Krásy Švýcarska A Alpských Velikánů


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Nabízíme bohatý a pestrý program pro obdivovatele této malé země. Statisíce turistů každoročně láká takřka nedotčená příroda a mnohotvárnost švýcarské architektury, jejíž stavební památky eviduje a chrání UNESCO. V průběhu zájezdu navštívíme turisticky obdivované oblasti Wallisu, Bernských Alp – Jungfrauregionu, ale i okolí Ženevy nebo Luzernu. Nabízíme vám jeden z nejkrásnějších Alpských okruhů, užijte si Švýcarsko s námi!

Zájezdy provází Mgr. Dana Kelblová, Dalibora Vojvodová

Ženevské jezero - Montreux - Chillon - Yvoire - Ženeva - Chamonix - Mont Blanc - kanton Wallis - Zermatt - Matterhorn - Gornergratt - Aletsch - Jungfrauregion - Fiescheralp - Egishorn - Grimselpass - Luzern

JEDEN Z NEJKRÁSNĚJŠÍCH ALPSKÝCH OKRUHŮ

Orientační ceny vstupného: Hrad Chillon 12,5 CHF
Chamonix: Aiguille Du Midi 62 €
Chamonix: Le Brévent: 32,5 €
Zermatt: Klein Matterhorn 110 CHF

Zermatt: Gornergratt 114 CHF, skupina 70 CHF
Pilatus: 83 CHF, skupina 70 CHF
Fiesch – Eggishorn (lanovka + oběd) 45 CHF

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 200 CHF a cca 80 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 01.07. - 07.07. odjezd A, B, G, L + Plzeň
22.07. - 28.07. odjezd A, B, G, L + Plzeň
19.08. - 25.08. odjezd A, B, G, L + Plzeň
09.09. - 15.09. odjezd A, B, G, L + Plzeň

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do MONTREUX , město vína, přírody a slavných osobností – pobýval zde např. Charlie Chaplin, Freddie Mercury, procházka po promenádě, připomínající botanickou zahradu, pokračujeme k legendárnímu hradu CHILLON , vystavěného na skále u břehů Ženevského jezera. Přejezd jižní cestou po Ženevské riviéře, nad hladinou nejhlubšího jezera Alp, do YVOIRE , zcela zachovalého středověkého městečka. V případě hezkého počasí možnost koupání v Ženevském jezeře. Následuje odjezd do ŽENEVY , prohlídka města s proslulou fontánou Jet d´Eau. Odjezd na ubytování.
3. den: Dnešní den strávíme v CHAMONIX , moderním středisku Savojských Alp, pod nejvyšší horou Evropy MONT BLANC (4809 m n.m.). Vyjedeme lanovkami na okolní vrcholy AIGUILLE DU MIDI (3842 m n. m) nebo LE BRÉVENT (2526 m n. m) s neopakovatelnými výhledy na nejvyšší evropský masiv. Odjezd přes sedlo Forclaz na ubytování do oblasti horských velikánů - Fiesch, hotel***.
4. den: Navštívíme kanton WALLIS s deseti nejvyššími horami Švýcarska. Celodenní program do oblasti alpských velikánů začneme v ZERMATTU na úpatí MATTERHORNU , nejkrásnější hory Evropy. Prohlídka malebného městečka, které si i přes turistický ruch uchovává kouzlo pravé švýcarské horské vesnice. Fakultativní výlet horským vlakem do GORNERGRATTU (3100 m n. m) nebo lanovkou na KLEIN MATTERHORN , odkud můžeme obdivovat svět alpských velikánů v kraji věčného ledu. Návrat na hotel.
5. den: "Švýcarský bonbónek" - nádherný celodenní výlet do oblasti horských čtyřtisícovek ALETSCH – JUNGFRAUREGION , lanovkou z městečka Fiesch na FIESCHERALP a na EGGISHORN (2869 m n. m), odkud jsou překrásné výhledy na Aletschský ledovec (UNESCO), dlouhý 25 km a na Konkordiaplatz - zde je ledovec nejmocnější i na trojlístek Jungfrau, Mönch a Eiger. Zájemci vystoupají až na vrchol EGISHORNU (2962 m n. m.). Možnost turistiky dle vlastních dispozic nebo průvodce na místě doporučí ideální turistiku. Návrat na ubytování do Fiesche.
6. den: Cesta přes vysokohorské sedlo GRIMSELPASS a horské průsmyky do historického centra země LUZERNU , "brána do Centrálního Švýcarska" i takto je někdy město označováno. Prohlídka Starého města proslaveného dřevěnými mosty Kapellbrücke a Spreuerbrücke. Doporučujeme výjezd lanovkou na PILATUS – lodí po Vierwaldstättském jezeře a dále zubačkou (nejstrmější ozubnicová trať na světě, se sklonem 48°). Odjezd do republiky.
7. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.

Slevy

  • BONUS pojištění zdarma při objednání zájezdu do 31.1.2019

Cena zahrnuje

  • 4x snídani - z toho 3x formou bufetu
  • 4x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (3x hotel*** ve Fieschi, 1x v oblasti Ženevy)
  • dopravu lux. klim. buseum
  • jízdné Täsch – Zermatt a zpět,
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1 690 Kč
  • 3x večeře 1 790 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 250 Kč
  • vstupné, lanovky