Barcelona a Costa Brava (LETECKY)


  • ubytování: hotel **+ubytování: hotel **+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pobytové zájezdy

Poznejte s námi španělskou metropoli včetně všech jejich architektonických skvostů a lahodných tradičních pokrmů, které nejlépe chutnají z čerstvých surovin a po domácku dělané... Navštivte s námi hlavní město Katalánska a zároveň hlavní město provincie Barcelona, které se nachází u Středozemního moře. Druhé největší španělské město je známé především originálními stavbami světově známého Antoni Gaudího. Odpočinek si užijete během dne osobního volna, a to na pobřeží Costa Brava, tzv. divokém pobřeží, kde budeme mít čas na koupání a jiné letní radovánky. Z Barcelony se pohodlně denně dostanete na tamní pláže vlakem.

Program: 1.den: Odlet z Prahy. Po příletu z do Barcelony přesun na hotel s průvodcem místní dopravou. Ubytování a osobní volno.

2.den: Po snídaní sraz s průvodcem. Následně se vydáme do města na první část komentované prohlídky, která nás provede různorodými ulicemi Barcelony. Těšit se můžete na opravdu pestré zahájení poznávání města, jelikož si hned na úvod společně projdeme bulvár Las Ramblas, jenž je ne nadarmo považován srdce Barcelony. Na úvod se tedy spíše seznámíme s místním rytmem života a každodenním ruchem Barcelony. K vidění bude i Kolumbův sloup, operní dům a osobní volno si užijete na tržnici La Baqueria. Navečer si můžete dopřát tradiční španělskou večeři o 3 chodech. Chybět nemohou tapas nebo chorizo. Osobní volno a individuální přesun na hotel.

3.den: Po snídani pokračujeme v prohlídce Barcelony. Třetí den bude věnován architektuře. Čeká nás návštěva všemi známé baziliky La Sagrada Família, která je považována za vrcholné dílo architekta Gaudího. Tato bazilika na sebe nechala dlouho čekat, jelikož její stavba zabrala více jak 120 let. Během našeho putování Barcelonou nemůžeme vynechat ani Hospital de la Santa Creu. Den zakončíme na vyhlídce z vyvýšeniny Montjuic. V případě zájmu navštívíme s průvodcem i večerní představení světelné fontány Font Magica. Osobní volno a individuální přesun na hotel.

4.den: Celý den osobní volno s možností výletu do přilehlých měst nabízejících skvělé příležitosti ke koupání a báječné dlouhé pláže. Z Barcelony je možné se dostat pohodlně a rychle vlakem například do města Calella, které je mezi českými turisty velmi dobře známé.

5.den: Po snídani osobní volno až do srazu s průvodcem. Přesun na letiště a odlet do ČR.

UPOZORŇUJEME, ŽE ČASOVÝ HARMONOGRAM VČETNĚ ORGANIZACE FAKULTATIVNÍHO VÝLETU SE MŮŽE ZMĚNIT, A TO V NÁVAZNOSTI NA OKOLNOSTI BRÁNÍCÍ DODRŽENÍ PŮVODNĚ UVEŘEJNĚNÉHO OBSAHU ZÁJEZDU (počasí, doprava atd.). O změně itineráře je klienti informován do týdne před plánovaným odletem, a to emailem.

Plánovaný odlet může být posunut na kteroukoli denní dobu vzhledem k naplnění kapacity zájezdu (ranní slot místo odpoledního atd.).

Doprava: letecky

Nástup / Výstup: Praha - Letiště Václava Havla - čas odletu je dán v pokynech na cestu do týdne před plánovaným odletem. Primárně se jedná o dopolední odlety.

ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ.

Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 16 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.
V případě nenaplnění minimální kapacity bude dána náhrada v nejbližším možném termínu nebo alternativa v podobě zájezdu autokarem.


Cena zahrnuje

  • Leteckou dopravu do / z destinace
  • Kabinové zavazadlo dle podmínek dopravce (zavazadlo k odbavení za poplatek - k vyžádání u CK - orientační cena 1.000,- 20kg)
  • Ubytování na příslušný počet nocí v 2 - 3* hotelu se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Vstupy do objektů
  • MHD - splatné na místě v EUR - 25-30€
  • Kapesné doporučujeme cca 100€
  • Večeře - 3-chodová španělská večeře včetně 1x nápoje - splatné na místě v EUR - 15-20€
  • Cestovní a úrazové pojištění (během pobytu) bez pojištění storna 27,- Kč / den
  • Cestovní a úrazové pojištění během pobytu) s (pojištěním storna 30,- Kč / den