Mallorca – Přírodní Krásy


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky

Pobytově poznávací zájezd na ostrov Mallorca. Krásné písečné pláže, přístavní, historické hlavní město Palma de Mallorca, vynikající jídlo a pití, krásné výlety a jedinečné zážitky, to vše můžete od ostrova Mallorca očekávat. Ostrov je jako stvořený pro poznávání jak přírodních krás (divoké pohoří Serra de Tramutana dosahující výšky přes 1400 m n.m., rozeklané pobřeží s útesy, úchvatné soutěsky, krasové jeskyně) tak i kulturních památek. Svou rozmanitostí zaujme a příjemně překvapí každého z nás.

Valldemossa – Estellencs – Port d´Andratx – mys Cap de Formentor – Port de Pollenca – Alcúdia - Palma de Mallorca – Soller – Port de Soller – soutěska Torrent de Pareis – klášter Lluc

Doprava: letecky

Nástupní místa: 19.05. – 26.05. Odjezd L2
29.09. – 06.10. Odjezd L2

letecky na Mallorcu a zpět

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
7x ubytování v hotelu ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím


STRAVOVÁNÍ
7x polopenze. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odlet z ČR na Mallorcu. 2. den zájezdu : Pobyt u moře. 3. den zájezdu : Výlet do jihozápadní části ostrova. Přejezd přes jižní část pohoří SERRA DE TRAMUNTANA do městečka Valldemossa. Městečko VALLDEMOSSA , malebné městečko s kartuziánským klášterem, které se zalíbilo i F. Chopinovi a G. Sandové. ESTELLENCS , starobylá obec na strmých horských svazích s nádhernými výhledy. Přejezd přes vyhlídku MIRADOR DE RICARDO ROCA (výhledy na temně modré moře a příkrá skaliska) do původního rybářského přístavu PORT D’ANDRATX . Na závěr dne koupání na plážích jižní části ostrova. 4. den zájezdu : Výlet do severní části Mallorcy k mysu CAP DE FORMENTOR , poloostrov s mohutnými skalnatými útesy. PORT DE POLLENCA , pěkný přístav, východisko výletních lodí. Kouzelné městečko ALCÚDIA připomínající ve svém středu barcelonskou gotickou čtvrť a s památkami na římskou část dějin. Koupání na některé ze zdejších pěkných pláží. 5. den zájezdu : Dopoledne podrobná prohlídka města PALMA DE MALLORCA , hlavní město ostrova s významnými památkami připomínajícími jeho pohnutou minulost. Monumentální gotická katedrála La Seu postavená na zbytcích mešity, palác de l’Almudaina (původně arabský Alcazar), kostel sv. Eulanie, klášter sv. Františka, Arabské lázně aj. Odpoledne koupání a odpočinek na pláži. 6. den zájezdu : Návštěva romantických městeček SOLLER a PORT DE SOLLER . Zájemci mohou mezi městečky projet historickou tramvají. V případě pěkného počasí možnost výletu lodí (platí se na místě) do romantické zátoky SA CALOBRA . Odtud procházka přes několik tunelů k ústí soutěsky TORRENT DE PAREIS a dále do nitra druhé největší evropské erozní soutěsky nebo koupání na romantické pláži. Cestou návštěva kláštera LLUC – hlavní poutní místo na ostrově proslulé již ve středověku díky tmavé sošce Panny Marie (La Moreneta). 7. den zájezdu : Pobyt u moře. 8. den zájezdu : Transfer na letiště. Odlet do Prahy.

Cena zahrnuje

  • 7x polopenzi,
  • 7x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • průvodce CK
  • transfery z/na hotel,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3200 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu 320 Kč,
  • připojištění vyššího storna 250 Kč