Pobřeží a historie Portugalska s výletem do Sevilly


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Algarve - Lisabon - Faro - Tavira - Olhao - Sevilla - Silves - Monchique - Foia - Lagos - Ponta da Piedade - Quinta dos Vales - Cabo de Sao Vicente - Algarve

Stravování: polopenze

Polopenze – snídaně a večeře.

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu *** na pobřeží Algarve ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Na vyžádání možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Fara, transfer do hotelu na pobřeží Algarve, ubytování, večeře.
2. den: Snídaně, individuální volno, úvodní schůzka, představení programu, možnost koupání v Atlantském oceánu, večeře.
3. den: Snídaně. Odjezd do Lisabonu, příjezd po slavném červeném mostě s názvem 25. dubna přes řeku Tejo do čtvrti Belém, která je proslulá díky zaoceánským plavbám Vasco da Gamy. Možnost návštěvy kostela a kláštera sv. Jeronýma. Návštěva nejznámější lisabonské cukrárny s ochutnávkou dortíku Pastel de Belém (v ceně), který je tak slavný, že se v celém Portugalsku pečou jeho napodobeniny. Dále přejezd k Belémské věži - nejfotografovanější památce Lisabonu a Památníku Objevitelů. Panoramatická projížďka přes slavná lisabonská náměstí. Pěší procházka po náměstí Rossio přes dolní město Baixa. Možnost obědu v tradiční portugalské restauraci. Možnost projížďky nevyzpytatelnou historickou tramvají do čtvrti Alfama či lanovkou Gloria na jednu z nejkrásnějších lisabonských vyhlídek, volno. Návrat do hotelu, večeře.
4. den: Snídaně. Celodenní výlet do měst Faro, Olhao a Tavira. Ve Faru uvidíme historické centrum opevněné zčásti starověkými hradbami, vstoupíte do něj obloukem Arco da Vila a vydáte se ke krásné katedrále (Sé) vybudované na místě původní mešity, ze které je nádherná vyhlídka na přírodní park Ria Formosa. Přesun do původního rybářského městečka Olhao, kde se pořádají tradiční portugalské trhy. Fakultativě možnost výletu na lodičkách lagunou do přírodního parku Ria Formosa kolem písečným dun. Odpoledne se vydáme do tradičního města Tavira, typického algarvskou architekturou a kvetoucími buganvíliemi. Ve městečku navštívíme kostel Misericordia a zříceninu maurského hradu, odkud je pohádková vyhlídka na město. Návrat do hotelu, večeře.
5. den: Snídaně. Celodenní výlet do Sevilly , hlavního města španělské Andalusie . Možnost návštěvy největší gotické katedrály na světě, kde odpočívá sám Kryštof Kolumbus, věž La Giralda, Zlatá věž, původní židovská čtvrť Santa Cruz, královský palác Real Alcázar, který je krásnou ukázkou mudéjárské architektury. Návštěva Španělského náměstí - pavilonu světové ibero-americké výstavy z roku 1929. V podvečerních hodinách návrat do hotelu, večeře.
6. den: Snídaně. Celodenní výlet do Silves a Monchique. Středověké město Silves je známé svým maurským hradem s „červenými hradbami“, které zde původně vybudovali Římané, za vlády Arabů město vzkvétalo a stalo se hlavním střediskem jejich říše Al-Gharb. Castelo de Silves (v ceně) je postavený z červeného pískovce, je odtud okouzlující výhled na město a krajinu. Monchique je lázeňské algarvské pohoří s množstvím eukalyptů, korkových dubů a pomerančovníků. Cesta na nejvyšší horu Foia (902 m) je lemovaná panoramatickými restauracemi s místní specialitou kuře piri-piri - možnost fakultativního oběda. Návrat do hotelu, večeře.
7. den: Snídaně. Celodenní výlet do Lagos, Cabo de Sao Vicente. Lagos, přímořské město spojené s první fází zámořských objevů, leží v jednom z největších zálivů Algarve. Ve městě je moderní přístav, kostel sv. Antonína, náměstí Jindřicha Mořeplavce. Možnost fakultativní projížďky na lodičkách podél překrásných skalních útvarů a do jeskyní. Dále navštívíme nejjihozápadnější cíp kontinentální Evropy, Cabo de Sao Vicente (65 m vysoké útesy), tzv. konec světa. Po cestě nazpátek návštěva algarvských vinic Quinta dos Vales s degustací bílého, růžového a červeného vína. Návrat do hotelu, večeře.
8. den: Snídaně, dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Prahy.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 7 ubytování
  • 7 polopenzí
  • leteckou přepravu – Praha/Faro/Praha
  • letištní taxy a poplatky
  • transfer do/z hotelu
  • ochutnávka vína v Quinta dos Vales
  • ochutnávka 1 dortíku Pastel de Belém
  • vstup na zámek Silves
  • vstup do katedrály ve Faru
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění a proti stornu (max. plnění 12500 Kč) (příplatek: 300 Kč)
  • cestovní pojištění a proti stornu (max. plnění 25000 Kč) (příplatek: 690 Kč)
  • cestovní pojištění a proti stornu (max. plnění 30000 Kč) (příplatek: 790 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 5990 Kč)
  • vstupy, místní dopravu, pobytovou taxu, fakultativní služby cca 70 EUR