Slovinsko, Itálie - Mořské Lázně


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Objevte s námi kouzlo nádherné krajiny Slovinska. Čeká nás magické letovisko Bled s hradem vysoko na skále, přímořská města Piran, Koper a krásné Škocjanské jeskyně, které jsou zapsány na seznamu památek UNESCO. Navštívíme pohádkový zámek Miramare, zažijeme pravou atmosféru italského přístavu, koupání v moři i v bazénech s mořskou vodou parku Laguna.

Zájezd provází Dalibora Vojvodová

Bled – Portorož – Sečovlje – Piran – Miramare – Terst – Koper – Duino – Cividale del Friuli

KRÁSY SLOVINSKÉHO A ITALSKÉHO JADRANU

KOUPÁNÍ, JESKYNĚ A DOTEK ALP

Orientační ceny vstupného: hrad Bled 8,50 €
loďičky Bled 15 €
Bled - kostel na ostrově 6 €
Piran- věž 2 €
Piran - hradby 3 €
Piran - aquarium 6 €
zámek Miramare 12 €
Terst - zvonice 1,5 €
Terst - aquarium 4,5 €
Skočjanské jeskyně 18 €
ochutnávka místních vín 15 €
zámek Duino 8 €

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 100 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 10.07. - 18.07. Odjezd A, B, L

29.08. - 06.09. Odjezd A, B, L

Ubytování: různé

hotel Vile Park*** s mořskými lázněmi Laguna - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím. Hotel. komplex přímo na pláži s přístupem do mořského parku Laguna a na pláž Arcobaleno s venkovními bazény. Vstup do mořského parku v řádné otevírací době, bazény a vířivky jsou v ceně zájezdu, stejně jako vstup na pláž. Sauny, wellness, masáže za příplatek.

hotel***

Program zájezdu

1. den: Odjezd v pozdních večerních hodinách. Noční přejezd.
2. den: Ráno nás přivítá lázeňské letovisko BLED při nádherném alpském ledovcovém jezeře s působivým hradem vysoko na skále, odkud je možné vidět Julské Alpy i pohoří Karavanky. Prodávají se zde lahodná mešní vína z vintgarských vinic. Projdeme se po promenádě, navštívíme kostel zdobený architektem Jože Plečnikem, variantně koupání v jezeře. Odpoledne odjezd k moři na ubytování, koupání, večeře.
3. den: Pobyt u moře nebo odpolední procházka do nedalekého romantického rybářského přístavu PIRAN s úzkými uličkami a živou pobřežní promenádou. Kavárny, cukrárny, rybí restaurace. Individuální návrat, koupání, bazény, masáže, wellness.
4. den: Přes mondénní letovisko PORTOROŽ dojedeme na solná pole v SEČOVLJE , kde se seznámíme se získáváním mořské soli v místních salinách, již 800 let starým způsobem. Možnost koupit si čistě bílou přírodní sůl. Odpoledne návrat do hotelu, koupání.
5. den: Výlet do Itálie na pohádkový zámek MIRAMARE. Bílý zámek na útesu obklopují překrásné zahrady. Cestou zpět si prohlédneme přístav TERST s antickými památkami a reprezentativními budovami na náměstí, atmosféra italského přístavu , italská zmrzlina. Variantně možnost navštívit terstské aquarium s mořskými živočichy.
6. den: Pobyt u moře , bazény, masáže, wellness. Variantně možnost procházky do Portorože, přístavu Lucia a na výstavu Forma Viva , sochy umístěné v lesíku pod širým nebem. Návrat na večeři.
7. den: Dopoledne navštívíme slovinský Kras, divokou krajinu lesů, roklí, jeskyní a skalních mostů. Prohlídka unikátních ŠKOCJANSKÝCH JESKYNÍ (UNESCO) s podzemním říčním kaňonem. Zastávka v největším slovinském přístavu KOPER, prohlídka historického jádra, promenáda, ochutnávka místních vín.
8. den: Pobyt u moře , odpoledne odjezd z hotelu přes Itálii, romantický zámek DUINO na skále nad mořem, prohlídka, večerní zastávka ve středověkém městečku CIVIDALE DEL FRIULI na úpatí Alp. Procházka po historickém jádru, středověké uličky , paláce , Duomo, Ďáblův most. Noční přejezd.
9. den: Příjezd v ranních hodinách (Brno cca 5:30 hod.) a dále dle míst nástupů.

Slevy

  • 3.osoba na pokoji na přistýlce 800 Kč, dítě do 15ti let 1500 Kč
  • BONUS vstupné na Bledský hrad zdarma při objednání zájezdu do 10.2.2020

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi formou bufetu,
  • 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu lux. klim busem,
  • pobytovou taxu,
  • průvodce CK
  • vstup do mořského parku,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2800 Kč (povinné při nedoobsazení),
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 320 Kč
  • vstupné, fakultativní služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"