Krásy Andalusie


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte nádhernou a pohádkovou Andalusii. Navštivte světově proslulá místa s maurskou historií, jako jsou Granada, Sevilla, Córdoba, i bílá andaluská městečka, často neuvěřitelně rozložená na skalních útesech. Vydejte se na výlety do zajímavých přírodních oblastí národního parku Torcal nebo ke skále Gibraltar.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Odlet z Prahy, přílet do Malagy, transfer do hotelu, ubytování.
2. den: TORCAL DE ANTEQUERA, CÓRDOBA Po snídani vás čeká první den v Andalusii. Vyjížďka k PŘÍRODNÍMU PARKU TORCAL DE ANTEQUERA , kde vápencové skály tvoří rozsáhlé skalní městečko. Území je chráněnou krajinnou oblastí kvůli hojnému výskytu vzácných rostlin. Prohlídka města CÓRDOBA (UNESCO) , jednoho ze skvostů Andalusie se spoustou zajímavých památek – katedrála/ mešita, římský most, židovská čtvrť aj. Návrat do hotelu ve večerních hodinách, večeře, osobní volno.
3. den: GRANADA, ALHAMBRA Výlet do srdce Andalusie – města GRANADA (UNESCO) – zasazeného do přírody na úpatí pohoří Sierra Nevada s pohádkově krásnými památkami z doby maurské nadvlády (palác Alhambra, letohrádek Generalife se zahradami, pevnost Alcazaba, aj.). Návrat do hotelu ve večerních hodinách, večeře, osobní volno. Poznámka: vstupné do Alhambry 990 Kč (nutno objednat při rezervaci z důvodu garance vstupenek). Zakoupit si vstupenku na místě nebude možné!
4. den: RONDA Ronda je malebné městečko rozkládající se nad skalní rozsedlinou, které upoutá každého návštěvníka svým typickým klenutým mostem. Ten pochází z 18. století a spojuje historickou a novější městskou část. Prohlédnete si historickou část města, býčí arénu či kostel Santa Maria la Mayor. Návrat do hotelu v pozdně odpoledních hodinách, večeře, osobní volno.
5. den: SEVILLA Výlet do SEVILLY (UNESCO)   – vznešené andaluské metropole pyšnící se překrásnými památkami. Prohlédnete si královský palác Alcázar s jedinečnou ukázkou arabské architektury a krásnou zahradou, největší gotickou katedrálu na světě či starou židovskou čtvrť a mnoho dalšího. Příjezd do hotelu v odpoledních hodinách, osobní volno.  
6. den: VOLNÝ DEN Pobyt u moře. GIBRALTAR           Pro zájemce je připraven celodenní fakultativní výlet na Gibraltar , unikátní britskou kolonii na Pyrenejském poloostrově. Gibraltar se nachází v místě, kde se Atlantik spojuje se Středozemním mořem. Gibraltarská úžina odděluje evropský kontinent od afrického. Navštívíte jeskyni svatého Michala i vyhlídku, ze které je výhled na hlavní část Gibraltaru, a necháte se pobavit hrátky opic Makak magot – jediným volně žijícím druhem opic v Evropě. PRO VSTUP NA GIBRALTAR JE NYNÍ VYŽADOVÁN PLATNÝ CESTOVNÍ PAS.
7. den: VOLNÝ DEN S MOŽNOSTÍ FAKULTATIVNÍHO VÝLETU Volný den ideální pro koupání a odpočinek na pláži. Na místě budete průvodcem seznámeni s aktuální nabídkou fakultativního výletu pro tento den.
8. den: ODLET Cestou na letiště prohlídka Málagy, poté odlet z Málagy do Prahy.
9. den: 8. - 10. a 11. den (V případě pobytu na 10 nocí.) 8. – 10. den – Pobyt u moře s možností fakultativních výletů. 11 . den – Odlet z Málagy do Prahy (cestou na letiště prohlídka Málagy).
10. - 11. den: