Slovensko - Rájecké Teplice + Krásy Malé Fatry


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Poznávací

Poznávací zájezd na Slovensko - termály, relaxace, krásná příroda, hory, lehká turistika, ale i památky a místní folklór, to je kombinace zájezdu, který prožijeme v Rájecké dolině s množstvím zajímavostí a historických památek. Krajina je protkaná turistickými trasami a cestičkami na úpatí Malé Fatry. Celý týden budeme ubytování v Rájeckých Teplicích a relaxační pobyt si zpříjemníme výlety do blízkého okolí. Navštívíme Jánošíkovu Terchovou, projdeme slavné Jánošíkovi diery. Vyjedeme lanovkou do Snilovského sedla a vystoupíme na Velký Kriváň, shlédneme Šútovský vodopád. Vyprávíme se i k pohádkovému zámku Bojnice či do Čičman se zachovalými dřevěnicemi. Čeká nás město Žilina a výhledy ze středověké pevnosti Lietava.

hrad Lietava – Rájecké Teplice – Spa Aphrodite – Malá Fatra – Terchová – Jánošikovy diery – Čičmany – Rajecká Lesná - Slnečné skaly – Vrátná – Velký Kriváň – Šutovský vodopád – Bojnice - Žilina

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 04.07. - 10.07. Odjezd A (Olomouc bez příplatku)
16.08. - 22.08. Odjezd A (Olomouc bez příplatku)

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Ubytování: hotel na okraji Rájeckých Teplic v malebném prostředí Rájecké doliny obklopený udržovaným parkem. Možnost využití minigolfu a discgolfu, zapůjčení kol a koloběžek. Hotel nabízí pokoje v ** a *** kategorii. Hotel ** - menší 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a ledničkou v podkroví nebo bočních křídlech hotelu Hotel*** - větší 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, ledničkou a fénem Městský poplatek 1 €/osoba/noc

UBYTOVÁNÍ
- 6x ubytování v hotelu dle vašeho výběru - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
- Ubytování: hotel na okraji Rájeckých Teplic v malebném prostředí Rájecké doliny obklopený udržovaným parkem. Možnost využití minigolfu a discgolfu, zapůjčení kol a koloběžek. Hotel nabízí pokoje v ** a *** kategorii. Městský poplatek 1 €/osoba/noc.
Hotel ** - menší 2lůžk. pokoje s příslušenstvím a ledničkou v podkroví nebo bočních křídlech hotelu
Hotel*** - větší 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, ledničkou a fénem
- CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

STRAVOVÁNÍ
6x polopenze (snídaně formou bufetu, večeře). Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách do Rájeckých Teplic. Cestou návštěva zříceniny, mohutné středověké pevnosti hradu LIETAVA , který se vypíná nad okolím Žiliny a patří k nejrozsáhlejším na Slovensku, krásné výhledy do okolí. Odjezd na ubytování do hotelu v Rájeckých Teplicích, seznámení se s lázeňským městečkem.
2. den: RÁJECKÉ TEPLICE a relaxace v příjemných termálních lázních ve stylu antiky SPA APHRODITE , první lázně na Slovensku, které vybudovaly moderní vodní svět s vnitřními a venkovními termálními bazény a saunový svět. Přírodní termální prameny mají vynikající léčebné účinky na nemoci pohybového ústrojí, stavů po úrazech a nervových onemocnění. Individuální volno, atmosféra lázeňského městečka.
3. den: Odjezd do nedalekého turistického ráje MALÁ FATRA , návštěva TERCHOVÉ s lidovou architekturou dřevěnic na kopanicích a odtud se vydáme na JÁNOŠÍKOVY DIERY , jedna z nejkrásnějších tras Malé Fatry, turistika v soutěsce plné vodopádů, kaskád, skalních útvarů a nezapomenutelných scenérií. Zdatnější turisté mohou vystoupat přes Diery až na MALÝ ROSZUTEC (1413 m). Odpoledne všichni návrat busem a relaxace v termál. bazénech, lázních a parcích Rájeckých Teplic.
4. den: Výlet za slovenským folklórem. Návštěva vesnice ČIČMANY , proslavené svými nádhernými kroji, zachovalými dřevěnicemi, které jsou pomalované bílými vzory, národopisné muzeum Radenův dům, barokní zámeček ve středu vesnice. Můžeme zde ochutnat i pravou slovenskou kuchyni. RAJECKÁ LESNÁ a prohlídka největšího dřevěného vyřezávaného betlému v Evropě, dílo mistra Jozefa Pekara. Před návratem do lázní procházka Rajeckou dolinou kolem SLNEČNÝCH SKAL v nádherném prostředí chráněné přírodní rezervace.
5. den: Krásy Malé Fatry. Autobusem odjedeme do Vrátné doliny a odtud lanovkou do SNILOVSKÉHO SEDLA . Pro zájemce je připraven nenáročný výšlap na nejvyšší vrchol celé Malé Fatry – VEĽKÝ KRIVÁŇ (1709 m) na hlavním hřebeni mezi Malým Kriváněm a Chlebem, resp. mezi sedlem Bublen a Snilovským sedlem. Veľký Kriváň je hojně navštěvovaný nejen kvůli své výšce a nádherným výhledům do všech stran, ale také kvůli velmi dobré dostupnosti ze Snilovského sedla. Cesta ze sedla na vrchol trvá asi půl hodiny a překoná převýšení necelých 200 m. Všichni poté pokračujeme zpět přes chatu pod Chlebom do Šútovské doliny a k ŠÚTOVSKÉMU VODOPÁDU ve výšce 830 m n. m, krásný nejvyšší vodopád Malé Fatry (38 m). Autobusem se ze Šútova vrátíme do Rájeckých Teplic.
6. den: Výlet do lázeňského města BOJNICE . Prohlídka nejkrásnějšího zámku na Slovensku, připomínající slavné zámky na Loiře. Bojnická hradní jeskyně , neobvyklý přírodní výtvor vyzdobený nikoliv krápníky, ale méně známými hráškovitými a bochníkovitými útvary. Koupání v termálním koupališti s léčivými prameny o teplotách 30°C až 48°C. Prameny se využívají především k léčbě revmatických a nervových onemocnění. Možná návštěva i nejstarší zoologické zahrady na Slovensku, atmosféra lázeňského města.
7. den: Po snídani odjezd domů. Cestou navštívíme "perlu na Váhu" město ŽILINA . Prohlídka městské památkové rezervace, krásně zrenovované historické jádro.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře),
  • 6x ubytování v hotelu dle vašeho výběru - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • dopravu klim. busem,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj**/*** 800 Kč,
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex pojištění vč. storna zájezdu a případné nákazy Covid-19 v ČR i zahraničí 280 Kč,
  • lanovky,
  • MĚNA A KURZ
  • připojištění Covid-19 (doplňkové pojištění ke komplexnímu pojištění - rozšířená ochrana) Evropa - 30 Kč/den
  • rekreační poplatek,
  • UPOZORNĚNÍ
  • vstupné vč. vstupů do lázní,
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"