Valencie - Pobřeží Pomerančového Květu


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Prodlužte si léto u Středozemního moře na španělském pobřeží Costa del Azahar. Vydejte se s námi do Valencie a nechte se vtáhnout do historie i současnosti třetího největšího města Španělska a hlavního města paelly. Poznejte její rozličné tváře a chutě. Valencie kombinuje majestátnost Madridu a plážovou atmosféru Barcelony.
Monumentální Valencie historická, Valencie moderní, věhlasná paella, dlouhé písečné pláže, přírodní park La Albufera. To vše nás čeká v rámci 5denního zájezdu, navíc příjemné teploty, přímořské klima a moře, které má v tuto dobu ještě průměrných cca 23°C.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 05.10. - 09.10. Odjezd L1

letecky na trase Praha - Valencia - Praha, vč. letištního transferu v destinaci.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
4x ubytování v hotelu ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
4x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Dle letového řádu odlet s průvodcem do VALENCIE , po příletu transfer do hotelu, ubytování.
2. den: Následuje první ze společných prohlídek – historické město . Náměstí Plaza de la Virgin – bývalé centrum římského města, katedrála La Seu s mixem románského, barokního a gotického stylu, věž Miguelette se skvostným výhledem na čtvrť El Carmen. Pokračujeme na nejkrásnější náměstí Plaza de la Reina - jedno z nejkrásnějších náměstí Valencie, La Lonja – nádherná, pozdně gotická síň, bývalá burza s hedvábím aj. Potěšíme své smysly v nejatraktivnější tržnici Evropy Mercado Central – obrovská secesní budova. Prohlídku zakončíme na náměstí Plaza Ayuntamiento s radnicí a v přilehlých uličkách najdeme zajímavé obchody, tapas bary a neodoláme některé z typických Paellerias k ochutnání paelly a typického nápoje horchata.
3. den: Dopoledne odjedeme na výlet do přírodní rezervace k JEZERU ALBUFERA , atraktivní jezero s bohatou flórou a faunou, oddělené od moře úzkým pásem země. Projížďka lodí, kde se seznámíme s vodní faunou a dozvíme se vše o tomto ekosystému a vše o vzniku oblíbeného pokrmu z rýže a mořských plodů paella. Odpoledne strávíme u moře na místních písečných plážích, zájemci mohou navštívit místní galerie, muzea aj.
4. den: Moderní Valencie – návštěva moderního MĚSTA VĚDY A UMĚNÍ , monumentální futuristický komplex moderních budov na ploše 350 000 m 2 , vytvořený dle návrhu slavného architekta Santiaga Calatravy, skládající se z několika částí – jedinečné Oceánografické muzeum - komplex obřích akvárií a delfinária (největší v Evropě, 45 tis. exemplářů, 500 druhů mořských živočichů), Opera, Hemisferic - Planetárium, 3D kino, Muzeum věd. Dle zájmu se zpět do centra vrátíme soustavou promenád a parků vytvořenou v původním korytě řeky TURIA , které tvoří plíce města.
5. den: Návštěva jedinečného BIOPARKU VALENCIA – mimořádně hezká zoologická zahrada nové generace, propojující dva světy. V pozdních odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • 4x snídani,
  • 4x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4800 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 200 Kč
  • vstupné, místní dopravu, fakult. výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"