To nejlepší ze Švýcarska (autobusem)


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější ze Švýcarska. Navštívíte Luzern s Kaplovým mostem, nejbohatší město Evropy – Curych, metropoli Bern, největší evropský vodopád a pokocháte se výhledem na alpské velikány v regionu Jungfrau. Dáte si výbornou švýcarskou čokoládu a sýry Gruyére. Pojeďte s námi a ochutnejte Švýcarsko!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Během dne při bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR autobusem Radynacestu ve večerních až nočních hodinách dle nástupních míst.
2. den: Návštěva mohutného Rýnského vodopádu,  příjemná odpolední procházka po Curychu a jízda nejstrmější zubačkou na světě.  V ranních hodinách přijedeme k největšímu vodopádu Evropy , Rýnskému vodopádu. Impozantní vodní masa je široká 150 metrů, vysoká 25 metrů a v deštivém období jí protéká až 1 100 m³ za sekundu! V odpoledních hodinách se přesuneme do Curychu, největšího města Švýcarska a jednoho z nejbohatších měst světa. Prohlídku města začneme u hlavního nádraží, které je považováno za jedno z nejhezčích v Evropě a nad jehož hlavní branou se tyčí socha švýcarské patronky Helvécie. Luxusní třída vybudována po vzoru francouzských bulvárů Bahnhofstrasse nás zavede až k Curyšskému jezeru. Následuje prohlídka starého města s typickými cechovními domy, křivolakými uličkami, restauracemi, kavárnami a bary. Po procházce městem budou mít zájemci možnost fakultativně  vyjet nejstrmější zubačkou na světě na  horu Pilatus. Čeká vás jedinečný zážitek spojený s neopakovatelnými výhledy na velikány středního Švýcarska a třpytící se Lucernské jezero (Vierwaldstättersee) hluboko pod vámi. V případě zavřené zubačky bude zajištěn výjezd kabinovou lanovkou. Večerní odjezd na ubytování .
3. den: Seznámení s gastronomickými klenoty Švýcarska a krásná prohlídka metropole Bern. Dopoledne nás čeká návštěva  švýcarského hlavního města Bern. Prohlídku města začneme v tzv.  Medvědím parku , původním medvědím výběhu, který se před několika lety změnil na rozlehlý přírodní park s množstvím přírodních jeskyň a vodních nádrží, který se má co nejvíce podobat přirozenému prostředí, ve kterém medvědi – symbol Bernu – žijí. Následuje prohlídka města, při které uvidíme  hodinovou věž Zytglogge s orlojem , která je jedním z hlavních znaků „medvědího města”. Naší pozornosti neunikne ani  bernský Dóm , velkolepá pozdně gotická katedrála, která je zároveň nejvyšším kostelem ve Švýcarsku. Při procházce starým městem, které je nejzachovalejším městským centrem ve Švýcarsku, uvidíme mimo jiné impozantní  Radnici , bývalou městskou  bránu Käfigturm ,  Mojžíšovu kašnu  a krásné domy se středověkými podloubími. Švýcarsko je zemí sýrů a čokolády. Proto dnešní odpoledne bude patřit těmto dvěma tradičním pochoutkám. Začneme prohlídkou nedalekého městečka  Gruyères , ve kterém se nachází známá  výrobna sýrů . Zde se podíváme, jak se tento tradiční sýr vyrábí a samozřejmostí bude ochutnávka a možnost nákupů. Poté se zájemci budou moci vypravit k místnímu hradu s výhledem na zasněžené vrcholky hor a spoustou malebných obchůdků a restaurací. Nakonec nás čeká sladká tečka programu. Navštívíme   čokoládovnu Cailler , kde se během zajímavé expozice dozvíme příběh švýcarské čokolády a budeme moci ochutnat sladké pralinky a nakoupit tolik druhů čokolády, kolik si jen dovedete představit. Ve večerních hodinách návrat na ubytování.
4. den: Výlet do regionu Jungfrau spojený s dechberoucími výhledy a návštěva  středověkého města Luzern. Při návštěve této země, není možné vynechat setkání s její úchvatnou, čistou přírodou, proto dnešní den bude zasvěcen právě jí. Čeká nás výlet do oblasti Jungfrauregionu . Naší první zastávkou bude  středisko Grindelwald , které je velice populárním horským centrem s množstvím značených turistických tras. Zde budou mít zájemci možnost výjezdu lanovou dráhou na vrchol First , ze kterého se nám budou otevírat nádherná panoramata a mimo jiné se budeme mít možnost kochat pohledem na slavné velikány Bernských Alp , kterými je trojice ikonických vrcholů – Eiger, Mönch a Jungfrau. Případně zde bude možnost absolvování individuálního výjezdu na vrchol Pfingstegg pod Eigerem a poté hodinového sestupu do Grindelwaldu. Dalším bodem dnešního programu bude  návštěva města  Luzern. Nejznámějším symbolem města je zdejší Kaplový most, nejstarší dřevěný zakrytý most z počátku 14. století, který je proslulý svými malovanými stropními panely znázorňující důležité momenty ze švýcarských dějin a mytologie. Prohlídka starého města, městských hradeb a krásných historických domů. V pozdních večerních hodinách odjezd do ČR.
5. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování v hotelu v pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 2x snídaně
  • průvodce po celou dobu zájezdu (mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné na místě (včetně lanovek a výjezdu zubačkou na Pilatus)
  • výběr sedadel v autobuse 200,-Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 2 500 Kč