Mallorca s turistikou ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

VALLDEMOSSA • POLLENSA • LLUC • SIERRA TRAMUNTANA • DEIA • PUERTO DE SOLLER • PAGUERA • CALA FORNELLS • CAMPS DE MAR • RANDA • ELS CALDERERS • PALMA

Malíř a spisovatel Santiago Rusiňol původem z Barcelony, pokřtil Mallorcu v roce 1922 na "ostrov klidu". Největší z Baleárských ostrovů si dodnes uchoval místa, kde se jakoby zastavil čas a kde se žije pokojným způsobem. Čarokrásné pohoří Tramuntana, které je pod ochranou UNESCO, se táhne jako páteř p celé severozápadní délce ostrova. Je to oblast, která vždy přitahovala nejrůznější cestovatele, ať už to byl arcivévoda Ludvík Salvator nebo císařovna Sissi, či Féderic Chopin, ti všichni uměli ocenit romantickou přírodu, úchvatné vyhlídky nad mořem, rozmarné formace v kmenech olivovníků vytvořené větrem, omamně vonící sady pomerančovníků a citroníků a původní starobylé kamenné vesnice. Mallorca je asi nejrozmanitějším a nejautentičtějším z Baleárských ostrovů a je plná překvapení. Kontrast k přírodě a sladce ospalému venkovu pak tvoří pobřeží a především hlavní město, které má velmi chic duši s nádechem hýřivosti a probdělých nocí.

Doprava: letecky

Doprava na Mallorcu je zajištěna letadly Boeing 737-800 české letecké společnosti Smartwings.
Předpokládaný letový řád (místní časy):
7 nocí, odlet sobota:
Bude upřesněno.

Časy letů jsou orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.
V ceně letu je jedno odbavené zavazadlo na osobu o hmotnosti do 23 kg a jedno příruční zavazadlo do 8 kg.
Rozměry odbaveného zavazadla - součet jeho délky, šířky a výšky včetně držadel, postranních kapes a koleček nesmí přesáhnout 250 cm. Rozměry příručního zavazadla - max. 55x45x25 cm.
Sdružování zavazadel (součet hmotností za více osob do jednoho zavazadla) není povoleno.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Brna nebo z Prahy do Palmy de Mallorca. Transfer na ubytování. Ubytování je zajištěno ve 3* hotelích s polopenzí ve vzdálenosti do 150m od pláže.
2. den: Dopoledne informační schůzka s delegátkou. Odpoledne možnost individuální túry z Paguery přes půvabnou vesnici Cala Fornells kolem dvou pláží s průzračnou tyrkysovou vodou a přes zalesněný výběžek porostlý borovicemi s přírodní kamenou zátokou Cala Montjó až do střediska Camp de Mar , kde je velmi příjemná pláž, možnost šnorchlování kolem ostrůvku Illeta nebo posezení v některém z plážových barů s vyhlídkou na ostrůvek. Návrat pěšky po pohodlné stezce nebo MHD.
3. den: Ráno odjezd k vesnici Deià , která svou krásnou polohou vždy přitahovala umělce a slavné osobnosti, mezi nimi spisovatele R. Gravese, arcivévodu L. Salvadora nebo hudebníka Mika Oldfielda. Nejdříve zastávka u Son Marroig, bývalého sídla arcivévody L. Salvadora, z jehož zahrad jsou úchvatné vyhlídky na moře a rozeklané pobřeží. Pěší túra povede z Refugio de Can Boi přes Deià podél pobřeží až k Refugio de Muleta a kolem téměř kruhové zátoky až do Puerto de Soller (cca11,5 km) . Volný čas v Puerto de Soller a návrat autobusem do hotelu.
4. den: Ráno odjezd autobusem do centra ostrova, k vesnici Randa , v jejíž blízkosti je vršek Puig de Randa, kde kdysi stála první poustevna na ostrově založená misionářem Ramonem LLulem již v r. 1275. Pohodlná pěší túra povede kolem kláštera Cura de Randa (cca 8 km) s nádhernými výhledy z 540 m vysokého vršku Puig de Randa (cca 8 km) . Klášter je důležitým poutním místem. Po túře návštěva venkovské usedlosti z 18. stol. Els Calderers a možnost seznámit se s tím, jak se kdysi žilo na Mallorce. Součástí jsou i stáje a ohrady s místní faunou, zahrady a prodejna-kavárna s typickými domácími produkty. Po cestě zpět na ubytování zastávka v archelologickém muzeu Son Fornés v Montuiri s ukázkou zbytků původních typických staveb z doby bronzové, tzv. talaiots.
5. den: Ráno odjezd na severozápadní stranu ostrova. Nejdříve se vydáte do Pollensy , prohlídka půvabného starobylého městečka, kulturní metropole severu, s proslulým schodištěm Calvari s 365 schody lemovanými letitými cypřiši. Za příznivého počasí možnost vystoupat k jednomu z prvních klášterů na ostrově na vršku Puig de Maria (340 m), odkud se vám otevřou ty nejkrásnější vyhlídky. Přejezd ke klášteru Lluc v čarokrásném prostředí pohoří Tramuntana. Kruhová pěší túra kolem kláštera vede po lesních pěšinách a dlážděných stezkách kolem skalních útvarů a bývalých pousteven s výhledy na okolní hory a klášter (cca10 km) . Volný čas k prohlídce kláštera a při návratu autobusem do hotelu zastávka v historické lisovně olivového oleje Tafona de Caimari , kde budete mít možnost prohlédnout si tradiční výrobnu i ochutnat výborný místní olej.
6. den: Rádo odjezd do podhorské vesnice Valldemossa , na jejímž okraji začíná túra přes staré poustevny Ermites Velles (dnes v ruinách) k Ermita de Trinidad a pak k vyhlídkám arcivévody Ludvíka Salvátorského, ze kterých se otvírají krásné pohledy na moře. Po Camí de S´Escolta se dotaneme zpět od Valldemossy (cca 10 km) . Po prohlídce Valldemossy, proslulé svým klášterem, ve kterém svého času pobývali F. Chopin a G. Sandová, návrat na ubytování. Volno.
7. den: Volno ke koupání a odpočinku, možnost individuální cesty autobusem do Palmy , hlavního města ostrova, s jedinečnou katedrálou, která je považována za jednu z 5 nejhezčích gotických katedrál ve Španělsku, s královským palácem Almudaina a přilehlými zahradami Parc de la Mar a S´Hort del Rei. Procházku můžete zakončit návštěvou typické tržnice v blízkosti Plaza de Espaňa, odkud odjiždí bus zpět do Paguery.
8. den: Volný den, odpoledne transfer na letiště a odlet do ČR. Pořadí výletů může být v průběhu sezony změněno. Průvodkyně zájezdu:

Cena zahrnuje

  • Leteckou dopravu na Mallorcu a zpět včetně tax
  • Transfer z letiště do hotelu a zpět
  • 7x ubytování ve 3* hotelu s polopenzí
  • Výlety na Mallorce dle programu
  • Průvodcovské služby

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna ERV pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 900 Kč/noc (na vyžádání)
  • fakultativní výlet lodí na ostrov Sa Dragonera 30-35 eur (dle sezony)
  • Předpokládaná částka na vstupy 30 €
  • Slevy:
  • 3. osoba na přistýlce -2 000 Kč