Pohoda v Tanzánii - safari v NP Serengeti a Ngorongoro s koupáním na Zanzibaru


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Zkombinujte odpočinek na exotickém ostrově s jedním z nejlepších afrických safari! Pozorování nekonečných stád zvířat ve slavné oblasti NP Serengeti včetně kompletní "Velké pětky". Těšit se můžete na slony, hrochy, nosorožce, lvy, žirafy, zebry, gepardy a mnoho dalších exotických zvířat. V ceně zájezdu je zahrnuto povolení (cca 300 USD) pro sjezd do kráteru Ngorongoro, které je další unikátní lokalitou pro pozorování všech zmíněných zvířat z bezprostřední blízkosti. Autenticitu zážitku podpoří i tradiční ubytování přímo na safari (klasické či stanové lodge s vl. soc. zařízením). Po těchto životních zážitcích nás čeká přelet na ostrov Zanzibar, kde si na bílých plážích a v průzračném moři náležitě odpočineme a navštívíme i nejznámější místa ostrova. O zázemí se postará kvalitní ***hotel i strava, která je formou polopenze. S trochou štěstí si při přeletu vychutnáme i neopakovatelné výhledy na nejvyšší horu Afriky Kilimanjaro!

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Tanzanie.
2. den: přílet na letiště v blízkosti nejvyšší hory Afriky KILIMANJARO (5 895 m). Soukromý transfer divokou krajinou Tanzánie kolem tradičních MASAJSKÝCH VESNIC a přes rezervaci Ngorongoro až do NP SERENGETI - jednoho z nejlepších míst světa na proslulé africké safari. Park je populární díky obrovskému množství zvířat (až 6 mil.) žijících zde ve volné přírodě! Nocleh v tradičních stanových lodgích. Večeře.
3. den: snídaně, celodenní safari v proslulém NP SERENGETI. S velkou pravděpodobností zahlédneme většinu zástupců tzv. VELKÉ PĚTKY. Těšit se můžete na nekonečná stáda SLONŮ AFRICKÝCH, ŽIRAF, ZEBER, ANTILOP či GAZEL. Uvidíme také LVY, HROCHY, GEPARDY, HYENY a další. Součástí programu je i chutný oběd. Ke konci dne se po tomto mimořádném zážitku přesuneme zpět na ubytování, večeře.
4. den: snídaně, dopoledne a část odpoledne ještě pokračujeme na safari v tomto úžasném a rozsáhlém parku. Zbývající čas využijeme k dobrodružnému hledání vzácnějších druhů zvířat jako je například NOSOROŽEC či LEOPARD. Pozdě odpoledne se přesuneme na hranu fascinujícího kráteru NGORONGORO. Ubytování v tradiční kvalitní lodgi. Večeře.
5. den: v brzkých hodinách snídaně, se svítáním sjezd na dno světoznámého kráteru NGORONGORO. Dno kráteru o rozloze 300 km2 zaručuje jistotu pozorování nespočtu druhů exotických zvířat z bezprostřední blízkosti. S trochou štěstí zahlédneme LVY přímo při lovu! Uvidíme také BUFALA, NOSOROŽCE ČERNÉ, GEPARDY, samozřejmostí jsou HROŠI, SLONI, ZEBRY a ANTILOPY. Oběd formou balíčku. Pozdě odpoledne následuje přejezd do města ARUSHA pod nádhernou horou MT. MERU (4 656 m). Ubytování, večeře.
6. den: snídaně (dle letového řádu případně formou balíčku), transfer na letiště, krátký přelet na exotický ostrov ZANZIBAR. Za dobré viditelnosti nádherné výhledy na KILIMANJARO (5 895 m). Transfer na sever ostrova do oblasti KENDWA, které jako jedno z mála netrpí extrémními odlivy. Odpoledne volno s koupáním v INDICKÉM OCEÁNU. Večeře.
7. den: snídaně, celodenní odpočinek na nádherné pláži s bílým pískem s koupáním v azurové vodě oceánu. Možnost fakultativního využití vodních sportů. Večeře.
8. den: snídaně, krátký přejezd do NUNGWI, kde navštívíme zdejší atrakci - PLAVÁNÍ SE ŽELVAMI. Odpoledne odpočinek na pláži v NUNGWI nebo u hotelu. Večeře.
9. den: snídaně, celodenní odpočinek na pláži, fakultativní výlet lodí na jeden z okolních ostrovů s exotickými plážemi a vynikajícími podmínkami pro šnorchlování. Večeře.
10. den: snídaně, celodenní výlet po ostrově. Nejprve navštívíme některou ze SPICE GARDEN - zahradu s exotickými druhy koření, pro které je Zanzibar známý. Druhou zastávkou bude město STONE TOWN - procházka centrem, navštívíme typickou tržnici a podíváme se i k rodnému domu Freddie Mercuryho. Na večer návrat na sever do hotelu, večeře.
11. den: snídaně, celodenní odpočinek na pláži. Večeře.
12. den: snídaně (možné formou balíčku), dle letového řádu transfer na letiště, odlet do ČR.
13. den: přílet do ČR.