Španělsko A Portugalsko


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Během poznávacího zájezdu navštívíme ve Španělsku malebnou oblast Andalusie s městy, jejichž nádherné památky připomínají dobu maurské nadvlády a jsou domovem nejproslulejších staveb, drahokamů islámské kultury. V oblasti Staré a Nové Kastilie budeme obdivovat historická města a rozmanitost zdejší krajiny. V Portugalsku nás nadchnou pláže Atlantiku, bohatství památek a krásná města jako Sintra, Porto, Alcobaca, Lisabon se slavnou čtvrtí Belém.

Malaga - Granada - Alhambra - Córdoba - Gibraltar - Cádiz - Algarve - Lagos - Lisabon - Cabo da Roca - Sintra - Tomar - Batalha - Alcobaca - Fátima - Coimbra - Porto - Salamanca - El Escorial - Toledo - Madrid

Doprava: letecky

Nástupní místa: 13.09. - 24.09. Odjezd L2

letecky Praha - Malaga a Madrid - Praha, po destinaci se budeme pohybovat místním autobusem.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
11x ubytování v hotelu ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
11x snídaně (2x formou snídaňových balíčků), 3x večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Malagy (dle letového řádu může být i Barcelona). Ubytování.
2. den: Město s pohádkově krásnými památkami GRANADA (UNESCO), poslední výspa maurské vlády na Pyrenejském poloostrově, letohrádek Generalife se zahradami, arabská čtvrť Albaicín. Ubytování.
3. den: Srdce venkovské části Andalusie CÓRDOBA (UNESCO), bývalé arabské sídelní město, křižovatka kultury arabské, židovské a katolické, córdobská mešita La Mezquita, židovská a stará čtvrť s typickými stavbami, krásná patia, bílé uličky, květinová výzdoba a půvabná nádvoří, římský most. Hlavní město Andalusie, město flamenca SEVILLA (UNESCO), přezdívaná "Perla Andalusie" s třetí největší katedrálou v Evropě, s překrásným zámkem Alcázar , sídlem maurských emírů a později kastilských a španělských králů, nevynecháme místní katedrálu, která ve svých rozlehlých prostorách ukrývá hrob Kryštofa Kolumba i nádherné oltáře ze stříbra a zlata dovezeného ze zámoří v dobách, kdy bylo Španělsko "zemí, nad kterou slunce nezapadalo". Nocleh.
4. den: Nejjižnější místo Evropy GIBRALTAR , britská korunní kolonie, staré město a pevnost střežící průliv mezi Evropou a Afrikou. Elegantní CÁDIZ , nejstarší evropské město založené r. 1100 př. n. l. Féničany, krása barokních kostelů, malebné fasády domů s typickými ozdobnými balkony, významný přístav, krásné promenády a pláže.
5. den: Přejezd na pobřeží ALGARVE , jedno z nejkrásnějších pobřeží Evropy s písečnými plážemi
6. den: LISABON , metropole Portugalska, prohlídka čtvrti BELÉM (UNESCO) s významnými památkami – Klášter Jeronýmů , Belémská věž, Památník objevitelů. Odtud před 500 lety vyplouvali portugalští mořeplavci za svými zámořskými objevy. CABO DA ROCA , nejzápadnější výběžek Evropy. SINTRA (UNESCO), královské město, jedno z nejstarších v Portugalsku, opěvované pro svoji krásu mnoha básníky.
7. den: TOMAR (UNESCO), majestátní templářský hrad z 12. stol. se slavnou templářskou rotundou a proslulým manuelským oknem. BATALHA (UNESCO), pro svou krásu ve všech dějinách umění vyzdvihovaný klášter - nejvýznamnější dílo manuelské gotiky. ALCOBACA (UNESCO), starobylé městečko s klášterem Panny Marie. FÁTIMA , slavné poutní místo.
8. den: COIMBRA , univerzitní město, první hlavní město Portugalska se Starou katedrálou, kostelem sv. Kříže, univerzitou. Přístavní město PORTO (UNESCO), známé svým vinařstvím – portské víno. Město si nás získá kouzelnými uličkami, pozoruhodnou historií, množstvím pamětihodností, které pocházejí z doby baroka. Nocleh.
9. den: Přejezd do Španělska. Cestou prohlídka univerzitního města SALAMANCA (UNESCO) se Starou a Novou katedrálou, římským mostem, malebným náměstím Plaza Mayor a Domem mušlí. Nocleh.
10. den: Úpatí pohoří Sierra de Guadarrama a monumentální zámek a královský pantheon EL ESCORIAL (UNESCO), jedinečné dílo španělské architektury. Město mešit, synagog a kostelů nad řekou Río Tajo. TOLEDO (UNESCO), krásná gotická katedrála, dům malíře El Greca, bývalá synagoga Santa Maria la Blanca aj. Nocleh.
11. den: Hlavní město Španělska MADRID , pulzující metropole, v níž se elegantní architektura potkává se španělským temperamentem. Velkolepý Královský palác, park Retiro, pompézní Plaza Mayor, Puerta del Sol – srdce celého Španělska aj. Ubytování.
12. den: Odlet do ČR.

Cena zahrnuje

  • 11x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • 3x večeři,
  • dopravu místním busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • Do kostelů není vhodné jít s holými rameny a v šortkách, může se Vám stát, že nebudete vpuštění dovnitř. Doporučujeme mít sebou turistickou obuv a turistické oblečení
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. výlety,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 480 Kč,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění vyššího storna zájezdu 250 Kč,
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné,
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"