Relax na plážích Málagy + HORSKÁ MIJAS + SPECIALITY ŠPANĚLSKÉ KUCHYNĚ (letecky z


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Pohoda na vlnách Andalusie… Zrelaxujete tělo i mysl na krásných plážích nebo v arabských lázních. Do maurské historie se ponoříte v pevnosti Gibralfaro. Vyzkoušíte lahůdky ze slavné tržnice, víno Málaga či sardinky na špejli. Můžete si vyrobit čokoládové trufas. Projdete se uličkami vesničky Mijas a dáte si sangrii i tapas. Bavte se jako Španělé a odpočívejte pod andaluským sluncem!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu formou bufetu
během dne při prohlídce Málagy a při výletech bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost navštívit některou z restaurací nebo občerstvení

Ubytování: hotel ***

3* hotel se snadným přístupem do centra Málagy
na pokojích jsou k dispozici ručníky a mýdlo (dle typu hotelu)

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Málagy se dopravíme na hotel. Dle časových možností bude po ubytování následovat odpočinek po cestě nebo společná procházka po okolí. Po příjezdu na hotel se ubytujeme a seznámíme se s hotelem i jeho okolím, abychom poprvé nasáli pohodovou atmosféru tohoto místa. Pokud nám to čas dovolí, vydáme se také na krátkou procházku po okolí hotelu.
2. den: Slunce, pláže, moře… Báječná dovolená nabírá na obrátkách. Zájemci mohou dnes poznat i skryté poklady Málagy. Vyšlápnout si k maurské pevnosti, objevit římské divadlo nebo Picassovo muzeum. Propadnout kouzlu slavných pláží Málagy… Jak snadné! Přes mihotavé sluneční paprsky nad horkým pískem můžete sledovat vlny nekonečného moře. Dopřejte své mysli odpočinek od každodenních povinností a nechte se rozmazlovat sluníčkem. Se zájemci po snídani vyjedeme na kopec nad městem, kde se nám naskytne krásná vyhlídka z hradeb  maurské pevnosti Gibralfaro . Hned pod kopcem se nachází další  maurský hrad Alcazaba , kde dnes sídlí archeologické muzeum. A pod pevnostmi stojí zrekonstruované  římské divadlo . Středověkými uličkami města dojdeme až na  katedrální náměstí  s biskupským palácem, kde navštívíme místní katedrálu, které se přezdívá La Manquita – jednoruká .  Na jednom z hlavních náměstí Plaza de la Merced  budeme moci navštívit rodný dům a muzeum malíře Pabla Picassa  nebo třeba vyzkoušet turecké lázně. Večer můžeme zakončit v jedné z místních hospůdek u skleničky vína a tapas. Návrat na hotel společně s průvodkyní nebo individuálně.
3. den: Dnešek můžete opět využít ke koupání v moři a lenošení. Nebo vyrazit s průvodkyní na jednu z nejkrásnějších tržnic Španělska a vyzkoušet typické pochoutky. A nebude chybět ani víno… Kdo se nebude cítit na celodenní lenošení na pláži, může se vydat s průvodkyní do centra města. První společnou zastávkou bude hlavní městská tržnice Mercado Central de Atarazanas , která je považována za jednu z nejkrásnějších tržnic v celém Španělsku. Zde budeme moci ochutnat a nakoupit typické místní pochoutky, uzeniny, sýry , víno nebo čerstvé ovoce. Poté navštívíme nedaleký kostel svatého Jakuba , kde je vystavený křestní list místního rodáka Pabla Picassa . V odpoledních hodinách bude možnost individuální návštěvy muzea vína Málaga , kde se dozvíte vše o výrobě tohoto místního sladkého dezertního vína a nebude chybět ani ochutnávka. Nebo můžete navštívit krásnou historickou botanickou zahradu Jardin de la Concepción , která byla založena už roku 1850. Najdete zde více než 2 000 druhů rostlin z celého světa a díky pavilonkům, altánkům, sochám a jezírkům je jednou z nejkrásnějších zahrad Španělska .
4. den: Pojďme si užívat slunnou Andalusii plnými doušky s drinkem v ruce… A co třeba wellness zážitek? Nechte se hýčkat v místních arabských lázních! Je na čase vychutnávat si sluníčko , proto dnešní den bude věnován především odpočinku na pláži. Komu takové lenošení nebude po chuti, může vyzkoušet například místní arabské lázně a dopřát si speciální péči.
5. den: Pro zájemce je připraven výlet do vesničky Mijas s typickou místní atmosférou. Čeká nás příjemná procházka i obchůdky se zdejší keramikou. Milovníci sladkostí si mohou zkusit výrobu čokolády. Ještě jste se nenabažili nicnedělání na lehátku? Naprosto chápeme, a proto vám nebudeme bránit v zaslouženém odpočinku ani dnes. Kdo by si naopak rád odskočil, tak se může s průvodkyní vydat do překrásné vesničky Mijas na úbočí stejnojmenné hory. Vesnice je známá úzkými klikatými uličkami, sněhobílými domky s modrými květináči a různobarevnými muškáty v nich. Projdeme se vesnicí, budeme nasávat místní atmosféru, můžeme ochutnat místní sangrii a tapas nebo třeba pražené mandle v jedné z příjemných restaurací a kavárniček. Navštívíme hlavní náměstí Plaza de la Constitución nebo maurské hradby , kde je dnes malá botanická zahrada a odkud se nám nysketne krásný výhled na pobřeží Costa del Sol Budeme také moci navštívit  obchůdky s místní pestrobarevnou keramikou a koženými výrobky místních řemesníků nebo zájemci absolvovat kurz výroby čokolády , odkud si odnesete spoustu sladkých zážitků.   Láká vás výroba plněných bonbónů nebo výtečné španělské „trufas“? Při zpáteční cestě se zastavíme u největší budhistické stúpy v Evropě , kterou jako jednu z mála můžete navštívit i uvnitř.
6. den: Dny plné pohody pokračují! Dopřejte si polehávání na pláži a užívejte. Ti, kdo neposedí, mohou vyrazit třeba na pobřežní plavbu lodí při západu slunce. Cílem naší dovolené je mimo jiné odpočinek, proto neváhejte užít si den volna dle svého gusta. Slunce vybízí ke koupání v moři nebo čerpat teplo a dobít energii na lehátku. Pokud toužíte po poznání a zážitcích, tak tou pravou lákavou nabídkou může být plavba na katamaránu zpestřená o koupání na širém moři nebo podvečerní plavba lodí podél pobřeží při romantickém západu slunce .
7. den: Ryby a mořské plody patří ke španělským delikatesám. Máte tedy nejvyšší čas je ochutnat a na závěr ještě stihnout vystoupení flamenca. Velkolepé město Málaga bylo dříve pouze menší rybářskou vesničkou, proto za návštěvu jistě stojí zdejší rybářská čtvrť Pedregalejo  s romantickými rybářskými domky, malými klidnými plážemi a plážovými bary, kde se podává místní specialita „Espeto“ ,  sardinky grilované na špejli ve staré rybářské loďce. Po krátké procházce rybářskou čtvrtí skončíme právě v jedné takové hospůdce, kde budeme mít možnost tuto i další místní speciality ochutnat . Kdo nemá rád ryby, může si dát třeba výbornou osvěžující studenou polévku Salmorejo. Temperament Španělska v Málaze potkáte na každém kroku. A návštěva  tradičního večerního flamenco představení  je jeho neodmyslitelnou součástí. Autentický zážitek v podobě skvělého tance, hudby a dobrého pití vám v paměti zůstane opravdu dlouho.
8. den: V závislosti na letovém řádu odpočinek na hotelu nebo na pláži. Následně přesun na letiště a odlet zpět do Prahy.

26.07. - 02.08.24 pátek - pátek
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní
28.07. - 04.08.24 neděle - neděle
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – Málaga – Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště–hotel–letiště
  • 7x ubytování
  • 7x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 400 € (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 8 000 Kč