Barcelona, Girona s pobytem u moře


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

BARCELONA (Barcelonské fontány "Font Mágica, A. Gaudí - Sagrada Família, Casa Batlló, Casa Milá - La Pedrera), Camp Nou - stadion FC Barcelona ,Placa d´Espanya, Palau Nacional, olympijský stadion, vrch Montjuic, La Rambla, tržnice la Boquería)
GIRONA (historické centrum, San Pere de Galligants a Sant Nicolau, Arabské lázně, gotická Katedrála Santa Maria de Girona, El Call - ulice židovské čtvrti, úžasné barevné domy na nábřeží řeky Onyar)
*Fakultativní výlety: Montserrat, Andorra, Marineland a mnoho dalších (popis výletů a jejich aktuální ceny obdržíte v rámci pokynů na zájezd).

Stravování: polopenze

Polopenze – snídaně oběd a večeře formou švédských stolů, voda a víno k večeři za příplatek

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno na pobřeží Costa Brava/Maresme v hotelu *** nedaleko pláže ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce. Dítě do 12 let na přistýlce sleva 2500 Kč.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Španělska a transfer k ubytování, nedaleko pláže, možnost koupání, večeře.
2. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, možnost fakultativních výletů na místě, večeře.
3. den: Snídaně, odjezd do Girony, města doslova dýchajícího středověkou historií, s jednou z nejzachovalejších středověkých židovských čtvrtí El Call, hradbami a krásnými románskými kostely (San Pere de Galligants a Sant Nicolau). Za prohlídku stojí Arabské lázně z 15.století. Zlatým hřebem bude jistě návštěva románské a gotické katedrály Santa Maria de Girona s jedinečnou klenotnicí a klášterem z románského období. Katedrála má nejširší chrámovou loď na světě se šířkou 22 metrů. Snad nejkrásnější procházka je po středověkých hradbách, které si vybrali filmaři jako kulisu pro scény z kultovního seriálu Hra o trůny. Právě z nich se otevírají ty nejkrásnější pohledy na celé město. Jedinečným kontrapunktem těchto obrázků jsou pak městské scenérie mostů a barevných fasád domů na nábřeží řeky Onyar. Návrat na ubytování, večeře.
4. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
5. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
6. den: Snídaně, po poledni odjezd do Barcelony – Barcelona modernistická – zastavíme se u nejznámější stavby geniálního katalánského architekta Antoni Gaudího – chrámu Sagrada Família. Panoramatická cesta městem nás dále zavede k bývalé aréně býčích zápasů, Arc de Triomf, na náměstí Placa Catalunya, Passeig de Grácia (s Gaudího domy Casa Batlló, Casa Milá - La Pedrera, nejvýznamnějšími modernistickými památkami města), až k slavnému Camp Nou - stadionu FC Barcelona (fakultativně prohlídka „Camp Nou Experience Tour“ - hlavní tribuna, VIP zóna, mix zóna, tiskové středisko, šatna hostů, hrací plocha - trávník, komentátorská stanoviště, muzeum s trofejemi - poháry, zlaté míče, zlaté kopačky..). Dále budeme pokračovat k náměstí Placa d´Espanya, Palau Nacional, olympijskému stadionu na vrchu Montjuic, kde se zastavíme, abychom si vychutnali nádhernou vyhlídku na celé panorama města i s přístavem, Královské loděnice, památník Kryštofa Kolumba. Pak nás čeká individuální volno k prohlídce středu města - např. moderní přístav sportovních lodí, slavné ulice Las Ramblas s pouličními umělci a živými sochami s přilehlým náměstím Placa Reial a tržnicí la Boquería. Večer se zúčastníme jedinečného večerního představení pod širým nebem „Barcelonské fontány“ - hra hudby, barevných světel a vody, úplně jiný a přesto zase nádherný pohled na noční Barcelonu. V nočních hodinách návrat na ubytování.
7. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
8. den: Snídaně, dle odletového řádu transfer na letiště a odlet do ČR. 

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Slevy

  • stálý klient (sleva: -390 Kč)
  • dítě na přistýlce do 12 let (sleva: -2500 Kč)

Cena zahrnuje

  • 7 ubytování
  • 7 polopenzí
  • leteckou přepravu Praha Španělsko Praha
  • letištní taxy a poplatky
  • transfer z/na ubytování
  • dopravu klimatizovaným vlakem či autokarem během progrmu
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění a proti stornu max.plnění 12500 Kč (příplatek: 350 Kč)
  • cestovní pojištění a proti stornu max.plnění 25000 Kč (příplatek: 740 Kč)
  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 3600 Kč)
  • transfer v ČR Brno, Velká Bíteš, Velké Meziříčí, Jihlava (Pávov), Humpolec (příplatek: 800 Kč)
  • vstupy, místní dopravu, pobytovou taxu, fakultativní služby cca 80 EUR