Ankaran - Cedra / Adriatic Villas - Resort Adria Ankaran ****


  • ubytování: vilaubytování: vila
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

Cedra / Adriatic Villas - Resort Adria Ankaran

Ankaran se nachází se mezi Terstem a Piranem. Přímo u moře, ve stínu borovic a olivovníků, v malé zelené oáze. Resort nabízí četné příležitosti pro aktivní dovolenou a odpočinek od shonu každodenního života. Nabízíme zde ubytování v resortu Adria Ankaran, který má celkem 216 ubytovacích, čtyřhvězdičkových jednotek, komfortně a moderně vybavených, a to v hotelu Convent, Suitech Oliva, Villas Bor, Cedra a Adriatic. Ubytování je vhodné zejména pro rodiny a aktivní skupiny i pro seniory.

Nachází se přímo u moře s 1 km dlouhou pláží, je částečně vybetonovaná, travnatá a oblázková s pozvolným vstupem do vody, vhodným zejména pro nejmenší hosty.

Resort dále nabízí venkovní bazénový komplex s mořskou vodou, jehož součástí je bazén olympijských rozměrů (50x25m) s velkou plochou na opalování a dětský bazén se skluzavkou.

Lehátka a slunečníky jsou na pláži a u bazénu za příplatek.

Centrální recepce pro všechny jednotky se nachází v hotelu Convent, bývalém benediktinském klášteře. Idylické sídlo se pyšní krásnou kašnou a vnitřním atriem z 12. století.

Hostům je k dispozici Ribičeva kantýna – restaurace. Nachází se v areálu koupaliště u hlavní promenády, přímo u pláže. Nabízí široký výběr místních jídel a dále Cafe Convent v hotelové hale, na terase nebo v jedinečné atmosféře atria.

Je zde vybavené Wellness centrum Adria, které se nachází v idylickém přírodním prostředí a nabízí nejkrásnější výhled na slovinské moře.

Součástí areálu krytého koupaliště je rekreační bazén s vyhřívanou mořskou vodou, který nabízí i několik druhů vodních masáží – masáže vleže, vodní dělo, boční masáže. Pro nejmenší je k dispozici dětský bazén se skluzavkou.

Hostům je k dispozici široká škála tradičních lázeňských procedur pro pohodu a kompletní péči o tělo, založené na přírodních středomořských zdrojích. Za příplatek pro hotelové hosty s 10 % slevou.

Relaxace je také možná ve vybrané řadě saun (turecké, finské a infra). Za příplatek pro hotelové hosty s 10 % slevou.

Hoteloví hosté mají volný vstup do krytého bazénu a fitness centra (pravděpodobně mimo provoz ve dnech od 1.7.2023 do 31.8.2023).

Hosté mají v areálu i v jeho širším okolí mnoho příležitostí k rekreaci, zábavě a relaxaci. Bezpečný a stinný úkryt mnoha cest a hřišť v resortu je ideální pro rodiny s malými dětmi.

Je zde široký výběr vodních sportů: šlapadla, koloběžky, surfy, šlapadla, kánoe. K dispozici jsou volejbalové kurty, plážový volejbal, bocce ball, minigolf, 2 tenisové kurty (pískové a betonové), boccia minigolf, stolní tenis, badminton. Možnost zapůjčení sportovního vybavení na recepci hotelu za příplatek.

Vodní aerobik v letních měsících. Procházky po pobřeží, turistické stezky. Nedaleko se také nachází přírodní rezervace Debeli rtič.

Resort Adria nabízí vynikající výchozí bod a cyklostezky a také možnost úschovy kol.

V letních měsících (červenec a srpen) je zde program pro dospělé i děti. V ceně taneční a hudební večery, minidiskotéka pro děti, kino atd.

Psi jsou vítáni ve vybraných pokojích ve Villa Bor nebo Villa Adriatic. Pokoje jsou speciálně vybaveny lůžky pro domácí mazlíčky.

Letovisko se může pochlubit i pravou psí pláží. V blízkosti koupaliště jsou také dvě psí zábrany, psí toalety a psí sprcha.

Vstup do bazénu a hotelové restaurace není povolen. Pro ty, kteří chtějí trávit čas se svými mazlíčky co nejaktivněji, nabízí resort také nejnovější agility park, který se nachází ve stinném parku u vily Bor.

HOTEL CONVENT****: dvoulůžkové pokoje jsou zařízeny nábytkem v klasickém stylu. Všechny pokoje jsou vybaveny psacím stolem, klimatizací, bezdrátovým připojením k internetu, telefonem, LCD TV, mini barem, trezorem, koupelnou se sprchou nebo vanou a vysoušečem vlasů. Pokoje mají výhled do parku nebo do atria, jsou bez balkonu. v Hotelu Convent je povoleno pouze jedno dítě do 7,99 let, bez lůžka nebo na společném lůžku s rodiči. Parkoviště se nachází hned u hotelu.

OLIVE SUITES****: luxusní komfort v moderně zařízených a prostorných rodinných apartmánech, renovovaných v roce 2019/2020. Všechny apartmány jsou vybaveny psacím stolem, klimatizací, bezdrátovým připojením k internetu, telefonem, LCD TV, mini barem, trezorem, koupelnou se sprchou a vysoušečem vlasů. Všechny mají balkon nebo terasu. Vybraná apartmá nabízejí výhled na moře. Pro rodiny možnost ubytování ve Family Olive Suites 2+2. Vily Olive jsou jednopatrové domky. Suite mají dvoulůžkovou ložnici a denní místnost s rozkládacím gaučem pro max. děti do 15 let nebo 1 dospělou osobu, SAT/TV, minibar, trezor, koupelnu, vysoušeč vlasů, klimatizaci, WI-FI. Pokoje v přízemí mají terasu, pokoje v 1. patře mají balkon. 

VILA CEDRA****: renovovaná v roce 2022, ideální volba pro pohodlnou a odpočinkovou dovolenou. Nabízí výhled do klidného a udržovaného parku s bujnou středomořskou vegetací. Vily byly zrekonstruovány na jaře roku 2018. Všechny pokoje jsou vybaveny psacím stolem, klimatizací, bezdrátovým připojením k internetu, telefonem, LCD TV, mini barem, trezorem, koupelnou se sprchovým koutem a vysoušečem vlasů. Všechny mají balkon nebo terasu. Pro rodiny možnost ubytování ve 2+2 pokojích, jsou to 2 propojené pokoje.

VILA BOR****: nachází se na idylickém místě mezi borovicemi a olivovníky. Na jaře 2019/2020 byly zrekonstruovány a speciálně vybaveny pro hosty cestující s domácími mazlíčky. Vila Bor má 28 dvoulůžkových pokojů s možností jedné přistýlky.Všechny pokoje jsou vybaveny psacím stolem, klimatizací, bezdrátovým připojením k internetu, telefonem, LCD TV, mini barem, trezorem, koupelnou se sprchou a fénem a francouzským balkonem nebo v přízemí s terasou.

Některé pokoje jsou speciálně upraveny pro vozíčkáře (předem si ověřte dostupnost).

VILA ADRIATIC****: renovovaná v roce 2021 a vhodná pro rodiny s dětmi. Obklopeny krásným parkem. Všechny pokoje jsou vybaveny psacím stolem, klimatizací, bezdrátovým připojením k internetu, telefonem, LCD TV, mini barem, trezorem, koupelnou se sprchou a vysoušečem vlasů. Všechny mají balkon nebo terasu. Pro rodiny možnost ubytování ve 2+2 pokojích. Dvoulůžkový pokoj s přistýlkou ​​pro 2 děti max. do 10 let.



Poloha: do 350 m od moře

Vybavení: bazén vnitřní, bazén venkovní, wellness centrum, WI-FI k dispozici dle popisu, aperitiv bar, bazén dětský, obchod s potravinami, dětské hřiště, café bar, parkování, recepce centrální, bar na pláži, restaurace.

Sport a zábava: tenisové dvorce, stolní tenis, plážový volejbal, minigolf, animace pro děti, animace pro dospělé, vodní sporty, hřiště pro míčové hry, bowling, fitness studio.

Ve pokojích Villas Adriatic je možný max. pro 2 dosp. osoby + 2 děti do 10 let (přistýlka 120x200).



!!! SLEVA ZA VČASNÝ NÁKUP 10 % DO 28.2.2023 PRO TERMÍNY UBYTOVÁNÍ OD 21.5. DO 16.9.2023 !!! Slevy se nesčítají.

Všechny uvedené slevy jsou již zahrnuty v ceně.

!!! SENIORSKÁ SLEVA 65+ 10 % Z CENY UBYTOVÁNÍ PRO POBYTY V TERMÍNECH DO 23.6. a od 18.9.2022 !!! Tato sleva není zahrnutá v ceně.

Destinace: Ankaran je malé městečko, které leží na počátku Slovinského pobřeží asi 8 km od města Koper a 17 km od italského města Terst. Jde o nejsevernější přímořské letovisko Slovinska. Rozkládá se na poloostrově Milje. Přestože je slovinské pobřeží převážně kamenité a skalnaté, v okolí Ankaranu se nacházejíí i písečné pláže. Jednou z nich je pláž na mysu Debeli rtič v poplulárním rekreačním letovisku, které je známé svým dětským rekonvalescenčním centrem.

Příznivý vliv moře a mírného klimatu přispěl koncem 19. století k rozvoji zdravotních středisek a po první světové válce také k rozvoji turismu v této lokalitě. Před první světovou válkou vznikly v Ankaranu dvě zdravotnické instituce - Sanatorium pro léčbu tuberkulózy, které bylo v roce 1985 přesunuto do Izolské nemocnice a přímořská rekonvalescenční nemocnice pro děti z roku 1909, které je dnes součástí světoznámé ortopedické nemocnice Valdoltra.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování
  • 7x snídaně - švédský stůl (restaurace Resortu Adria)
  • úklid pokoje
  • výměna ručníků
  • závěrečný úklid
  • klimatizace
  • WI-FI
  • vstup do vnitřního bazénu (mimo provoz od 1.7. do 14.7.)
  • vstup na hotelovou pláž
  • fitness
  • animace (červenec, srpen)
  • sleva 10% na Wellness služby (mimo 1.7.-14.7.)

Cena nezahrnuje

  • doprava
  • cestovní pojištění
  • pobytová taxa 2,50 EUR/dosp. osoba/den, cca 1,25 EUR/děti 7-18 let/den - platí se na místě v recepci
  • registrační poplatek (osoby 3+) 1,50 EUR/osoba/týden - platí se na místě v recepci,
  • parkovné 10 EUR/den/auto - platí se na místě v recepci
  • dětská postýlka pro dítě do 3 let (na vyžádání) 10 EUR / den - platí se na místě v recepci
  • večeře možná za příplatek - platí se v CK/u prodejce
  • domácí zvířata za poplatek (pouze Villas Bor/Adriatic): do 15 kg 15 Eur/den; 15-35 kg 20 Eur/den - platí se na místě v recepci (nemají přístup do restaurace a bazénů)
  • Předčasné přihlášení do 14:00 hod. (není možné od 23.6.-3.9.2023). Možné pouze od 9 do 13 hodin; Pozdní check-out od 11:00 do 15:00. 50 % z denní ceny pokoje a do 18 hodin. za pokoj 70% z denní ceny pokoje (tedy 2 dospělí, děti nejsou v ceně) dle běžného ceníku nebo sezóny
  • Vánoční příplatek: 25,00€ na osobu (24.-25.12.2023) - povinné!
  • Novoroční večeře: 120,00 € na osobu - povinné!