Hory, pouště a moře Andalusie


  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená

Andalusie, věhlasný španělský region, kam míří každoročně tisíce turistů. Ať už za historickými památkami do Granady, Córdoby či Seville nebo třeba za koupáním na pobřeží Costa del Sol.
My však při našem putování necháme tato populární místa zcela úmyslně za zády a raději prochodíme strmá úbočí pohoří Sierra Nevady, přírodní rezervaci Cabo de Gata (UNESCO) s přírodními plážemi, které jsou beze sporu jedny z nejkrásnějších v celé Andalusii. Našim krokům neujde ani jediná evropská poušť Tabernas, kde se mimo jiné natáčel slavný western Tenkrát na západě.
Užijte si pěší turistiku v jižním Španělsku, kterou okořeníme dobrým jídlem, vínem, koupáním a relaxem na romantickém pobřeží Costa de Almería.

Program zájezdu

1. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přílet do Málagy. Transfer do letoviska Roquetas de Mar a ubytování.
2. den: etapa č. 1: CABO DE GATA = 13 km Naše putování začneme na nejkrásnějších přírodních plážích Andalusie v chráněném území Cabo de Gata , které je zapsáno coby biosférická rezervace na seznamu UNESCO. Malé rybářské vesnice, majáky, obranné věže a pevnosti, skalní útesy, vyprahlé hory a nádherně čisté moře. Scenérie, které vás budou bavit a nebudete se jich moci nabažit. Moře vás bude vyloženě zvát na parádní koupačku. Procházet se po zdejších trasách je balzámem na turistickou duši. Vězte, těžce se to popisuje, tohle si musí každý prožít sám. 
3. den: etapa č. 2: POUŠŤ TABERNAS = 12 km Během této etapy si vychutnáte cestu krásně vyprahlou krajinou. Jediná poušť Evropy je skvělý zážitek doplněný kulisami živoucích pouštních a westernových městeček, které zde zanechaly filmové štáby po natáčení legendárních westernů . Takže přenést se v mysli do doby amerického divokého západu je maličkost. Avšak poušť není nuda, ba naopak, je to neokoukaná scenérie, kde zažijete ničím nerušený klid.
4. den: etapa č. 3: POHOŘÍ SIERRA NEVADA = 14 km Už samotný název Sierra Nevada je zvučný pojem. Kde jinde se vám povede si ráno zalyžovat a odpoledne se vykoupat v moři? My však samotný nejvyšší vrchol pevninského Španělska dobývat nebudeme. Vychutnáme si trek po nevadském úbočí, který nebude tak namáhavý, a kde prožijete atmosféru velehor s výhledy na rozlehlou Andalusii.
5. den: etapa č. 4: PŘÍRODNÍ REZERVACE PUERTA VERDE DE ROQUETAS DE MAR = 11 km V tento den využijeme možnosti túry hned za humny, a to konkrétně v krásném přírodním parku Puerta Verde de Roquetas de Mar . Užijete si pochodu po rovince mezi mořem a mokřady. Prostě pohodová etapa, kde si délku zvolíte sami a ještě budete mít možnost koupání na každém kroku. 
6. den: etapa č. 5: GUADIX A OKOLÍ = 13 km Městečko Guadix leží na severovýchodním úpatí Sierra Nevady a je zajímavé především jeskynními domy . Tyto příbytky začali stavět Maurové již v 17. století během náboženského pronásledování a jsou obývány dodnes. Po prohlídce městečka vyrazíme opět po svých poznávat krásy Andalusie a nasávat jižanskou atmosféru.  
7. den: etapa č. 6: CABO DE GATA = 15 km Tam, kde jsme začali, tam i skončíme. Cabo de Gata bude bezesporu důstojnou tečkou za naším andaluským putováním. Tentokrát se vydáme dále na východ a opět si budeme užívat parádních přírodních pláží, útesů, čistého moře, útesů a krásné vyprahlé krajiny . Prostě scenérií, které se stávají bohužel stále vzácnějšími. A pokud si chcete odvézt slunce v duši, tak vězte, že lepší místo nenajdete. V Andalusii totiž svítí slunce v průměru 3 000 hodin ročně. 
8. den: ODLET Přejezd do Málagy/ Almérie a následný odlet do Prahy. 
9. den: POBYT NA 9 NOCÍ V případě pobytu na 9 nocí strávíte 8. a 9. den koupáním a užijete si osobní volno. 
10. den: