Pěšky španělskou Murcií


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Murcie je jedním z posledních turisty doposud neobjevených regionů Španělska na březích Středozemního moře, který si stále uchovává své přírodní bohatství. Vydejte se s námi poznat jeho divoké pláže, saliny, strmé útesy či polopouštní krajinu a vyprahlé hory, které tak ostře kontrastují se sytě zelenou barvou borovicových lesů ve vnitrozemí. Murcii zkrátka stojí za to prochodit!

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy do Španělska. Transfer do hotelu, ubytování. 
2. den: etapa č. 1: OKRUH PŘÍRODNÍ REZERVACÍ V SAN PEDRO DEL PINATAR = 11 km Pohodová trasa vede přírodní rezervací San Pedro del Pinatar. Cesta, po níž půjdete, se vine podél Středozemního moře, laguny Mar Menor a salin obývaných plameňáky. Cílem dnešní etapy budou věhlasné bahenní lázně pod širým nebem, kde se budete moci zabalit do léčivého bahna a relaxovat. 
3. den: etapa č. 2: OKRUH PŘÍRODNÍ REZERVACÍ CALBLANQUE = 12 km Dnešní den vás čeká trasa vedoucí přírodní rezervací Calblanque , která je bez nadsázky jedním z posledních nedotčených míst na pobřeží Středozemního moře. Užijete si dokonalou kombinaci divokých útesů, panenských pláží a písečných dun, nad nimiž se jako majáky tyčí vyprahlé hory. Nepropásněte tuto jedinečnou podívanou. 
4. den: etapa č. 3: Z VINAŘSKÉHO BULLAS DO KAŇONU ŘEKY MULA = cca 10 km Bullas je jedno z vinařských měst Regionu Murcia. Trasa vede krajinou údolí Aceniche, kde uvidíte nejen vinice, ale i sady meruněk, olivovníků a mandloní. Závěr trasy končí v soutěsce Salto del Usero, kde je možné se osvěžit v jezírku, které vytvořila řeka Mula.
5. den: etapa č. 4: INDUSTRIÁLNÍ ROMANTIKA V OBLASTI LA UNIÓN = 11 km Na této trase zažijete industriální romantiku dávno opuštěných dolů , jež sloužily k těžbě stříbra, železa, olova a dalších nerostných surovin. Prohlédnete si také opuštěné obranné pevnosti na příkrých útesech s parádními výhledy na moře.
6. den: etapa č. 5: ÚDOLÍM VALLE DE RICOTE = 8 km Další etapa vám ukáže kontrast vyprahlých hor, polopouštní krajiny a bujné vegetace v údolí Valle de Ricote. Protéká jím řeka Segura , jež je mimo jiné největší v celém regionu Murcia. Jednou ze zajímavostí údolí je řada obřích vodních kol, která dříve poháněla mlýny či jiná zemědělská zařízení. 
7. den: ODPOČINEK V BAHENNÍCH LÁZNÍCH A KOUPÁNÍ Volný den. Své putování můžete zakončit zaslouženým odpočinkem na pláži u laguny Mar Menor či Středozemního moře. Nebo se u Jeleního ostrova můžete ještě jednou zabalit do léčivého bahna. A ti z vás, kdo stále ještě nebudou mít dost pohybu, mohou zdolat maják Cabo de Palos. 
8. den: 8. - 11. den V případě pobytu na 10 nocí: Během programu 3 volné dny určené k odpočinku u moře. V případě pobytu na 7 nocí: Transfer na letiště a odlet přímým letem do Prahy.
9. den: