To nejlepší z Bilbaa + SAN SEBASTIÁN + JÍZDA VISUTOU GONDOLOU (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Připraveni poznat svérázný sever Španělska? Vyzkoušíte technické zajímavosti Bilbaa, od visuté gondoly až po Biskajský most. Projedete se lodí po řece Nervión a objevíte, co skrývá Guggenheimovo muzeum. Ochutnáte pintxos či dezert Carolina. Vydáte se do San Sebastiánu a smočíte nohy v Atlantiku u jedné z nejkrásnějších pláží. Vymaňte se z rutiny – dopřejte si zážitky z Baskicka!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 2 800 CZK: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg a rozměrech 158 cm, tj. součtu jeho délky, šířky a hloubky (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Zpáteční jízdenka do San Sebastiánu

Dospělý 450.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v 3* hotelu v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Bilbaa, přesun na hotel. V závislosti na letovém řádu krátká procházka v centru města.
2. den: Dnešek naplno věnujeme poznávání Bilbaa. Budeme objevovat historické centrum s jeho typickou architekturou i umění Guggenheimova muzea. A ochutnávat baskické speciality… Projdeme se historickým centrem města  kolem krásné industriální budovy nádraží, přejdeme řeku Nervión a zamíříme do starého města, tzv. Casco Viejo .  Po cestě nevynecháme Nové náměstí (Plaza Nueva) , které je místem setkávání místních a které potěší především milovníky dobré gastronomie. Tady si názorně ukážeme, co jsou to baskické „pintxos“ – nejrůznější jednohubky napíchnuté na špejli. V místních barech můžeme ochutnat ty nejlepší. Pak se křivolakými uličkami starého města s typickou baskickou architekturou přesuneme ke gotické katedrále, zastavíme se u místního muzea a dojdeme až k oblíbené tržnici, kde nás bude čekat další várka pintxos a jiných delikates. Tady můžeme nabrat síly a energii na odpolední program. Po obědě nás čeká slibované setkání s uměním , podél řeky se procházkou vydáme ke slavnému Guggenheimovu muzeu. Zastavíme se u známého Bílého mostu , v baskičtině zní jeho název poněkud krkolomně „ Zubizuri “, proto mu místní říkají jednoduše Calatrava podle architekta, který ho navrhl. A pak už nás čeká úžasná budova Guggenheimova muzea . Ať už jste milovníky moderního umění, či nikoli, věříme, že tahle stavba vás jistě uchvátí. Muzeum střeží gigantický pejsek Puppy , socha, která je, věřte nevěřte, celá z květin. Odpoledne můžete věnovat prohlídce muzea nebo se jen tak toulat uličkami města a ochutnat mimo zmiňovaných pintxos místní speciality, třeba známý místní dezert Carolina. A večer nás čeká téměř povinná návštěva místních hospůdek. Přesvědčíme se, že večer to tu prostě žije! Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Dnes prozkoumáme industriální stránku Bilbaa, která nás překvapí nevídanými výhledy. Čeká nás Biskajský most, visutá gondola, vyjížďka lodí i lanovka na kopec Artxanda. Po snídani se vydáme metrem ke slavnému Visutému mostu (Puente Colgante) , také se mu říká Biskajský most (Puente de Vizcaya) . Tahle neuvěřitelná stavba byla právem zapsána na seznam památek UNESCO. A my ji vyzkoušíme křížem krážem na vlastní kůži. Nejprve se výtahem necháme vyvézt na horní lávku, odkud jsou nejkrásnější výhledy na ústí řeky Nervión do Atlantiku . Až se do sytosti pokocháme, vyzkoušíme druhou možnost, jak se dostat na druhý břeh, a to visutou gondolu , která přepravuje auta, motorky i pěší pasažéry. Bude to možnost prohlédnout si řeku a most zase z jiné perspektivy. Další bod dnešního programu bude opět kochací. Čeká nás vyjížďka lodí po řece Nervión a další neotřelé výhledy. Město a jeho mosty si prohlédneme z hladiny řeky. Odpoledne si vyzkoušíme další dopravní prostředek a objevíme nové pohledy na Bilbao. Lanovkou se vyvezeme na kopec Artxanda . Z výšky asi 300 metrů nad mořem budeme mít celé Bilbao jako na dlani. Kdo nebude večer znaven, může se opět vrhnout do víru života, protože hospůdek a barů je tu nepočítaně a každý nabízí své speciality, které rozhodně musíte ochutnat. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
4. den: Vyrazíme do San Sebastiánu, jednoho z nejkrásnějších měst Baskicka. Prohlédneme si zdejší katedrálu a odpoledne bude možné strávit na pláži, procházkou či posezením v místních podnicích. Čeká nás procházka historickým centrem města San Sebastián , navštívíme katedrálu, projdeme se po jedné z nejkrásnějších pláží ve Španělsku, která leží v  Mušlovém zálivu (Bahía de la Concha) . Odpolední program záleží už jen na vás a na vašich preferencích. Milovníci moře se mohou smočit v Atlantiku, milovníci dechberoucích výhledů si vychutnají procházku na kopec s pevností a nádhernými výhledy na celý záliv. Bude možnost také navštívit místní Akvárium nebo si dát skleničku a ochutnat pintxos v některé z nespočetných hospůdek, na které tu narazíte na každém kroku. Odpoledne se veřejným autobusem vrátíme do Bilbaa.
5. den: Dle letového řádu individuální volno, například k poslednímu nákupu suvenýrů. Poté přesun z hotelu na letiště a odlet zpět do Prahy.

květen 2024

01.05. - 05.05.24 středa - neděle
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 5 dní

červen 2024

22.06. - 26.06.24 sobota - středa
snídaně letecky
32 990 Kč
cena za 5 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Bilbao – Praha se všemi poplatky (let s přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 300 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč