Izola - San Simon Resort*** - 4 noci


  • ubytování: depandanceubytování: depandance
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy

Resort San Simon*** tvoří několik depandancí, které jsou nedaleko pláže a hotelu Haliaetum/Mirta, kde je centrální recepce.

Depandance hotelového komplexu San Simon (Sirena, Palma, Korala, Perla a Park) se nacházejí v zeleném parku přímo u moře. Jsou velmi oblíbené u rodin díky své klidné poloze a vynikajícímu ubytování s širokým výběrem rodinných pokojů. Děti si určitě užijí velkou pláž se skluzavkami a zábavným programem! Depandance Sirena, Palma, Korala a Perla jsou po kompletní rekonstrukci a mají jednotný styl pokojů.

Ubytování: dvoulůžkový pokoj, dvoulůžkový pokoj s možností přistýlky a rodinné pokoje. Všechny pokoje mají kouplenu, WC, klimatizaci, SAT TV, telefon. Rodinné pokoje a pokoje s přistýlkou mají přistýlková ůžka o rozměru 90 x 200 cm. Standardní dvoulůžko má rozměr 160 x 200 cm.

Stravování: polopenze formou bufetu v blízké centrální restauraci, která je společná pro celý resort (do 5 minut chůze od hotelů).

Pláž: oblázková, travnaté plochy, betonové plochy, cca 5 minut chůze od hotelu. K dispozici lehátka a slunečníky za příplatek, tobogán pro děti (platí se vstupné). Na pláži je prostorné Bistro San Simon s možností zakoupení nápojů a stravování

Dětská postýlka (pro dítě do 2 let) - 7,- EUR/den

Domácí mazlíčci do 3 kg na vyžádání (20 Eur/den), mají však zakázán vstup do restaurace a na pláž .

Povinná platba na místě: pobytová taxa 2,5 Eur/os./noc a 1x přihlášení 1 Eur/os./pobyt.

Poloha: Do 150 metrů od pláže

San Simon Resort***: FIRST MINUTE

Sleva za včasný nákup 15% při rezervaci do 31.01.2024,v období 14.6. - 15.9. 2024

Sleva za včasný nákup 10% při rezervaci do 31.03.2024, v období 14.6. - 15.9. 2024

Destinace: Město bylo založeno v 7. století aquileiskými uprchlíky na malém ostrově při pobřeží Istrie. Odtud také pochází jeho název - je odvozen z italského slova isola, které znamená ostrov. V 9. století se istrijské pobřeží dostalo pod vliv Benátské republiky, jejíž součástí se definitivně stalo v roce 1267. Staletí benátské nadvlády zanechala v regionu zřetelné stopy. Po uzavření Míru v Campo Formio v roce 1797 se oblast stala součástí Svaté říše římské, v době napoleonské patřila k autonomním Ilyrským provinciím Prvního francouzského císařství. Během francouzské nadvlády byly zbořeny městské hradby a materiál byl použit k zasypání průlivu oddělujícího ostrov od pevniny.

Po bitvě národů u Lipska v roce 1815 se území Ilyrských provincií dostalo pod rakouskou nadvládu. Po první světové válce připadla oblast Italskému království. Roku 1943 přešla v rámci Italské sociální republiky pod faktickou vojenskou kontrolu Wehrmachtu. Po ukončení druhé světové války připadla Izola Svobodnému území Terst. Součástí jeho zóny B byla do roku 1954, kdy tento státní útvar zanikl a zóna B připadla Jugoslávii. V té době odešla před nastupujícím komunismem z Istrie značná část italsky mluvících obyvatel.

V roce 1991 se Izola stala součástí nezávislého Slovinska. (zdroj: wikipedie)

Cena zahrnuje

  • 4 x ubytování, 4 x polopenzi (snidaně, večeře formou bufetu)

Cena nezahrnuje

  • dopravu, pobytovou taxu a jednorázové přihlášení (platí se na recepci), poj. léčebných výloh a storna, služby delegáta (pouze telefonicky)