Relax na plážích Zanzibaru + SPICE TOUR + NÁRODNÍ PARK JOZANI (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Exotika

Zrelaxujte tělo, uvolněte mysl a potěšte své smysly. Kde? Vsaďte na Zanzibar… Užijete si vyhřátý Indický oceán a jeho korálové království. Podráždíte svůj čich vůněmi ostrovního koření a odhalíte taje jeho pěstování. Poznáte život tropického pralesa. Ochutnáte mořské speciality i lahodné drinky. Dopřejte si odpočinek a nové zážitky – objevte ráj Zanzibaru bez davů turistů!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně s možností navýšení na polopenzi nebo plnou penzi

Ubytování: hotel ***

ubytování ve 4* dvoulůžkových bungalovech

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v odpoledních hodinách a přestup v hlavním městě Kataru Dauhá. 
2. den: Po příletu odjedeme na ubytování u krásné pláže v Nungwi. A je to tady! Začínáme nabíjet baterky v exotickém ráji… Na své si přijdou i cestovatelé, kteří dávají přednost aktivní dovolené. S plány na nové zážitky ráda poradí naše průvodkyně. V ranních hodinách přiletíme do Zanzibaru. Přímo na letišti si vyřídíme víza (cena víza je 50 USD na osobu). Po absolvování vízové povinnosti se přesuneme objednaným transferem do severní části ostrova do Nungwi, kde se ubytujeme. Bydlet budeme v útulných a klidných apartmánech přímo u pláže mimo davy turistů. Zanzibarské zážitky zahájíme zaslouženým odpočinkem, jedním z hlavních cílů naší cesty. Dopřejeme si čas relaxací na bílé pláži, plaváním, potápěním nebo šnorchlováním, procházkou po okolí, vynikajícím jídlem… Jak bude komu po chuti. Začneme si plnými doušky užívat pohodu tohoto nádherného afrického ostrova. Odpočinkem můžete strávit celý týden nebo si s naší průvodkyní Janou naplánovat atraktivní fakultativní výlety , při kterých se vydáte za tajemnou historií ostrova , poznáte jeho skrytá zákoutí nebo budete objevovat úžasnou ostrovní flóru a faunu . Ceny výletů se odvíjejí od počtu zájemců (40–70 USD/osoba včetně dopravy).
3. den: Stín palem, žhavé slunce, osvěžující vlny oceánu. Dokonalá dovolená nabírá své obrátky. A navíc máme pro zájemce fakultativní výlet. Vyrazíme objevovat metropoli ostrova a typické koření Zanzibaru. Do tajů jeho pěstování se ponoříme na jedinečné Spice tour. Odpočinek na prvním místě. Budeme pokračovat v lenošení a užívat si atmosféru rajského ostrova. Pro zvídavé cestovatele je připravena zážitková cesta na místní farmu s kořením a návštěva Stone Townu . Na fakultativním výletě do hlavního města si projdeme nejznámější památky nejstarší části metropole zvané Stone Town , mezi které bezesporu patří dům Freddieho Mercuryho, Anglikánská katedrála či nejvyšší a největší budova ve městě House of Wonders . Vychutnáme si atmosféru místní tržnice, kde je základem smlouvání u ryb, cukrové třtiny, koření i ovoce, a po celou dobu se budeme kochat krásnými ručně vyřezávanými domovními dveřmi, které jsou pro ostrov tak typické. Jedním z MUST na Zanzibaru je Spice tour  – ochutnávka a nákup koření, pro které je Zanzibar domovinou –  hřebíček, vanilka nebo muškátový oříšek . Otevřete plně své chuťové a hlavně čichové smysly a poznávejte koření, které pochází přímo z tohoto krásného ostrova. Zájemci o tento výlet na místní farmě poznají, jak se koření pěstuje a samozřejmě budou mít možnost jej jak ochutnat, tak přivést nějaké do své vlastní kuchyně. Kdo upřednostní relax, může i dnes pokračovat v odpočinku na pláži a koupání v oceánu.
4. den: Čemu dáte přednost? Plážová pohoda je samozřejmostí, na aktivnější čeká dobrodružství – fakultativní výlet na ostrov Prison Island. Odhalíme tajemství o vězení, které nikdy nebylo. A navštívíme želví kolonii, kde nahlédneme do života těchto unikátních tvorů. Bezstarostná ostrovní idylka. I dnešek můžeme věnovat oddechu, procházkám po pláži či slunění. Pro dobrodružné povahy je připraven fakultativní výlet na tajemný ostrov Prison Island . Prison Island, nebo svahilsky Changuu, je cca 800 metrů dlouhý ostrov. Stavba, která se zde nachází, nikdy nebyla věznicí, jak odkazuje anglický název, ale sloužila jako překladiště otroků . Budova po zrušení otroctví pak fungovala jako karanténní místo během epidemie žluté horečky. Dnes je to oblíbené místo návštěvníků, kteří zde najdou překrásnou pláž a ideální podmínky pro šnorchlování . Hlavním lákadlem na ostrově je zdejší  kolonie želv obřích , které jsou druhé největší na světě. Po výletě se budeme opět věnovat relaxu, popřípadě jednomu z vodních sportů v blízkosti ubytování
5. den: Relax na ostrově si můžeme vychutnávat s drinkem v ruce nebo se vydat třeba na výlet Safari Blue. Celý den můžeme věnovat odpočinku na pláži s drinkem v ruce nebo ochutnáváním místní kuchyně . Kdo bude mít zájem, může šnorchlovat  na lodním výletě na Safari Blue.
6. den: Dnešek se ponese ve znamení bezstarostného odpočinku nebo zkoumání vnitrozemí ostrova. Na zájemce opět čeká fakultativní zážitek. Vydáme se do Národního parku Jozani. Jste připraveni na setkání s guarézou červenou nebo antilopou suni? Užívat si, ochutnávat, relaxovat… I to bude hlavním heslem dne. Pokud máte chuť na další objevování, nepřijdete zkrátka. Je pro vás připraven fakultativní zážitek s návštěvou exotického pralesa NP Jozani . Vydáme se do vnitrozemí ostrova rovnou do srdce NP Jozani, kde při pozorování exotické fauny a flóry zapojíme naše smysly. Prales, který kdysi pokrýval většinu ostrova, zde ukrývá množství endemických živočichů . Potkat můžeme guarézu červenou, antilopu suni alebo  kočkodana diadémového. Při jejich pozorování zaostříme zrak, zbystříme sluch a v neposlední řadě otestujeme i hmat. Tropickou vlhkost prostředí pocítíme na vlastní kůži. Čich a chuť pak potěšíme chutným jídlem v zázemí ubytování.
7. den: A je tady rozloučení s rájem. Poslední den si užijeme naplno! Máme poslední celý den na to, abychom si užili tento pohádkový ostrov. Můžeme bezstarostně odpočívat , znovu si dopřát to, co se nám líbilo nejvíc nebo vyzkoušet, co jsme ještě nestihli. Běh po pobřeží, vodní sporty, výlet loďkou… To je váš den, tak si ho užijte naplno!
8. den: Odlet ze Zanzibaru dle aktuálního letového řádu. V závislosti na čase letu se přesuneme transferem na letiště a odletíme zpět do ČR.
9. den: Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Zanzibar a zpět včetně letištních tax (s přestupem)
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle pravidel pro přepravu zavazadel
  • doprava z letiště na ubytování a zpět
  • 6x ubytování
  • 6x snídaně
  • český průvodce po celou dobu pobytu (od příletu do odletu, mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety s průvodkyní: výlet do Stone Town, Spice tour, výlet na Prison Island, výlet do NP Jozani – ceny výletů se odvíjejí od počtu zájemců a pohybují se od 50 USD/osoba do 80 USD/osoba včetně transferu
  • vyřízení turistického víza: 50 USD/osoba
  • příplatek za polopenzi: 3 500 Kč/osoba
  • příplatek za plnou penzi: 5 700 Kč/osoba
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 600 Kč