Toulky Malou Fatrou

od 3 290 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Malá Fatra je považována za klenot slovenské přírody. Nejvyšším a zároveň turistický nejnavštěvovanějším vrcholem je Velký Kriváň, který je viditelný již z velké dálky. Kromě překrásných panoramat si můžete užít divoké soutěsky a kaňony, z nichž k nejnavštěvovanějším rozhodně patří Dolní, Nové a Horní díry, obecně známé jako Jánošíkovy diery. Navíc jsou tu místa, kde se zastavil čas. Jedním z nich je rodná osada Juraje Jánošíka. Dům, v němž se narodil, zde už sice nestojí, ale místo stojí za návštěvu už pro atmosféru starých časů.

Program: 1.den: Dopoledne příjezd do Terchové, k chatě Vrátná. Zde nasedneme na lanovku a vydáme se do Snilovského sedla a odtud budeme pokračovat pěší túrou na Velký Kriváň, což je nejvyšší vrchol Malé Fatry nabízející překrásné výhledy. Je považován za symbol národní existence a víry. První výstup se datuje do 18. století a od roku 1841 sem směřují národní poutě. Následovat bude sedlo Bublen a dále pak až na Malý Kriváň (1671 m.n.m.), který nabízí výhledy téměř na celé Slovensko. Zpět se vrátíme stejnou cestou. Odpoledne individuální volno v obci Terchová. Večer ubytování.

2.den: Po snídani se vydáme na malý okruh Jánošíkovými Dierami, který vám nabídne nejzajímavější pasáže Dolních a Nových Dier. Uvidíte několik krásných vodopádů a překrásnou přírodu. Odtud se vydáme do rodné osady Juraja Jánošíka, kde uvidíte staré chaloupky. Dnes tu žijí ještě dvě rodiny, ostatní patří chalupářům. Jánošíkův rodný dům zde už nestojí, je zde pouze památná tabule a symbolický rodný dům. Osada je obklopená zelenými loukami, na nichž se pasou krávy a ovce. Následovat bude posezení a občerstvení v jedné z blízkých chat. Odjezd do ČR ve večerních hodinách.

Doprava: autokarem

Nástup / Výstup: PRAHA 03:00 HOD PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ
JIHLAVA- 04:30 TŘÍDA LEGIONÁŘŮ, PARKOVIŠTĚ ZA BILLOU
BRNO- 05:45 ULICE ROOSVELTOVA U JANÁČKOVA DIVADLA


ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.


Cena zahrnuje

  • Autobusovou dopravu
  • Ubytování se snídaní
  • Služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Výjezd lanovkou
  • Vstupy do objektů
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj
  • Cestovní a úrazové pojištění