICKÉHO ZANZIBARU

Kapesné: cca 200 $

Vstupní vízum: turistické vízum do Tanzánie 50 $ (vyřizuje se a platí na letišti při vstupu do země), o potřebných formalitách nutných k vyřízení víza budeme včas informovat

Očkování: V současné době není pro Zanzibar a do Tanzánie žádné očkování povinné. Aktuální informace o povinném i vhodném očkování před cestou obdržíte na kterékoliv okresní hygienické stanici.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 17.02. - 27.02. Odjezd L2, L3

Ubytování: různé

2x hotel v Arusha
1x ve stanové Lodgi v oblasti NP Serengeti
1x v oblasti Ngorongoro např. Rhino Lodge
1x v oblasti Mto wa Mbu např. Fanaraka Lodge
Zanzibar 3x ubytování v hotelu např. Sunset Kendwa Resort

hotel / lodge / stanová lodge

Program zájezdu

1. - 2. den: Odlet v odpoledních hod. z Prahy s průvodcem do Tanzánie - Kilimandžára, transfer na ubytování do hotelu ve městě Arusha na úpatí Mount Meru, hl. město tanzanských safari, aklimatizace, individuální volno.
3. den: Dnes nás čekají nekonečné pláně NP SERENGETI (UNESCO), nejstarší, největší a nejproslulejší park Afriky. Serengeti známe již z 60. let díky filmu a knize Ráj divokých zvířat od německého přírodovědce B. Grzimka. Safari, setkání s žirafami, slony, lvy, velkými stády pakoňů, gazel, zeber a dalšími zvířaty je stejně úžasné, jako rozmanitost zdejší krajiny. Cestou návštěva tradičních masajských obydlí a seznámení s kulturou Masajů. Před západem slunce se ubytujeme v campu – tents uprostřed NP, tradiční ubytování s vynikajícím jídlem a relaxační atmosférou. Po večeři se můžeme zaposlouchat do zvuků večerní savany.
4. den: Východ slunce na který se nezapomíná, dopolední safari s kopcovitou savanou a akáciemi Seronera v NP Serengeti. Po obědě přejedeme na území rezervace NGORONGORO , oblast kolem kráteru se uchází o titul "osmého divu světa". Nikde jinde v Africe není na tak malém prostoru tolik zvěře jako v kráteru vyhaslé sopky. Cestou pozorování volně žijících stád zvířat. Ubytování v Rhino Lodge s bazénem, na okraji kráteru Ngorongoro, kde také povečeříme, výhledy na třítisícovky Oldeani a Makarot.
5. den: Do pozdních odpoledních hodin safari vč. oběda na dně jednoho z největších kráterů na světě NGORONGORO (UNESCO) je bezpochyby zlatým hřebem cesty, největší koncentrace africké zvěře např. lvů, gepardů stád pakoňů, zeber, gazel, antilop a v neposlední řadě i velmi vzácných nosorožců dvourohých. Na dně kráteru u mělkého jezera Magadi spatříme plameňáky, antilopy vodušky velké i hrochy. Ubytování v oblasti Mto wa Mbu v lodge s bazénem, večeře.
6. den: Poslední safari v NP LAKE MANYARA (UNESCO) "nejkrásnější kvetoucí park" - hlavní doménou parku jsou ptáci, asi 350 druhů všech velikostí hnízdí v okolí alkalického jezera. Budeme tu pozorovat nejen plameňáky, volavky a pelikány. Okolo jezera se nachází deštný prales v jehož nitru žijí sloni, lesoňi a tzv. stromoví lvi, žijící v korunách stromů. V podvečer se ubytujeme v hotelu v Arusha.
7. den: Po snídani transfer na letiště a krátký (cca 1,5 hod.) přelet na ostrov Zanzibar – ztělesnění tropického ostrovního ráje s útesy, jedinečnými nedotčenými plážemi a historickým městem. Cestou na pobřeží nás průvodce provede tzv. Kamenným městem STONE TOWN (UNESCO), působivé stavby svědčí o proměnlivých dějinách ostrova, labyrint uliček mezi nabílenými domy v arabském slohu. Procházka starým městem, uvidíme městskou tržnici, palác Zázraků, projdeme kolem domu a kostela Dr. Livingstona, anglickou katedrálu, kde bývalo tržiště s otroky, Kenyatta Road s rodným domem F. Mercuryho, Africa House aj. Následuje přejezd na severní pobřeží exotického Zanzibaru do oblasti KENDWY , kde se nachází nejkrásnější pláže ostrova a bez nadsázky i celého světa. Ubytování v Sunset Kendwa Lodge, v bezprostřední blízkosti této písčité pláže, romantická, bílá a prázdná. Kokosové palmy a barva Indického oceánu, která nás ohromí.
8. den: Pobyt na pláži, individuální volno. Tajemství "hřebíčkového ostrova" Zanzibaru objevíme na fakult. výletu Spice Tour – poznáme desítky druhů rostlin koření, vůní a exotického ovoce, které si můžeme osahat, ochutnat. Uvidíme, jak roste hřebíček, vanilka, muškát. oříšek, pepř a hodně se dozvíme o životě mimo město a pláže.
9. den: Pobyt na pláži , individuální volno. Pro zájemce možnost dalších fakult. výletů např. na ostrůvek Prison Island s ruinou někdejšího vězení a překrásnou pláží. Toto místo vyhledávají želvy obrovské, které jsou hlavním důvodem návštěvy (cca 29 $).
10. - 11. den: Pobyt na pláži, individuální volno. V odpoledních hodinách transfer na letiště, odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 3x večeři na safari,
  • 4x oběd (z časových důvodů) formou balíčku na safari,
  • 8x snídani,
  • 8x ubytování - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (z toho 2x hotel v Arusha s bazénem, 2x lodge na safari s bazénem, 1 lux. camp-tents na safari, 3x lodge*** na Zanzibaru – Sunset Kendwa),
  • dopravu mikrobusem,
  • dopravu na safari džípy 4x4,
  • leteckou přepravu Praha – Kilimandžáro a Zanzibar – Praha,
  • místní průvodce,
  • pitný režim na safari,
  • pobyt. taxu na Zanzibaru,
  • průvodce CK
  • transfery z/na letiště,
  • vnitrostátní přelet Arusha- Zanzibar, vč. let. tax a poplatků,
  • vstupy do NP, vesnice Masajů,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 13900 (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 1100 Kč
  • vstupné, spropitné (cca 50 $), fakult. výlety a služby a vše co není uvedeno v "Cena zahrnuje"