Španělské "Mrtvé moře" - Mar Menor

od 23 990 Kč

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Vydejte se na zájezd do střední části Španělska, do oblasti Mar Menor. Moře v laguně Mar Menor mívá i o několik stupňů vyšší teplotu než v Středozemním moři a voda zde je slanější. Proto získalo přezdívku „Mrtvé moře Evropy“. Zdejší příznivé klima působí na dýchací cesty a napomáhá léčit kožní onemocnění, bolavé klouby, revma a další onemocnění pohybového aparátu. Mar Menor je velmi dobře znám i pro výskyt „léčivého bahna“. Na tomto zájezdu můžete kombinovat koupání v moři i laguně s návštěvou zajímavých turistických atrakcí této oblasti.

Stravování: polopenze

polopenze formou švédských stolů vč. sklenice vody a vína k večeři

Ubytování: hotel ****

Komplex 2 hotelů (Las Gaviotas a Los Delfines) nacházející se přímo v oblasti La Mangy. Vzdálenost hotelů od pláže Mar Menoru a pláže Středozemního moře je 50 - 200 metrů. V okolí komplexu se nachází množství restaurací, barů a autobusová zastávka. Pár zastávek od hotelů se nachází tzv. Jelení ostrov s ložiskem léčivého bahna. Centrum městečka La Manga je vzdáleno pouhý kilometr. V blízkosti se nachází také jedno z nejstarších španělských měst – Cartagena a hlavní město regionu - Murcia. Komplex je díky své poloze ideálním místem k odpočinku, ozdravným pobytům a objevování nevšedních zajímavostí, kterými se tato oblast pyšní! Las Gaviotas 4* se nachází hned vedle Los Delfines 4* a oba hotely patří pod jeden hotelový řetězec Hotelania.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Španělska. Transfer do hotelu. Ubytování v oblasti laguny Mar Menor .
2. den: Procházka s průvodcem po letovisku LA MANGA, které leží na šíji mezi Středozemním mořem a lagunou. Výstup na vyhlídku, kde se Vám otevře panoramatický pohled na celou zátoku, moře i lagunu. Dále „přebrodění“ části mělké laguny na ostrůvek ISLA DEL CIERVO (Jelenní ostrov).
3. den: Celodenní autobusový výlet za krásami kraje Murcie . Nejprve se zastavíme u svatyně patronky města – SANTUARIO DE LA FUESANTA, která se nachází v horách 6 km od Murcie . Poté následuje návštěva krásného historického města MURCIE s pěkným starým městem a mnoha památkami, připomínajícími její bohatou minulost. Na závěr dne se zastavíme v přírodních bahenních lázních v SAN PEDRO DE PINATAR.
4. den: Celodenní výlet. Ráno nás čeká turistika v národním parku - NP CALBLANQUE. Jedná se o nenáročný pochod cca 6 km s převýšením do 200 m, převážně pak z kopce. Po návratu k autobusu budeme pokračovat k zálivu u vesničky Portmán, kde se nachází krásný záliv s černou pláží (zde se zájemci mohou vykoupat). Odpoledne se zastavíme na prohlídku městečka CARTAGENA , jehož historie sahá až do starověku. Projdeme se po hlavních ulicích historického centra, kde uvidíme řadu krásných secesních vil z počátku 20.století. Poté navštívíme římské divadlo a další památky.
5. den: Volný den u moře. Pro zájemce doporučujeme fakultativní výlet – Okružní plavba lagunou. Uvidíte nejznámější zátoky jako „Tureckou zátoku“ nebo zátoku nazývanou „Borovice“. Krásný výhled budete mít i na všech pět ostrovů laguny (Barón, Perdiguera, Redondela, Ciervo a Sujeto).
6. den: Celodenní výlet – ráno si prohlédneme centrum historického městečka ELCHE s pěknou katedrálou Panny Marie a rozsáhlým palmovým hájem, který je největší v Evropě. Odpoledne následuje prohlídka ALICANTE, významného přímořského města, které svojí architekturou připomíná francouzské Nice. Projdeme se po pevnosti, přímořské promenádě, navštívíme uličky historického středu.
7. den: Volný den u moře.
8. den: Transfer na letiště, odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • letecká doprava Praha - Murcia - Praha
  • průvodce
  • transfery
  • výlety dle programu
  • 7x ubytování v hotelu**** (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 7x polopenze formou švédských stolů, sklenice vody a vína k večeři (v případě programu je oběd nahrazen balíčkem)

Cena nezahrnuje

  • Okružní lodní výlet lagunou – cena cca 25 Euro (nutná rezervace předem v CK, nejpozději při doplatku, paltba na místě).

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 40.000 Kč (příplatek: 480 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný a na vyžádání v CK (příplatek: 3500 Kč)