Siesty v krásné Andalusii


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Andaluise….nespoutaná, temperamentní a vášnivá. Okouzlující pláže, působivé scenérie, nespočet historických památek chráněných UNESCO a všudypřítomné dědictví maurské kultury. 
Náš poznávací zájezd poplyne v klidném tempu, stejně jako pravá andaluská siesta. Navštívíte světoznámou a UNESCO chráněnou Granadu a Alhambru, kde se dostanete do nejatraktivnějších částí tohoto španělského skvostu. Prozkoumáte Málagu, Mijas, Córdobu ale i známý Gibraltar, místa plná významné historie. Zasloužené dny odpočinku pak vyplníte koupáním v moři nebo si je zpestříte sledováním flamenca a ochutnáváním místní gastronomie. Andalusie si vás podmaní a její první návštěva nebude rozhodně tou poslední…

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy, přílet do Málagy, transfer do hotelu, ubytování.
2. den: RONDA Po snídani se vypravíte do města Ronda , ležícím v srdci pohoří Serranía de Ronda . Toto pohádkové město vás naprosto uchvátí. Jeho spletité uličky, most z 18. století, jež spojuje novou část města se starou a vede nad řekou Guadalevín . Uvidíte i historické centrum, nad kterým se tají dech. Dominantami města je kostel Santa Maria la Mayor  a náměstí Plaza de Espana a Plaza de Toros . Těšte se i na nejznámější  býčí arénu v celém Španělsku, která je proslulá corridas goyescas .
3. den: VOLNÝ DEN Costa del Sol neboli Slunečné pobřeží je dokonalým místem pro váš odpočinek. Na písečných plážích si užijete slunce i koupání v průzračném moři. Místní promenády vybízejí k večerním procházkám po odpočinkovém dni.
4. den: GRANADA A ALHAMBRA Granada je jistě právem považována za jedno z nejkrásnějších měst Španělského království. A hlavní důvod, proč Granadu navštívit, je dozajista pohádkový palácový komplex Alhambra . Tento jediný dochovaný Maurský palác na světě je nejpozoruhodnějším místem Španělska obecně a právem patří na seznam světového dědictví UNESCO . Alhambra se stala v roce 2011 nejnavštěvovanější památkou ve Španělsku a je symbolem neuchopitelných duchovních hodnot maurského života a vyspělé kultury. Poznámka: vstupné do Alhambry a především do nejatraktivnějších částí pevnosti – Palacio Nazaríes je třeba objednat již při rezervaci zájezdu z důvodu garance vstupenek. Zakoupit si vstupenku na místě nebude možné!
5. den: VOLNÝ DEN Pro zájemce bude připravena dopolední dvouhodinová výuka španělštiny . Náš průvodce vás seznámí se základy španělského jazyka. Osvojíte si několik nejdůležitějších španělských vět a obratů, které budete moci využít při procházkách na pobřeží nebo na výletech.
6. den: VOLNÝ DEN, GIBRALTAR - fakultativně Užijte si další volný den plný odpočinku! Pro zájemce je připraven celodenní fakultativní  výlet na Gibraltar , unikátní britskou kolonii na Pyrenejském poloostrově. Gibraltar se nachází v místě, kde se Atlantik spojuje se Středozemním mořem. Gibraltarská úžina odděluje evropský kontinent od afrického. Navštívíte jeskyni svatého Michala i vyhlídku, ze které je výhled na hlavní část Gibraltaru, a necháte se pobavit hrátky opic Makak magot – jediným volně žijícím druhem opic v Evropě. Pro vstup na území Gibraltaru je vyžadován platný cestovní pas!
7. den: VOLNÝ DEN, MĚSTEČKO MIJAS - fakultativně Městečko Mijas leží v jedné z nejmalebnější části Andalusie. Řadí se do skupiny vesnic ležících na tzv. Ruta de los Pueblos Blancos, neboli Cestě bílých vesniček . Ty se vyznačují svými bílými, květinami zdobenými domky a úzkými klikatými ulicemi. V okolí se rozkládají olivové háje a běžně zde narazíte na místní obyvatele a v současnosti především na turisty, kteří se vezou na oslu. Z tohoto sluncem zalitého městečka doslova dýchá klasická andaluská tradice. Při tomto polodenním fakultativním výletu budete mít skvělou příležitost ochutnat místní speciality a sledovat jak vám místní rybáři své naprosto čerstvé úlovky servírují rovnou na talíř.
8. den: SEVILLA Výlet do  SEVILLY  (UNESCO)   – vznešené andaluské metropole pyšnící se překrásnými památkami. Prohlédnete si královský palác Alcázar s jedinečnou ukázkou arabské architektury a krásnou zahradou, největší gotickou katedrálu na světě či starou židovskou čtvrť a mnoho dalšího. Příjezd do hotelu ve večerních hodinách, osobní volno.
9. den: VOLNÝ DEN Poslední volný den budete moci prožít dle vašeho uvážení. Koupáním v moři, odpočinkem na vyhřátých plážích či objevováním nových gastronomických zážitků.
10. den: VOLNÝ DEN, CÓRDOBA - fakultativně Córdoba je jeden ze skvostů Andalusie. Historické centrum tohoto překrásného města patří mezi ta úplně největší starobylá jádra měst, jež lze v Evropě najít . Pro své velké množství zajímavých památek které ukrývá, je právem na seznamu světového dědictví UNESCO. Den, který v Córdobě strávíte vyplníte návštěvou mešity – katedrály, největší židovské čtvrti v celém Španělsku, římského mostu a jiných úchvatných památek. Majestátní architektonické skvosty nebudou to jediné, čím si vás Córdoba podmaní. Kouzelná městská zákoutí, živé hospůdky a všudypřítomný optimismus budou vaším společníkem po celou dobu vašeho výletu.
11. den: MÁLAGA, ODLET Po snídani odjezd z hotelu a návštěva Málagy. Málaga  – rodiště světově proslulého španělského malíře Pabla Picassa a druhé největší město  Andalusie  si vás již na první pohled získá svoji neopakovatelnou atmosférou. Součástí polodenního výletu do Málagy je návštěva  rodného domu  zmiňovaného malíře. Zájemci si budou moci individuálně prohlédnout jeho obrazy v místním muzeu. Kolekce obsahuje více jak 200 jeho děl. Návštěvu města můžete zakončit prohlídkou maurské pevnosti  Alcazaba , vedle níž se nachází i zbytky římského divadla. Návštěva Málagy je také vhodným dnem ke koupi suvenýrů v obchůdcích na hlavní třídě a také v okolí katedrály  De la Encarnación . Odlet z Málagy do Prahy ve večerních hodinách.
12. den: