Krásy Menorcy


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ověřte si při našem putování po Menorce, proč o tomto jedinečném ostrově hovoří jako o „Karibiku“ ve Středomoří a nejčistším místě Španělska. Ostatně si to budete moci ověřit během poznávacího zájezdu pro krásách tohoto ostrova. Projdete se biosférickou rezervací, která je na seznamu UNESCO. Navštívíte historické centrum Ciutadelly a hlavního města Mahónu. Ponoříte se do dávné historie u prehistorických staveb. Majáky, útesy, panenské pláže s křišťálovou vodou a mnohem víc, to je Menorca a její krásy.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy na Menorcu. Transfer do hotelu, ubytování.
2. den: MĚSTO CIUTADELLA A PREHISTORICKÉ STAVBY Prohlídka prehistorické 3 000 let staré stavby Naveta des tudons , která sloužila jako pohřebiště. Poté navštívíme bývalé hlavní město Menorcy Ciutadellu – zde prohlídka historického centra města, přístavu, návštěva místního trhu, osobní volno. Návrat do hotelu. Večer promítání dokumentu o Menorce + přípitek na uvítanou.
3. den: MONTE TORO A VESNIČKA FORNELLS Výjezd autobusem na nejvyšší bod ostrova Menorcy „horu“ Monte Toro (358 m.n.m.), odkud je panoramatický výhled na celý ostrov. Exkurze na farmě s ochutnávkou sýrů. Přejezd na severní pobřeží, zde nejprve návštěva romantické rybářské vesničky Fornells s malebným přístavem a vyhlášenými rybími specialitami a poté nejsevernějšího výběžku Cap de Cavalleria s majákem na vysokém skalním útesu. Odpoledne odpočinek na pláži De Cavalleria s načervenalým pískem. Návrat autobusem do hotelu.
4. den: LEGENDÁRNÍ KOŇSKÁ STEZKA CAMÍ DE CAVALLS Pěší výlet po jihozápadním pobřeží Menorcy: maják D´Artrutx – pláž Turqueta (cca 12 km). Legendární koňská stezka Camí de Cavalls vede po útesech, kolem zálivů a malých pláží a končí na jedné z vyhlášených pláží ostrova – pláži Turqueta. Zde možnost koupání a relaxace. Z konce trasy návrat autobusem do hotelu. Možná varianta pro aktivní turisty: z pláže Turqueta pokračovat po pobřeží přes přírodní pláže Macarella a Macarelleta do letoviska Cala Galdana (cca 6 km). Návrat do hotelu místní dopravou.
5. den: VOLNÝ DEN, POBYT U MOŘE Pobyt u moře nebo fakultativně: výlet autobusem do letoviska Santo Tomas s možností koupání na krásných dlouhých plážích nebo pěších výletů po Camí de Cavalls podél pobřeží.
6. den: HLAVNÍ MĚSTO MAHON Výlet do hlavního města Menorcy, Mahonu . Zde prohlídka centra s možností nákupů. Návštěva likérky, kde se vyrábí místní slavný Gin Xoriguer. Velmi atraktivní možností poznání Mahónu je projížďka katamaránem po druhém největším přírodním přístavu na světě. Z Mahónu přejezd do Trepuco – lokalita s prehistorickými kamennými talayoty a taulou. Na závěr návštěva městečka Binibequer vell , které je zajímavé svými bílými domy a úzkými uličkami.
7. den: MAJÁK FAVARITX Pěší výlet po severovýchodním pobřeží Menorcy: maják Favaritx – pláž a letovisko Es Grau (cca 11 km). Trasa vede po koňské stezce Camí de Cavalls a přírodní rezervací De S Albufera des grau. Tato oblast je samotnými Menorčany označována jako nejhezčí část Menorcy, kterou byste při návštěvě ostrova neměli minout. Z konce trasy návrat autobusem do hotelu.
8. den: ODLET Transfer na letiště, odlet do Prahy.
9. den: POBYT NA 10 NOCÍ 8. , 9. a 10. den – pobyt u moře 11. den – transfer na letiště a odlet do Prahy
10. den: