Kouzelný Národní park Pieniny


  • ubytování: bungalovubytování: bungalov
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Aktivní dovolená

UŽIJTE SI PLAVBU NA PLTÍCH I PROCHÁZKY KRÁSNOU KRAJINOU PIENIN!
Tento zájezd je určen jak pro ty, kteří se chtějí věnovat poznávání, tak pro turisty, nebo pro ty, kteří chtějí odpočívat v krásném přírodním prostředí. Poznáte rázovitou krajinu Pieninského národního parku s jeho tradicemi i pohostinnými lidmi, stejně jako atraktivní okolí, kde budete moci poznávat i relaxovat. Ubytování je zajištěno v jednoduchých bungalovech s vlastním sociálním zařízením v Haligovcích v Pieninském národním parku. Goralský dvor je známý vyhlášenou domácí kuchyní.

Ubytování: bungalov

bungalovy - dvoulůžkové ložnice

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách. Cestou se zastavíme v Kežmaroku, bývalém královském městě. Nalezneme zde nejen krásný dřevěný evangelický tzv. Paulínský kostel, ale také gotický kostel sv. Kříže (bazilika minor) původně ze 13. stol. s přestavbou ve stol. patnáctém, gotický hrad a další zajímavosti. Odjezd na ubytování, nocleh.
2. den: Pieninský národní park i přes malou rozlohu patří k nejkrásnějším a nejcennějším územím střední Evropy. Za svoji divokost i malebnost vděčí hlavně kaňonu Prielomu Dunajce. Pieninský národní park: Červený Kláštor – gotický kostel Sv. Antona a klášter kartuziánů, národní památka – prohlídka. Fakultativně splav na pltích po Dunajci (7 km) nejkrásnější částí národního parku – Lesnica, Lesnické sedlo – Haligovské skály, návrat na nocleh.
3. den: Červený Kláštor - přechod lávkou do Sromowcu Nižnych – polská část Pienin. Vystoupáme na dominantu Pienin Trzy korony (982 m) – na jejich vyhlídkovou galerii. Zdatnější mohou pokračovat až na vrchol Sokolica‚ kterou Poláci nazývají matkou Pienin. Návrat zpět a přejezd k přehradě na Dunajci – vyjdeme k její hrázi a poté k hradu Niedzica. Dalším místním cílem je i zřícenina Czorsztyn. Návrat na nocleh.
4. den: Stará Lubovňa - Muzeum zamagurské dědiny a Lubovnianský hrad - dominanta města, původně strážný hrad. Vyšné Ružbachy - lázeňské místo se čtrnácti prameny a travertinovým kráterem. Koupání v termálech. Nocleh.
5. den: Dnes vás čeká výlet do Bardějova - jednoho z nejstarších a nejlépe zachovalých historických měst na Slovensku. Historické jádro a soubor budov Synagógy jsou zapsané do Světového kulturního dědictví UNESCO. Historické Radniční náměstí je ze tří stran obklopeno starobylými měšťanskými domy s typickými štíty. Poslední stranu tvoří dominanta města - gotický farní kostel - Bazilika minor sv Egídia (Uvnitř najdete krásný neogotický oltář, 17 m vysoký, největší na Slovensku). Uprostřed stojí reprezentativní gotisko-renesanční radnice - výjimečný architektonický skvost. Fortifikační systém Bardějova. byl ve středověku jedním z nejdokonalejších městských opevnění na Slovensku. V současnosti patří k nejzachovalejším městským opevněním v Evropě. Budováno bylo od r. 1352 do 17. stol. Najdete zde i celou řadu dalších historických památek a sakrálních staveb. Kouzelná procházka městem se seznámením s jeho skvosty. Možnost koupání v Bardejovských koupelich (vnější bazén s vyhřívanou vodounebo Wellness Spa v hotelu Ozón, popř. návštěva fantastických dřevěných kostelíků v okolí Bardějova (např. Hevartov nebo Tvrdošín) - dle počasí.
6. den: Po snídani odjezd, zastávka v termálních lázních Bešeňová (cca 2 hod.) - koupání, příjezd večer.

02.07. - 07.07.24 úterý - neděle
polopenze autokarem
Sleva 3% 8 990 Kč 8 690 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Slevy

  • first minute 300 Kč do 31. 1.
  • Seniorská sleva 55+: 150 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -150 Kč)

Cena zahrnuje

  • 5x nocleh v bungalovech v Pieninském národním parku - každý bungalov má vlastní soc. zařízení a 3 dvoulůžkové (popř. třílůžkové) ložnice
  • 5x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • plavba na pltích, vstupy, loď