KANÁRSKÉ OSTROVY - TENERIFE + ostrov Gomera

od 23 900 Kč

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Ostrovy, které mají jméno podle psů, a samy daly jméno zpívajícím ptákům, jsou místem, které by měl navštívit i cestovatel, jenž se domnívá, že kromě přeplněných pláží a hotelových komplexů nemají co nabídnout. Náš okruh totiž takové zažité klišé vyvrací. Místo slunečníků nabízí třetihorní deštné pralesy, místo okukování německých turistek předkládá pozorování velryb, místo výškových hotelů nabízí aktivní i vyhaslé sopky, včetně nejvyšší hory celého Španělska a třetí nejvyšší sopky celého světa. Nevynechává starobylá centra, jejichž architektura se stala vzorem při budování měst v Latinské Americe. A dojem zkrášluje obrovskými dračinci, kvetoucími strelicemi nebo stromovými kaktusy. Nezapomíná však ani na koupání a slunění. Vydejte se s námi po stopách Kryštofa Kolumba na objevnou cestu po ostrovech uprostřed Atlantiku.

http://www.cestovkapohoda.cz/zajezd/499916-kanarske-ostrovy-tenerife-ostrov-gomera/

Stravování: polopenze

Polopenze je formou švédských stolů.

Doprava: letecky

z Prahy

Ubytování: hotel ****

7x nocleh ve dvoulůžkových pokojích (s vlastním soc.zařízením, TV, ledničkou, klimatizací a balkónem nebo terasou) v hotelu Turquesa Playa **** v letovisku Puerto da la Cruz, jen 150 m od vyhlášené černé pláže Jardin. Hotel dává k dispozici bazény, lehátka a slunečníky. Hotel je uzpůsoben pro handicapované klienty. Leží v blízkosti elegantní přímořské promenády.

Program zájezdu

1. den: Sraz na terminálu II na letišti Václava Havla v Praze (čas odletu bude stanoven v pokynech). Odlet na Kanárské ostrovy. Let z Prahy trvá přibližně 5 hodin. Přílet na ostrov Tenerife. Ubytování. Stravování začíná večeří.
2. den: Odpočinek u moře.
3. den: Okruh ostrovem Tenerife – cesta tajemnou Atlantidou s připomínkami stop po záhadném národě Guančů: NP Caňadas (lávová pole, sopečná kaldera, skalní útvary) a fakultativně výjezd lanovkou na vrchol sopky Pico de Teide (3 700 m n. m., nejvyšší hora Španělska i Atlantiku, měřeno od mořského dna jde o třetí nejvyšší sopku světa cca 25 €), cesta vyhlídkovou silnicí západem ostrova přes pohoří Teno – vyhlídky na Gigantické útesy, které kolmo spadají do moře z výšky 600 m. Zastávka v bývalé pirátské vesnici Masca (úchvatná horská scenérie). Odpoledne program na severním pobřeží: malebné historické městečko Garachico (sevřené mezi dvěma živly – mořským příbojem a lávou ze sopky) a Icod de los Vinos (historická architektura se dřevěnými balkóny, největší dračinec na ostrově – údajně 1.000 let starý).
4. den: Fakultativní výlet katamaranem za velrybami - kulohlavci (cca 55 €) k jihozápadnímu pobřeží ostrova v blízkosti Gigantických útesů. Odpočinek u moře.
5. den: Výlet do největších měst ostrova: La Laguna (bývalá ostrovní metropole, historické domy španělských cukrobaronů a obchodníků, katedrála, památka UNESCO), Santa Cruz (metropole Kanárských ostrovů – Španělské náměstí s umělou lagunou, přístav, unikátní auditorium) a vykoupání na největší ostrovní pláži – Teresitas (světlý saharský písek, palmy, kulisa ostře řezaných hor).
6. den: Celodenní fakultativní výlet lodí na ostrov Gomera - třetihorní mlžné vavřínové pralesy, ukázka hvízdavého jazyka, terasovitá políčka, útesy a San Sebastian – metropole ostrova s památkami na přistání Kryštofa Kolumba (cca 65 €).
7. den: Prohlídka historického města Orotava. Fakultativní výlet do botanické zahrady zábavního parku Loropark - delfíni, obří akvárium, kosatky, nejvíce druhů papoušků na světě nebo největší umělá ledová kra pro tučňáky na světě (cca 35 €).
8. den: Stravování končí snídaní. Odlet do ČR. Návrat domů.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • Při koupi do 28.2.2020 (sleva: -500 Kč)

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování s polopenzí v hotelu****
  • obousměrnou letenku
  • letištní taxy
  • dopravu busem nebo minibusem na Tenerife
  • průvodce
  • zákonné pojištění

Cena nezahrnuje

  • nápoje k večeři
  • vstupy
  • fakultativní výlety
  • cestovní pojištění