Stockholm a Helsinky s plavbou po Baltu - letecké víkendy


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Stockholm • Drottningholm • Helsinky • Suomenlinna

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Min. počet účastníků: 20.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Stockholmu . Transfer z letiště do hotelu. Nocleh.
2. den: snídaně. Prohlídka nejzajímavějších míst švédské metropole Stockholmu , která se rozkládá na ostrovech v zálivu Baltického moře – Gamla Stan (staré město) s Královským palácem, parlamentem, radnicí, nádhernými kostely s nejkrásnějším Storkyrkan a půvabnými uličkami. Moderní radnice, v níž se udělují Nobelovy ceny, unikátní Vasa muzeum, Severské muzeum, Muzeum vojenské historie, Národní galerie, nejznámější skanzen ve Skandinávii. Nocleh.
3. den: snídaně. Výlet na královský zámek Drottningholm a dokončení prohlídky Stockholmu. V podvečer vyplutí labyrintem kouzelných zátok a ostrovů a plavba podél Alandských ostrovů do Helsinek . Nocleh na lodi.
4. den: snídaně. V ­ Helsinkách prohlídka finské metropole – olympijský stadion, kde triumfoval Emil Zátopek, světoznámá hala Finlandia, Sibeliův monument, kostel ve skále Temppeliaukio, historické centrum s monumentálními stavbami, Senátním náměstím s katedrálou, prezidentský palác, pravoslavná Uspenská katedrála, přístav s tržištěm. Nocleh.
5. den: snídaně. Výlet lodí na pevnost Suomenlinna . Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.