Španělsko - Madrid A Perly Nové Kastilie

od 17 490 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Podzimní prázdniny a poznávací zájezd na prodloužený víkend do Madridu v roce 2022, pulzující metropole, v níž se elegantní architektura potkává se španělským temperamentem. Do města fantastických muzeí a galerií i širokých a honosných bulvárů. Navíc se podíváme i do Toleda - města tří kultur, do kláštera El Escorial, jehož monumentalita doslova bere dech a do Alcalá de Henares, starobylého centra vzdělanosti.

Garance skupiny do 20 osob.

Doprava: letecky

Nástupní místa: 28.09. - 02.10. Odjezd L2
26.10. - 30.10. Odjezd L2

letecky na trase Praha - Madrid – Praha, v destinaci městskou dopravou (není zahrnuta v ceně).

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
4x ubytování v hotelu ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
4x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Dle let. řádu odlet s průvodcem z Prahy, přílet do MADRIDU . Transfer na ubytování do hotelu. První část prohlídky Madridu. Podíváme se na náměstí Sluneční brány (Puerta del Sol), srdce celého Španělska, ke Královskému divadlu a na Východní náměstí (Plaza Oriente), ke katedrále Almudena a dále po Calle Mayor, k půvabné Plaza de la Villa až na Plaza Mayor, úchvatné obdélníkové náměstí, které je po celém svém obvodu obklopeno červenými domy s balkony, mansardovými okny, ozdobnými věžičkami a kterému dominuje jezdecká socha krále Filipa III.
2. den: Dopoledne je pro zájemce připraven fakult. výlet za hranice města. Společně místní dopravou na úpatí pohoří Sierra de Guadarrama , k prohlídce paláce a kláštera Filipa II. EL ESCORIAL (UNESCO). Stavba odráží královu oddanost katolické víře, k níž se přidává nespočet uměleckých děl, královská knihovna s jedinečnými freskami, mramorový královský panteon atd. Po návratu do MADRIDU prohlídka další části města. Vydáme se na Paseo del Prado , třídu umění světového věhlasu. Na pár set metrech zde stojí trojice skvostných uměleckých sbírek, jimž dominuje skvělé Museo del Prado , galerie v sobě soustřeďuje největší kolekci španělských mistrů na světě (obrazy Velázqueze, Goyi, El Greka, Zurbarána, Ribery či Murilla). Na své si přijdou i milovníci děl italských, francouzských nebo anglických malířů. Především 20. stol. je zastoupeno v Museo Reina Sofía , nejznámějším exponátem je Picassova Guernica. Pozadu nezůstává ani Museo Thyssen-Bornemisza , na jehož stěnách je dokumentováno osm stol. výtvarného umění.
3. den: Ráno fakult. výlet do TOLEDA (UNESCO). Středověké městské opevnění, kamenné uličky, náměstí, paláce a nesčetné svatostánky doslova dýchají historií a na každém kroku připomínají staleté soužití tří místních kultur, křesťanské, židovské a muslimské. Z náměstí Zocodover , původně dobytčího trhu, se vydáme k dominantě města, Alcázaru , v němž dnes sídlí vojenské muzeum. Pokračujeme k monumentální katedrále, perle vrcholné gotiky s příměsí dalších slohů a kolem radnice dojdeme ke kostelu Santo Tomé , v němž je vystaveno jedno z nejznámějších děl slavného El Greca, Pohřeb hraběte Orgaze. Zastavíme místních synagog a společnou procházku zakončíme u kláštera San Juan de los Reyes , který nechala postavit samotná katolická veličenstva, Isabela Kastilská a Ferdinand Aragonský. Po návratu do MADRIDU indiv. volno, nebo např. k návštěva věhlasných madridských muzeí.
4. den: Fakultativní výlet do ALCALÁ DE HENARES (UNESCO), města kultury a vzdělanosti. Nejslavnějším místním rodákem je nepochybně světoznámý Miguel de Cervantes , po kterém je pojmenováno zdejší náměstí Plaza de Cervantes s Corral de Comedias, jedno z nejstarších stále fungujících divadel v Evropě. Ze Cervantesova náměstí vybíhá Calle Mayor, lemované v celé své kilometrové délce sloupovím. Nevynecháme ani budovy univerzity, např. renesanční Colegio de San Ildefonso , jež dnes slouží jako rektorát, místní katedrálu nebo biskupský palác. Po návratu do MADRIDU možnost návštěvy Královského paláce (Palacio Real), jež se řadí mezi nejrozsáhlejší svého druhu v Evropě nebo muzea koridy Las Ventas, popř. fotbalového stadionu Realu Madrid (Santiago Bernabéu).
5. den: Dokončení prohlídky MADRIDU . Projdeme se po okázalé Calle Alcalá, dále po rušné Gran Vía, zamíříme na Plaza Cibeles a přijdeme až k Parku Retiro . Individuální volno a dle let. řádu transfer na letiště a odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 4x snídani,
  • 4x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • kabinové zavazadlo dle podmínek let. společnosti,
  • leteckou přepravu Praha - Madrid – Praha vč. letištních tax,
  • průvodce CK
  • transfer z/na hotel,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4790 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 200 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den,
  • UPOZORNĚNÍ
  • výlet vlakem do Toleda 800 Kč,
  • výlety do kláštera El Escorial a do Alcalá de Henares stačí uvést na místě, výlety jsou realizovány místní železniční dopravou